Bulletiini 2 Suomeksi

PDF-tiedostoFintrailo_Bulletiini_2.pdf (951 kB)
Kilpailuohjeet Suomeksi

FinTrailO 2021

Bulletiini 2

 

Säännöt: WRE-Kilpailuissa noudatetaan IOF:n tarkkuussuunnistuksen kilpailusääntöjä. Muissa kilpailuissa Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä.

Jury: Puheenjohtaja Juha Villikka, Jacek Wieszaczewski, kolmas jäsen ilmoitetaan myöhemmin

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja: Matti Ikonen 0400 887965,

Valvoja Petteri Hakala (preo 1) ja Lauri Kontkanen (muut kilpailut)

Tiedottaja: Anna-Reetta Kontkanen

Ohjelma:

6.8. Perjantai:

Ratamestari:

Klo 17.00

TempO 1

Pinja Mäkinen

7.8. Lauantai:

Klo 10.00

TempO 2

Pinja Mäkinen

Heti perään

PreO 1 (WRE)

Lauri Mäkinen

Klo 16.00

PreO 2

Petteri Hakala

8.8. Sunnuntai:

Klo 10.00

PreO 3 (WRE)

Palkitseminen tulosten valmistuttua.

Petteri Hakala

 

Sarjat: Elit-sarja. A-sarjaan ei tullut ilmoittautumisia, joten se on peruttu. Jos haluat tulla kokeilemaan lajia, elit-radalle pääsee kilpailun ulkopuolisena A-sarjan hintaan, hyvin suuri osa E-sarjan tehtävistä on myös A-sarjaan sopivia. Muutamia ylimääräisiä karttoja on.


Kielletyt alueet:

Kaikki liikkuminen merkityillä alueilla on kielletty kilpailuun osallistuvilta ennen kilpailujen päättymistä. Alueen läpi kulkeminen on sallittu Uimaharjuntietä pitkin (tie 73) sekä junalla, mutta ei vesireittejä pitkin eli esimerkiksi veneily Pielisjoella on merkityllä alueella osallistujilta kielletty. Harjoituskielto päättyy vaiheittain, eli rautatien itäpuoli kun TempO 1:n tulokset ovat viralliset, lauantain maastot kun kaikkien lauantain kilpailujen tulokset ovat viralliset, ja muu alue kun PreO 3:n tulokset ovat viralliset.

Avustajat: Järjestäjä ei varaa avustajia. Oman avustajan kanssa liikkuminen on sallittu. Avustaja saa auttaa vain liikkumisessa ja leimaamisessa, ei tehtävien ratkaisemisessa.

Kilpailunumerot: Rintanumeroita ei käytetä.

Leimaus: Preo-kilpailuissa virallinen leimausjärjestelmä on pihtileimaus. Kilpailukortin kilpailija saa lähtöpaikalla. Tämän lisäksi, käytössä on sähköinen leimausjärjestelmä ToePunch. Sen käyttö on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa, sillä se nopeuttaa tuloslaskentaa ja siten tulosten valmistumista kilpailun jälkeen.

ToePunch-leimauksen ohjeet lyhyesti:

Kilpailijoille jaetaan lähtöpaikalla nippu tägejä, joissa on seuraavat tägit: Info, A, B, C, D, E ja Z. Ennen lähtöhetkeä, kilpailijan tulee nollata kaikki nämä tägit leimaamalla niillä lähtöpaikan clear/check-leimausyksikköön. Varsinaisella lähtöhetkellä kilpailija leimaa toiseen lähtöyksikköön Info-tägillä. Radalla kilpailija leimaa valitsemaansa kirjainta vastaavalla tägillä samanlaiseen leimausyksikköön, jotka on numeroitu rastin mukaan ja löytyvät ratkaisupaalun läheltä. On kuitenkin muistettava leimata kilpailukorttiin, joka on virallinen järjestelmä, ja ristiriitatilanteissa kilpailukortin leima jää voimaan. Maalissa kilpailija leimaa jälleen Info-tägillä maalin leimausyksikköön. Maalissa kerätään kilpailukortit ja luetaan kilpailijoiden leimat tägeiltä älylaitteella, joka välittää leimat tulospalveluun. Huom, tägit jäävät kilpailijoille itselleen ensimmäisen ja toisen preo-kilpailun päätteeksi. Ne kerätään vasta viimeisen preokilpailun maalissa. Muista siis ottaa tägit mukaan jokaiseen kilpailuun, ja palauta se jo aiemmin jos et osallistu viimeiseen preo-kilpailuun. Lisäohjeita kiinnostuneille systeemistä leimausjärjestelmän sivuilla: http://toe.yq.cz/

Kartat: Tarkkuussuunnistusta varten valmistetut sprinttikartat. TempO 1- kilpailussa kartan mittakaava on 1:3000. Muissa kilpailuissa mittakaava on 1:4000, siis ennakkotiedoista poiketen myös TempO 2-kilpailussa. Käyräväli on 2,5 m kaikilla kartoilla. Kartoitus 2018–2021, Petteri Hakala. Jyrkänteiden ja kivien minimikoko on 1 m, mutta niiden runsaudesta johtuen, kaikkia metrisiä kiviä ei löydy kartoilta. Erikoiskohteiden merkillä x kuvataan selvästi kohoavaa rakennettua kohdetta, merkki o taas kuvaa pyöreän muotoista tai matalaa kohdetta.

Kilpailijoille jaetaan karttamuovi preo1-kilpailuun. Muiden kilpailujen kartat eivät ole muovissa, joten suositellaan ottamaan sama karttamuovi aina lähtöpaikalle, jos sitä haluaa käyttää. Vasta sunnuntaille ennustetaan sadetta.

Maasto ja kulku-urat: Maastotyyppi on varsin vaihtelevaa vaaramaaston reunaa, paikoitellen esiintyy myös kangasmetsää ja drumliineja. Pääasiassa talousmetsää, vaihdellen tänä keväänä avohakatusta yli satavuotiasiin kuusimetsiin. Tempossa on tarjolla kesäteatterin pihan puutarhaa ja rakennettuja kohteita sekä vanhan sorakuopan muotoja. PreO-kilpailuissa on tarjolla varsinkin runsaskivisiä maastoja, ja jonkin verran myös perinteisiä jyrkänteitä. Näkyvyys on enimmäkseen erittäin hyvä, mutta PreO-kilpailuista löytyy myös hieman tiheämpiä osuuksia.  Kulku-urat ovat pääosin hyvin tasaisia ja hyväkulkuisia, mutta parissa PreO-kilpailussa on pari hieman jyrkempää nousua tai laskua, joissa One way -osuus.

Sallittuja kulkureittejä preo-kilpailuissa ovat ruskealla karttaan merkityt tiet ja polut, kuitenkin karttaan merkittyä ylityskiellon merkkiä ei saa ylittää. Tempo-kilpailuissa sallittu kulkureitti on merkitty reittikarttaan, jonka kilpailija saa lähtöhetkellä.

Nollarastien toleranssi: Kaikissa kilpailuissa nollarasteilla lähin lippu sijaitsee vähintään viiden metrin päässä kysytystä paikasta.

Toiminta aikarasteilla: Ennen aikarastille saapumista, kilpailija odottaa omaa vuoroaan odotuspaikalla, ottaa pullosta käsidesiä, ja toimitsijan huutaessa ”next” hän siirtyy aikarastin suorituspaikalle, ojentaa kilpailukorttinsa toimitsijalle ja istuu alas. Toimitsijan kysyessä ”loose or bound” kilpailija valitsee, käyttääkö irtonaisia (loose) vai sidottuja (bound) karttanippuja. Toimitsija esittelee aikarastin kuusi rastilippua alfasta foxtrotiin. Kun toimitsija sanoo ”time starts now”, kello käynnistyy ja kilpailija saa kääntää ensimmäisen karttalehden. Tehtävään tulee vastata kuuluvalla äänellä käyttäen kansainvälisiä foneettisia aakkosia (alfa, bravo, charlie, delta, echo, foxtrot, zero). Kilpailija saa pitää vain yhtä karttaa näkyvillä kerrallaan, ja hänen tulee vastata esillä olevaan tehtävään ennen kuin kääntää seuraavan kartan. Karttoja ei saa selata taaksepäin.

TempO-kilpailun aikarasteilla on viisi tehtävää, kuusi lippua, maksimiaika on 150 sekuntia, nollavastaukset ovat mahdollisia.

PreO-kilpailujen aikarastit ovat kaikissa kilpailuissa maaliintulon jälkeen, niissä on kussakin kolme tehtävää, kuusi lippua, ei nollavastauksia, maksimiaika 90 sekuntia.

Kilpailukeskus: Kilpailukeskuksena toimii Enon kesäteatterin piha-alue. Huomioikaa, että liikkuminen kilpailukeskuksessa on hyvin rajoitettua ennen perjantain TempO-kilpailua. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Paukkajanvirta 25, Joensuu. Koordinaatit ovat 62.862360,30.205766. Karttalinkki / Google maps Huom!! Google näyttää ajoreitin väärin, sillä tasoristeystä teatterin kohdalla ei enää ole, on ajettava Paukkajanvirta-tietä tunnelista, kääntyminen Rahkeenniemen opasteen kohdalta.

Opastus: Opastus kilpailukeskukseen ja kilpailupaikoille Uimaharjuntieltä (tie 73).

Info: Info toimii kilpailukeskuksessa perjantain TempO-kilpailun aikana. Lauantaina ja sunnuntaina se siirtyy kilpailupaikalle.

WC: Kilpailukeskuksessa on sekä tavallinen ulkokäymälä että myös inva-wc. Näihin ei kuitenkaan ole pääsyä ennen kuin on tehnyt oman suorituksensa perjantain TempO-kilpailussa. Sen jälkeen ne ovat käytettävissä koko viikonlopun.

Koronaohjeet: Kilpailijoiden on hyvä varata oma pieni pullo käsidesiä mukaan radoille, jolloin sitä voi käyttää aina tarvitessaan. Radoilla on tarjolla käsidesiä myös lähtöpaikoilla, maalissa ja aikarastien odottelupisteillä. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa silloin, kun olet lähikontaktissa muihin ihmisiin, esimerkiksi asioidessasi perjantain kisakahvilassa. Kilpailun radoilla liikkuessa maskisuositusta ei ole, mutta sen käyttöä ei ole kiellettykään.

Tulokset: Kilpailukeskuksessa tai kilpailupaikoilla ei ole tulostaulua. Tuloksia voi seurata netissä osoitteessa preoresultat.se, josta löytyy myös lähtölistat.

Kokonaiskilpailun tuloksiin lasketaan yhteen kunkin kilpailijan kolme parasta tulosta. PreO-kilpailujen tulokset muutetaan sekunneiksi viestikaavalla, eli kustakin perusradan virheestä tulee 60 sekuntia ja siihen lisätään aikarastin tulos. Sekä PreO- että TempO-kilpailuissa huomioidaan vain erotus voittajaan, eli voittajan tulos vähennetään jokaisen tuloksesta yhteistuloksia laskettaessa, jotta TempO:n ja PreO:n voitot ovat tasavertaiset.

Palkinnot: Elit-sarjassa palkitaan parhaat kilpailijat yhteistulosten perusteella.

 

 

Perjantai 6.8.

TempO 1

FinTrailO alkaa perjantain tempo-kilpailulla kilpailukeskuksessa klo 17. Kilpailussa on 5 tempoasemaa. Radan pituus 400 metriä. Siirtymät pääasiassa lähtöpaikalla jaettavan reittikartan mukaan, joillakin asemaväleillä viitoitus. Ei mainittavia siirtymiä, pysäköinti kilpailukeskukseen johtavan tien varrella (max 200 metriä), lähtö ja maali kilpailukeskuksessa. Huomioikaa, että aivan kilpailukeskuksen vieressä kulkee rautatie, jolle meneminen on ehdottomasti kielletty, vahtikaa siis lapsianne. Entinen rautatien tasoristeys on suljettu, joten ajo teatterille tapahtuu Paukkajanvirta-tieltä tunnelin kautta, tarkemmat ohjeet kohdassa Kilpailukeskus.

Perjantaina kilpailijoita palvelee pieni kisakahvio, josta saa kahvin lisäksi ainakin makkaraa. Kahviota pyörittää teatterin omistaja, pitkän linjan teatteriaktiivi ja entinen kansanedustaja Pekka Räty. Kahvio sijaitse kilpailukeskuksessa teatterilla, sellaisessa paikassa, että tarjoiluista ei pääse nauttimaan ennen rataa. Kilpailijat ohjataan viimeiseltä asemalta maaliin kahvion läheisyyteen. Rahat voi siis ottaa radalle mukaan, mutta ne voi hakea autosta ja palata takaisin oman suorituksen jälkeenkin.

Viimeisellä asemalla on puitteet loistavalle yleisöasemalle katetussa katsomossa, jossa voi kahvion tarjoilujakin nauttia, mutta siellä on ainakin muistettava pitää kahden metrin turvavälejä muihin kuin omaan porukkaasi kuuluviin ja maskin käyttö siellä voi olla viisasta. Oman suorituksen jälkeen voi siis jäädä katsomaan muiden suorituksia vähäksi aikaa, kunhan ei ruuhkauteta koko katsomoa.

Huomioikaa, että kahvio palvelee siis tosiaan vain perjantaina, ellei suurta kiinnostusta sen toiminnasta lauantaina ilmene. Ei siis kannata säästellä lauantaille ja sunnuntaille.

Kilpailukeskuksessa on mahdollista myös käydä uimassa Pielisjoessa, mutta on syytä ymmärtää että vesi on virtaavaa, joten se ei sovi kaikkein huonokuntoisimmille.

 


Kilpailupaikan osoite on Sirkanpurontie 450. Koordinaatit ovat 62.850831,30.189279. Opastus kilpailupaikalle alkaa Uimaharjuntieltä. Pysäköinti Sirkanpurontien varteen, niin että ohi pääsee muutkin ajoneuvot, myös raviradalle johtavan tien varteen voi pysäköidä muutaman auton. Katso ylläoleva kartta. Huom! Raviradalle meneminen ja sen kautta ajaminen on ehdottomasti kielletty!


Lauantai 7.8.

Mallirata

Ennen tempoa, on mahdollisuus käydä kiertämässä lyhyt kuuden rastin preo-malli. Lähtöpaikalle on pysäköintipaikalta matkaa noin 400 metriä, ja radan pituus on noin 100 metriä. Sinne ei ole opastusta, katso reitti oheisesta kartasta. Malliradalla ei ole toimitsijoita, vaan se toimii itsepalveluna. Malliradalla ei ole aikarasteja eikä tempo-asemia, vain A-lipputehtäviä. Mallin lähtöpaikalla on ämpäri, josta voi ottaa karttoja. Ratkaisut ovat samassa kartassa. Mallin kulku-uran pitäisi soveltua myös pyörätuolilla kuljettavaksi.

TempO 2

Kilpailupäivä alkaa TempO 2-kilpailulla klo 10. Kilpailussa on 6 TempO-asemaa. Radan pituus on 500 m, ei isompia siirtymiä. Radan alussa on puomi. Mikäli se on lukittu, pyörätuolilla pääsee kulkemaan ainakin sen oikealta puolen, mahdollisesti jopa sen ali. Huomioi, että kartan mittakaava on 1:4000 ennakko-ohjeista poiketen.

PreO 1

Heti TempO:n jälkeen on PreO 1 -kilpailu, jonka lähtöpaikka on noin sadan metrin päässä. Radan pituus on 700 m, 24 rastia, maksimiaika 90 min, P-sarjassa 100 min. Maalista pysäköintipaikalle saman verran. Lähtöpaikalle kulkiessa on ylitettävä puro siltaa myöten. Silta on huonokuntoinen, mutta kestää varmasti kävelyn ja myös pyörätuolin painon. Yritämme saada sillalle lisää lankkuja, jotta se olisi helppo ylittää myös pyörätuolilla. Mikäli joku ei tästä pääse, on sallittua siirtyä autolla puron toiselle puolelle, mutta ei missään nimessä tätä vanhaa siltaa pitkin, vaan kiertämällä Uimaharjuntien kautta muutaman sadan metrin matkan. Vanhaa siltaa ei saa yksikään kilpailija ylittää autolla myöskään kilpailun jälkeen.

PreO 2

Iltapäivällä käydään PreO 2 -kilpailu. Radan pituus 800 m, 26 rastia, maksimiaika 100 min, P-sarjassa 105 min. Radalla on yksi One-way, jolla saa kulkea vain eteenpäin. Pysähtyminen on sallittua, mutta ei takaisin kulkeminen. Sitä edeltävät rastit täytyy leimata ennen one-waylle siirtymistä. Maalista palataan lähtöpaikan kautta pysäköintipaikalle. Pysäköintipaikkana toimii sama paikka kuin aamun kilpailuissakin, josta on noin kilometrin matka lähtöpaikalle. Pyörätuolilla liikkuvat, huonojalkaiset sekä heidän seurueensa saavat ajaa lähelle lähtöpaikkaa. Heille annetaan erillinen kartta, kunhan ilmoittavat tarpeestaan ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen fintrailo2021@gmail.com.

 

Sunnuntai 8.8.

PreO 3

Kilpailu alkaa kello 10.

Kilpailupaikan osoite on Sirkanpurontie 230. Koordinaatit ovat 62.866325,30.161861. Ajo kilpailupaikalle on sallittua ainoastaan opastettua reittiä pitkin, joka alkaa Uimaharjuntien ja Sirkanpurontien risteyksestä. Pysäköinti tapahtuu Sirkanpurontiestä haarautuvan metsäautotien varteen, osin puron toiselle puolelle. Pysäköinnistä lähtöpaikalle matkaa 400 metriä. Radan pituus 1,3 km, 31 rastia, maksimiaika 140 min, P-sarjassa 150 min. Radalla on yksi one-way, jota edeltävät rastit täytyy leimata ennen one-waylle siirtymistä. Maalista 1,7 km takaisin pysäköintipaikalle.

 

Mikäli aiot poistua kilpailupaikalta ennen kuin tulokset ovat valmiit, tulee poistua samaa reittiä jota saavuit kilpailukeskukseen, eli Uimaharjuntien kautta. Mikäli poistut tulosten valmistuttua, voit ajaa myös suoraan lounaaseen, asekätkön kautta.

 

Ravintolat, kioskit ja ruokakaupat viikonloppuisin:

S-Market, Kauppatie 1, Eno, ma-la 7-21, su 9-21

K-Market, Niskantie 21, Eno, ma-la 7-21, su 9-21

Ravintola Dona, Kauppatie 9, Eno, pe-la 10.30-21.30, su 11-21

R-kioski, Enontie 50, Eno, ma-pe 7.30-20, la-su 9-20

 

S-Market, Honkajoentie 2, Uimaharju ma-la 7-21, su 9-21.

K-Market Kotiharju, Harjunraitti 17, Uimaharju, ma-la 7-21, su 9-21

Lounaskahvio Saana, Honkajoentie 1, Uimaharju, pe 8.30-00.30, la 12-00.30, su 14-20

Ahvenisen kioski, Ahvenisentie 1492, Ahveninen, joka päivä klo 10-19

 

Yhteydenotot: fintrailo2021@gmail.com