Bulletiini 1 Suomeksi

PDF-tiedostoFinTrailO_2021_bulletiini_1.2.pdf (1.4 MB)
Bulletiini 1 suomeksi, versio 1.2

BULLETIINI 1

 

Bulletiini 1, versio 1.2, päivitetty 5.7.2021

Bulletiini 1 (html-versio). Päivitetty mm. majoitustarjonnan osalta.
 

XIII FinTrailO 2021 Kansalliset tarkkuussuunnistuskilpailut & WRE Joensuun Enossa 6.-8.8.2021

Selkien Sisu järjestää tarkkuussuunnistuksen kansalliset kilpailut ajalla 6.-8.8.2021

 

Ohjelma:

6.8. Perjantai:

Ratamestari:

Klo 17.00

TempO 1

Pinja Mäkinen

7.8. Lauantai:

Klo 9.00

TempO 2

Pinja Mäkinen

Heti perään

PreO 1 (WRE)

Lauri Mäkinen

Klo 15.00

PreO 2

Petteri Hakala

8.8. Sunnuntai:

Klo 10.00

PreO 3 (WRE)

Palkitseminen tulosten valmistuttua.

Petteri Hakala

 

 

 

 

 

 

Sijainti:

 

Kielletyt alueet: 

Kaikki liikkuminen merkityillä alueilla on kielletty kilpailuun osallistuvilta ja sitä harkitsevilta siihen asti, kunnes sunnuntain PreO-kilpailun tulokset ovat viralliset. Alueen läpi kulkeminen on sallittu Uimaharjuntietä pitkin (tie 73) sekä junalla, mutta ei vesireittejä pitkin eli esimerkiksi veneily Pielisjoella on merkityllä alueella osallistujilta kielletty.

Sarjat: E-sarja (TempO ja PreO) ja A-sarja (PreO). Suomalaisilla kilpailijoilla on oltava voimassa oleva suunnistuksen kilpailulisenssi. Lisäksi WRE-kilpailuun Elit-sarjassa osallistuvat tarvitsevat IOF ID:n. Sen saa luomalla itselleen ilmaisen profiili IOF Eventorissa (https://eventor.orienteering.org/Events). A-sarjaan voi ilmoittautua myös suomalainen kuntosuunnistaja ilman lisenssiä, mikäli koronarajoitukset tämän mahdollistavat. A-sarjassa helpompi rata, soveltuu hyvin lajiin tutustumiseen. A-sarja sopii myös lapsille ja nuorille, joskaan ei ehkä kaikkein pienimmille ensikokeiluksi. Kaikki kilpailijat, sukupuolesta, iästä ja liikuntakyvystä riippumatta, kilpailevat samassa vaativuustason mukaisessa sarjassa. 

Toimitsijaksi ilmoittautuminen: Kilpailun järjestämisen sujuvoittamiseksi pyydetään vapaaehtoisia toimitsijoita ilmoittautumaan. Toimitsijat voivat toimia pienissä järjestelytehtävissä myös oman kilpailusuorituksensa ohessa. Tämä koskee erityisesti TempO-kilpailua, johon tarvitaan aikarastitoimitsijoita, ja he voivat myös osallistua kilpailuun. Toimitsijoiden ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen fintrailo2021@gmail.com

Ilmoittautuminen: Suomalaiset kilpailijat ilmoittautuvat Suomen Suunnistusliiton IRMA-palvelun kautta. Ulkomaalaiset kilpailijat voivat ilmoittautua sähköpostilla (ohjeet alla) ja maksaa etukäteen viimeistään 7.7. tilisiirrolla tai paikan päällä käteisellä. Hinta määräytyy sähköpostiviestin päivämäärän aikaisen ilmoittautumisportaan mukaan.

IRMA:ssa ilmoittautuessa huomioikaa, että TempO-kilpailut on merkitty järjestyksessä 1.pv ja 2.pv kilpailuiksi, ja PreO-kilpailut siitä eteenpäin järjestyksessä, eli PreO 1 on 3.pv; ja PreO 3 on 5.pv

Maksut E-sarjassa 22 € (preo-kilpailut) ja 15 € (tempo-kilpailut).

PreO-kilpailuissa järjestetään myös A-sarja. A-sarjan hinta 12 €. A-sarjaan voi ilmoittautua myös sähköpostilla ja kilpailupaikalla ennen kilpailun alkua ja maksaa käteisellä kilpailupaikalla tai tilisiirrolla viimeistään 4.8.

Ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu 31.7. Jälki-ilmoittautuminen 1,5-kertaisin hinnoin viimeistään 4.8.

Sähköposti-ilmoittautumisen osoite: fintrailo2021@gmail.com

 

Opastus: Opastus kilpailukeskukseen ja kilpailupaikoille Uimaharjuntieltä (tie 73).

Kilpailukeskus ja info: Kilpailukeskuksena toimii Enon kesäteatterin piha-alue. Huomioikaa, että liikkuminen kilpailukeskuksessa on hyvin rajoitettua ennen perjantain TempO-kilpailua. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Paukkajanvirta 25, Joensuu. Koordinaatit ovat 62.862360,30.205766. Karttalinkki / Google maps Huom!! Google näyttää ajoreitin väärin, sillä tasoristeystä teatterin kohdalla ei enää ole, on ajettava Paukkajanvirta-tietä tunnelista, kääntyminen Rahkeenniemen opasteen kohdalta.
Info toimii kilpailukeskuksessa perjantain TempO-kilpailun aikana. Lauantaina ja sunnuntaina se siirtyy kilpailupaikalle.

WC: Kilpailukeskuksessa on Inva-WC. Sitä voi käyttää vasta tempokilpailun ensimmäisen osan suorittamisen jälkeen. 

 

Lähdöt: Ensimmäiset lähtöajat merkitty ohjelmataulukkoon. Matka-aikataulujen vuoksi voi pyytää tiettyä lähtöaikaa sähköpostilla osoitteesta fintrailo2021@gmail.com

Kartta: Kaikissa kilpailuissa tarkkuussuunnistusta varten tehty sprinttikartta. Mittakaavana PreO-kilpailuissa 1:4000, TempO-kilpailussa 1:3000 ja käyräväli kaikilla kartoilla 2,5 m. Kartoitus 2018–2021, Petteri Hakala.

Maasto ja kulku-urat: Maastotyyppi on varsin vaihtelevaa vaaramaaston reunaa, paikoitellen esiintyy myös kangasmetsää ja drumliineja. Pääasiassa talousmetsää, vaihdellen tänä keväänä avohakatusta yli satavuotiasiin kuusimetsiin. Tempossa on tarjolla kesäteatterin pihan puutarhaa ja rakennettuja kohteita sekä vanhan sorakuopan muotoja. PreO-kilpailuissa on tarjolla varsinkin runsaskivisiä maastoja, ja jonkin verran myös perinteisiä jyrkänteitä. Kulku-urat ovat pääosin hyvin tasaisia ja hyväkulkuisia, mutta parissa PreO-kilpailussa on pari hieman jyrkempää nousua tai laskua, joihin laitetaan One way -osuus. Näkyvyys on enimmäkseen erittäin hyvä, mutta PreO-kilpailuista löytyy myös hieman tiheämpiä osuuksia.

Leimaus: WRE-kilpailuissa käytetään virallisena leimausjärjestelmänä pihtileimausta. Omien pihtileimasinten mukaan varaaminen on suotavaa. Järjestäjällä on muutamia lainattavia leimasimia (varattava ennakkoon). PreO2-kilpailun leimausjärjestelmä toistaiseksi avoin, mahdollisesti myös pihtileimaus.

Avustajat: Järjestäjä ei varaa avustajia. Oman avustajan käyttö on sallittua. Avustaja saa auttaa vain kulkemisessa ja leimaamisessa, ei tehtävien ratkaisemisessa.

 

Yhteistulokset: FinTrailO:n kokonaiskilpailun voittaja ratkeaa TempO- ja PreO-kilpailujen yhteistulosten perusteella niin, että kullekin kilpailijalle lasketaan kolme parasta tulosta viidestä kilpailusta. Alustava ajatus on käyttää perinteistä viestikaavaa, eli PreO-tulokset muutetaan sekunneiksi seuraavan kaavan mukaan: PreO-kilpailujen virheet x 60 s + aikarastiajat, ja yhteistuloksiin lasketaan siis kolme pienimmät sekunnit antavaa kisaa.

Palkinnot: Parhaat kilpailijat palkitaan Elit-sarjassa ja A-sarjassa.

 

Majoitus: 

Mökkien varaustilanne voi olla tänä kesänä sellainen että monet mökit ovat viikonlopuiksi jo varattuja. Samoin lähialueen hotellien varaustilanne on hyvinkin täynnä johtuen Uimaharjun tehtaan huoltokatkosta. Lähialueilta majoitusta löytyy siksi niukasti, esim. Airbnb-palvelussa voi vielä löytää jotain. Suosittelemme etsimään majoitusta Joensuun kaupungin tai Kolin alueilta, linkit löytyvät listan lopusta. Lähimpiä majoituspaikkoja listattuna sekä tietoja varaustilanteesta:

 

 

Hotelli Kaltimonkoski, Kauppatie 8, Eno, www.hotellikaltimonkoski.fi (täynnä)

Harjukeskus Toivola, Harjunraitti 23, Uimaharju, https://harjukeskus-toivola-ky.webnode.fi/yhteydenotto/ (ei varmuutta onko vapaata)

Motelli Pepita, Autoasemankaari 4, Uimaharju, p. 0400478999, prahkala@hotmail.com (täynnä)

Laukkala cottages, Ahveninen, www.laukkalacottages.fi (täynnä)

Alavan rantatuvat, Vanhankaltimontie 140, Eno, www.alavanrantatuvat.fi (ei varmuutta onko vapaata)

Motelli Kontio, Huoltamontie 8, Kontiolahti: https://www.motellikontio.fi/fi/etusivu/

Karelia Bed, Jääkärintie 88, Kontiolahti: http://kareliabed.fi/

 

 

 

Seuraavat tarjoukset on pyydetty kilpailijoita varten:

Tarjolla yksi 4 hengen asuttava mökki, Vanhankaltimontie 248a, Eno. Sähköllinen mökki, ei juoksevaa vettä, juomavettä saa viereisestä raikkaasta lähteestä, ulko-wc ja pesu rantasaunassa, omat lakanat mukaan. 40 € / yö. Tiedustelut Pentti Kamppurilta kamppurip(at)gmail.com, 050 3221281. Samassa paikassa mahdollisuus myös asuntoauto ja -vaunumajoitukselle sekä telttapaikalle hintaan 15€/yö, edellä mainitut sauna, pesu- ja wc-mahdollisuudet myös käytettävissä.

 

Sokos Hotel Vaakuna, Torikatu 20, Joensuu

Erikoistarjous FinTrailO 2021 kilpailijoille varauskoodilla BRAVO21, varauskoodi käytössä 20.7. asti. Sen jälkeen voi varata päivän hinnalla, jos tilaa on.

Standard-huone yhdelle: 149 e / huone / yö

Standard-huone kahdelle: 159 e / huone / yö

Lisävuode: +25 e / henkilö/ yö (max 3 hlö)

Pysäköinti hallissa 12 e/ vrk (punaisella S-cardilla 10 e /vrk) tai 2 e / tunti

Erityishinnat ovat vain ajalle 5.-8.8.2021.

Sisältää buffet-aamiaisen, ravintolan, wi-fi:n, yleisen asiakassaunan, ilmastoinnin ja minijääkaapin. Noin 15 huonetta varattuna kilpailijoille, joista muutamat ovat esteettömiä. S-etukortilla saa bonukset huonevarauksista. Maksut vastaanotossa saavuttaessa/lähdettäessä. Ilmainen peruutus saapumispäivään klo 18 asti.

 

 

Hotel Julie, Valimontie 3, Kontiolahti. Hotelli on täynnä 5.8. asti, mutta sen jälkeen on runsaasti tilaa. Ei erikoishintoja kilpailijoille. Huom! Tämä hotelli ei ole esteetön, sillä huoneet ovat toisessa kerroksessa, johon on vain portaat.

 

Muita täysin esteettömiä hotelleja voi etsiä esimerkiksi Joensuun kaupungin alueelta:

https://www.visitjoensuu.fi/fi-FI/topic/6037c3b3d6f09f25ba65e940?mode=listings&count=9

 

Myös Kolin alueella on runsaammin tarjontaa mukaanlukien hotelleja, mökkejä, majataloja ja leirintäalueita:

www.koli.fi ja

https://visitkoli.fi/

 

 

 

Ravintolat, kioskit ja ruokakaupat viikonloppuisin:

S-Market, Kauppatie 1, Eno, ma-la 7-21, su 9-21

K-Market, Niskantie 21, Eno, ma-la 7-21, su 9-21

Ravintola Dona, Kauppatie 9, Eno, pe-la 10.30-21.30, su 11-21

R-kioski, Enontie 50, Eno, ma-pe 7.30-20, la-su 9-20

 

S-Market, Honkajoentie 2, Uimaharju ma-la 7-21, su 9-21.

K-Market Kotiharju, Harjunraitti 17, Uimaharju, ma-la 7-21, su 9-21

Lounaskahvio Saana, Honkajoentie 1, Uimaharju, pe 8.30-00.30, la 12-00.30, su 14-20

Ahvenisen kioski, Ahvenisentie 1492, Ahveninen, joka päivä klo 10-19

 

Julkinen liikenne: Sekä linja-autot että junat liikennöivät Joensuusta Enoon ja Uimaharjuun. Linja-autolla pääsee myös lähelle TempO:n kilpailupaikkaa Joensuusta perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina vuoroja on huonommin eivätkä oikein palvele kilpailijoita. Junien lipunosto osoitteessa vr.fi ja linja-autojen aikatauluhaku opas.matka.fi, sisältää paikallisen ely-liikenteen pikavuorot mutta ei ihan kaikkia yksityisten liikennöitsijöiden vuoroja.

 

Toimihenkilöt: 

Kilpailunjohtaja: Matti Ikonen 0400 887965,

Valvoja: Petteri Hakala (PreO 1), Lauri Kontkanen (muut kisat)

Tiedottaja: Anna-Reetta Kontkanen 040 7596177, selkiensisu(at)gmail.com

 

Yhteydenotto:

fintrailo2021@gmail.com

 

Tervetuloa! Selkien Sisu ry