Valmennus

Kilpailu voitetaan vahvuuksilla ja hävitään heikkouksilla.

Kuvan valmennuksen viitekehys on jaettu viiteen osaan : sosiaaliseen ympäristöön, fyysisiin ominaisuuksiin, taitoon ja tekniikkaan, mentaalisiin ominaisuuksiin sekä visioon ja intohimoon, joka ohjaa 365pv vuodessa harjoittelua.

Suorituskykysi on näiden tekijöiden tulo. Mikäli joku osatekijä, mikä tahansa, on lähellä nollaa, niin lopputuloskin on heikko. Se toimii "rajoittimena" vahvoille ominaisuuksillesi. Esimerkiksi normaalisuunnistuksessa vaikka taidolliset tekijät olisivat huippuluokkaa, mutta jos fysiikka ei kertakaikkiaan riitä tai pää ei kestä kilpailutilannetta, niin ei synny huipputulosta. Kokonaisuus ratkaisee ja jonkinasteinen tasapaino pitää vallita kaikkien tekijöiden välillä. 

Vahvista vahvuuksiasi - eliminoi heikkoudet.

 

Valmennus

Tällä hetkellä tarkkuussuunnistuksessa ei ole valmennusryhmiä tai erillistä valmennusta. Jos olet kiinnostunut asiasta, ota yhteyttä aktiivisiin harrastajiin tai maajoukkuekilpailijoihin, jotka auttavat sparraamaan muita parempiin suorituksiin.

 

Tempo-valmennus

Keväällä 2014 suomalaiset tarkkuussuunnistajat harjoittelivat ryhmänä muutamien valmennuspäivien ja kilpailuiden yhteydessä. Tulosta on tullut ennen sitä ja sen jälkeen entistä enemmän. Tällä hetkellä kaikki valmennustoiminta on tauolla innokkaiden organisaattoreiden ja ohjaajien puutteen takia.

 

Preo-valmennus

Tarkkuussuunnistuksessa valmennus on painottunut keväällä järjestettäviin leiripäiviin ja muihin koulutustilaisuuksin. Lisäksi jokainen tarkkuussuunnistaja on ammentanut tietoja lajissa pärjääviltä kilpailijoilta. Tärkein valmentautumismuoto on kilpailuissa ja muissa harjoituksissa käyminen ja niissä virheistä sekä onnistumisista oppiminen. Lisäksi jokaisen kannattaa hallita hyvin tarkkuussuunistuksessa noudatettavia sääntöjä. Ohjeista löytyy lisää tietoa Ohjeet-sivulta.

 

Mentaalivalmennus

Henkisellä suorituskyvyllä ulosmitataan tai pilataan kilpailupäivän fyysinen ja taidollinen kunto. Mentaalivalmennuksella tähdätään maksimaaliseen suorituskykyyn kilpailutilanteessa. Saada ulos itsestä se mitä on saatavissa. Paremmilleen ei voi mitään.

Mentaalivalmentaja Markku Gardin luennoi aiheesta Tampereen tempo-tilaisuudessa 30.3.2014. Markun mentaalivalmennussivut löytyvät täältä

PDF-tiedostoMentaalivalmennus 30-3-2014.pdf (347 kB)
Markku Gardin