Keskustelu

« aihelistaan

FinTrailO 2021


 • nimimerkki

  Tuomo

  13.6.2021 klo 11:32
  FinTrailOn kanssa ajankohdallisesti päällekkäin osuu ilmeisesti Uimaharjun sellutehtaan huoltoseisokki, mikä aiheuttaa lähiseudun majoituskapasiteetin korkean käyttöasteen. Eli yösijan löytäminen Enosta on haasteellista ja majapaikkaa joutuneekin hakemaan Joensuusta. Ovatko kisapaikat kovin kaukana kaupungista?

 • nimimerkki

  Petteri H

  14.6.2021 klo 19:17
  Kiitos tiedosta Tuomo. Tuota en tiennytkään. Kisat ovat aika lailla Uimaharjun ja Enon välimaastossa, mutta majoituspaikat voivat sitten olla tiukassa. Mökit ovat varmaan tänä vuonna aika pitkälle varattuja, kuvittelin että hotelleissa olisi tilaa, mutta sekin jää nähtäväksi. En tiedä onko lähialueella muutenkaan esteetöntä majoitusta, mutta Joensuusta varmasti löytyy ja kapasiteetikaan ei varmaan ihan heti lopu, samoin Kontiolahdelta löytyy motellia ja vuodemajoitusta.

  Kilpailut on haettu Irmaan ja kahdelle kilpailulle on haettu WRE-arvoa. Bulletiini 1 on tarkoitus julkaista lähiaikoina, siihen on koottu jonkun verran myös majoitusvaihtoehtoja, ja koitan kysellä vielä lisää.

 • nimimerkki

  Petteri H

  5.7.2021 klo 20:32
  Bulletiini 1 on julkaistu kilpailusivuilla (löytyy valikosta). On ollut jo jonkin aikaa, mutta nyt se on päivitetty, erityisesti majoitustarjonnan osalta. Lisätty myös kilpailusarjojen tietoihin ohjeet IOF ID:n hankkimiseksi WRE-kilpailuihin osallistuville.

  Joensuusta saimme kilpailijoille tarjouksen Sokos hotel vaakunaan, kilpailijat saavat alennuksen koodilla BRAVO21. Tämä on erityisesti pyörätuolilla liikkuville kysytty, hotellissa on muutama esteetön huone.

  Kontiolahdella Hotelli Juliessa on runsaasti tilaa ajalla 5.-8.8. Sitä ennen se on täyteen varattu. Tämä taitaa olla lähimpiä vapaita hotelleja kilpailupaikalta. Ei erityistarjousta kilpailijoille, mutta suhteellisen edullinen. Huom! Tämä ei ole esteetön, toiseen kerrokseen pääsee vain portaita.

 • nimimerkki

  Petteri H

  9.7.2021 klo 22:06
  Ilmoittautuminen Irmassa on auki, mutta siinä on ilmeisesti jotain häikkää maksujen osalta. Niinpä pyydämme odottelemaan, kunnes asia korjataan. Jos jo ilmoittauduit, niin eipä hätää, ilmoittautumiset ovat kaiketi tallessa, ja kilpailumaksut voi hoitaa myöhemmin muulla tavalla.

 • nimimerkki

  Petteri H

  16.7.2021 klo 21:27
  Ilmoittautuminen Irmassa toimii, ja ilmeisesti myös maksamisen pitäisi nyt onnistua.

 • nimimerkki

  Petteri H

  30.7.2021 klo 16:06
  Muistutuksena, ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu huomenna. Jälki-ilmoittautuminen jatkuu 4.8. asti.

  https://www.trailo.fi/?x118281=598821

 • nimimerkki

  Tuomo

  3.8.2021 klo 22:14
  Oliko perjantaina päivällä sprinttiharjoituskisa?

 • nimimerkki

  Petteri H

  5.8.2021 klo 17:50
  Se peruuntui.

  Perjantain tempon alustava lähtölista löytyy jo osoitteesta preoresultat.se

  Muiden kilpailujen lähtölistoja ei vielä ole, mutta lauantain ensimmäinen kilpailu alkaa vasta kymmeneltä, sillä tällä osallistujamäärällä ei ole tarvetta aloittaa ennen sitä.

  A-sarja on peruttu, koska siihen ei tullut ilmoittautumisia. Kokeilemaan silti pääsee kilpailun ulkopuolella, elit-radalle A-sarjan hinnalla. Suuri osa tehtävistä on sen verran helpompia että ne sopisivat A-sarjallekin. Muutamia ylimääräisiä karttoja on.

 • nimimerkki

  Arto K

  5.8.2021 klo 22:19
  Onko tarkoitus julkaista kilpailuohjeet tuon bulletiinin lisäksi?

 • nimimerkki

  Petteri H

  5.8.2021 klo 22:30
  On tarkoitus, ja ne tulevat tässä yön aikana.

 • nimimerkki

  Lauri K

  7.8.2021 klo 20:40
  FintrailO 2021 yhteistulokset neljän osakilpailun jälkeen. https://preoresultat.se/special/flerdags.php?visaklass=Elite&t%C3%A4vling=100202&klubbm%C3%A4rken=0

  Kolme parasta suoritusta lasketaan lopputuloksiin.

  1. Antti Rusanen (ero 0 sekuntia)
  2. Juha Hiirsalmi + 31s
  3. Sami Hyvönen + 60s
  4. Jan Furucz + 61
  5. Mikko Heinonen + 95
  6. Lauri Mäkinen + 114
  7. Martin Fredholm + 167
  8. Krystian Petersburski + 173

  Tiukka kisa! Jos Lauri Mäkinen voittaa Rusasen sunnuntaina, vie Mäkinen voiton.


 • nimimerkki

  Lauri M

  7.8.2021 klo 22:26
  Edellinen käännettynä muotoon jossa vain kaksi kilpailua huomioituna:

  Antti Rusanen ja Lauri Mäkinen 0s
  Pinja Mäkinen 1s
  Sami Hyvönen 3s
  Juha Hiirsalmi 5s
  Mikko Heinonen 36s

  Huomiselle jäi vielä panosta.

 • nimimerkki

  Pinja

  8.8.2021 klo 19:24
  Olipas hieno ja rankka setti! Onnittelut menestyneille ja suurkiitos kaikille tapahtuman eteen töitä tehneille: sekä pitkään valmisteluissa puurtaneille että kisapäivinä toimeen tarttuneille. Kisojen aikaan saamiseksi jokaisen kynnelle kykenevän panos on arvokas. Minäkin löysin tempo2:n loppuvaiheilla itselleni sopivan homman kakkosaseman tuulessa kaatuneen pressuaidan tolppana...

 • nimimerkki

  Lauri K

  8.8.2021 klo 20:29
  Kiitoksia järjestävän seuran puolesta jokaiselle kisatalkoolaiselle. Tällä kertaa pienen kyläseuran talkooresurssointi oli kohdennettu edeltävän viikonlopun Sisu-Seikkailuun, ja järjestämisen edellytyksenä oli, että saadaan kilpailijoista tämän kertainen toimitsijaporukka. Hienostihan se menee näinkin, vaikka osittain voi olla rankempaa kilpailijoille. Ehkä tällä konseptilla lauantai olisi voinut olla "vain" tempo + preo, niin ehtisi palautumaankin kisoista.

  Kokonaiskisan kannalta on jännempää, kun jonkun osakilpailun voi jättää pois laskuista. Olisiko tästä aineksia jatkoonkin. Säilyisi mielenkiinto loppumetreille saakka. Nythän Pinjan kolmossija taisi karahtaa viimeisen aikarastin echo-kiveen.


 • nimimerkki

  Lauri K

  8.8.2021 klo 21:21
  Karjalaisen nettiuutinen FintrailOsta https://www.karjalainen.fi/urheilu/enossa-jarjestettiin-kovatasoinen-tarkkuussuunnistuskisa-ratkaisu-meni-aivan-loppuhetkille-paikallista-varia-karkikahinoissa

  Enossa järjestettiin kovatasoinen tarkkuussuunnistuskisa - ratkaisu meni aivan loppuhetkille, paikallista väriä kärkikahinoissa

  Moninkertainen MM-mitalisti Antti Rusanen piti pintansa, kun Enon maastoissa miteltiin viikonloppuna tarkkuussuunnistuksen kotimainen kärkikilpailu FintrailO.

  Nurmeksen Seppojen Sami Hyvönen oli kolmas reilun minuutin erolla voittajaan. Kalevan Rastin Mikko Heinonen taas ylsi viidenneksi.

  Selkien Sisun järjestämä kilpailu keräsi 43 osallistujaa, joista 13 oli ulkomaalaisia. Tiedotteessa arvioidaan, että ilman koronaa osallistujamäärä olisi kavunnut noin sataan.

  FintrailO meni jännäksi ja ratkesi vasta viidennessä eli viimeisessä osakilpailussa, jossa peräti kuudella kilpailijalla oli mahdollisuus voittoon. Kolmen parhaan osakilpailun tulokset laskettiin.

  - Selkien Sisulla on aina maailmanluokan kilpailut ja erinomaiset järjestelyt. Selvisin tälläkin kertaa voittajaksi virheettömällä suorituksella. Kovat ulkomaalaisnimet tekivät tällä kertaa muutamia helppoja virheitä, Rusanen luonnehti tiedotteessa.

 • nimimerkki

  Arto K

  9.8.2021 klo 08:51
  Kaikki tulokset ei ole ihan oikein tuolla Preoresults.fi palvelussa. Esimerkiksi tuossa PreO2 kilpailussa osallistujilla joilla on 3, 4 tai 5 virhettä kaikilla on 23 pistettä.

 • nimimerkki

  Juha

  9.8.2021 klo 09:41
  Arto: Tulokset ovat oikein. Pisteitä saa vain radalta (PreO2:lla tehtävistä 1-26). Aikarastilla tehdyistä virheistä tulee 60 sekuntia sakkoa aikarastin suoritusajan päälle, eivätkä ne aiheuta pistemenetyksiä.


 • nimimerkki

  Esko

  9.8.2021 klo 10:49
  Ratkaisukarttoja en löytänyt netistä ...

 • nimimerkki

  Pinja

  9.8.2021 klo 11:44
  Kisat osoittivat, että varsin pienellä järjestävän seuran toimitsijamäärällä sekä ilman suurta kiinteää infrastruktuuria (wc, sadesuojatilat) saadaan hyvät kisat aikaan. Toki edes jossain lähettyvillä pitää olla inva-wc saatavilla. Nytsrolikesäteatterilla, mutta voisi olla vaikka huoltoasemalla. Ja niiden muutaman järjestävän seuran henkilön pitää olla valmiit tekemään paljon töitä ja jakamaan tehokkaasti ja ajoissa tehtäviä myös muiden seurojen kilpailijoille. Kun kisoja on monta, jokainen pääsee tällöin kuitenkin niin halutessaan sekä kilpailemaan että järjestämään. Toivottavasti tämä rohkaisee muitakin seuroja tarttumaan järjestelyvastuisiin.

 • nimimerkki

  Eero S

  9.8.2021 klo 15:27
  Ensinnäkin kiitokset hienosta kisasta!

  Toisekseen piti uskaltautua tänne kirjoittelemaan, kun en paikan päällä ehtinyt noita viimeisen preon rasteja käymään lävitse. Laitan tähän muutaman, joihin olisi kiva saada muiden ajatuksia. Koitan myös kirjoitella omaa ajatuksenkulkua.

  8. En ollut näemmä ainoa ulapalla. Peruuttelin tietä taaksepäin. Löysin mielestäni ison ja pienen kiven linjan, joka osoitti lippu B:tä. Pienemmästä kivestä en ollut ihan varma. Kisassa tuli katsottua, että linja näyttää ympyrän keskelle ja vastaus olisi B. Nyt kun kotona tarkistin, niin linja meneekin hiukan ohi ja A olisi ollut parempi vastaus. Olisiko tässä ollut selkeämpää ratkaisutapaa?

  13. Tässä jäi pohdituttamaan kiven koko. Kivi näytti alle metriseltä lippuun verrattuna. Joten jäin miettimään, että millä kriteereillä kivi on kartalla kivi? Etäisyys takana näkyvään isompaan kiveen oli kuitenkin liian pitkä, joten tähän tuli A laitettua.

  22. En tiedä tulkitsinko tässä korkeuskäyriä ihan oikein. Niitä lukemalla pääsin tulokseen, että lippu olisi alempaa jyrkännettä korkeammalla. Siten B olisi liian matalla.

  26. Vastauksien oikeellisuudesta päätellen tämä oli helppo rasti. Aika alkoi olla jo hiukan kortilla ja enkä oikein löytänyt muuta kiintopistettä kuin toisella puolen olevan ojan. Siitä oli hiukan hankala määritellä tarkkaa kohtaa, mutta sain sen "ansiota" määritellyksi rastin olevan liikaa oikealla. Tähän vinkkejä?

  Ja vielä olisiko loppuun vinkkejä, että miten leimataan rastit oikein. Nimim. rasti 18 oikein ratkaistuna, mutta jostain syystä siihen tuli A-lippu leimattua :D.

 • nimimerkki

  Sami T

  9.8.2021 klo 15:36
  Kiitos järjestäjille hienoista ja laajoista kisoista! Upeat kartat ja radat!

 • nimimerkki

  Arto K.

  9.8.2021 klo 22:46
  Juha: Totta niin muuten onkin!
  Eero S: Itse ratkaisin tuon 8. käyttämällä samaa kivilinjaa. Bongasin sieltä linjalta puun, jota seurasin kun kävelin takaisin ratkaisupaalulle. Puu oli lipun A vieressä. Tuloksissa näyttää olevan vastauksena B, vaikka olen vastannut A:n. Tarkistin tuosta omasta tarkistuskappaleestani äsken.

  Hienot kisat ratojen ja karttojen osalta. Järjestäjien osalta näytti ehkä vähän hapokkaalta välillä henkilömäärän suhteen, mutta hyvin vedetty loppuun asti. Kiitoksia, että joku jaksaa järjestää näitä kisoja Jyväskylän pohjoispuolellakin!

 • nimimerkki

  Ken

  10.8.2021 klo 01:16
  Oli mukavat ja hyvät kilpailut. Tosi kivaa päästä taas kilparadoille noin 22 kuukauden tauon jälkeen, josta vähintään 16 kuukautta oli minulle Coronataukoa.

  Erityiset kiitokset järjestäjäporukalla laadukkaista kisoista. Viitaten toiseen keskusteluun täällä keskustelupalstalla he näyttivät myös että hyvätasoisten ja haastavien kilpailujen järfjestäminen on täysin mahdollista tarkkuussuunnistuksen perusajatusta kunnioittaen ilman että haetaan kilpailualueita joissa pyörätuolilla ltai huonojalkaisten liikkuminen on kyseenalaista.

  Ainoa asia mitä jatkossa kannattaa harkita, onko kolme kilpailua samana päivänä ehkä liikaa.

 • nimimerkki

  Juha

  10.8.2021 klo 07:59
  Eero S:
  8. Ensivaikutelman sain kumpareen muodon perusteella, joka antoi lipuksi A:n. B kuitenkin hyvän näköisellä nenällä, joten kahdesta lipusta piti valita. Sitten vaan linjoja hakemaan. Yksi niistä mainitsemasi kivilinja, mutta löysin useamman muunkin linjan. Mikään tosin ei osunut suoraan kysytylle lipulle, mutta niiden avulla pystyin sulkemaan varmasti B:n pois. Lopuksi vielä etäisyyden arviointi tien keskilinjalta. Sen sai tehtyä parhaiten menemällä reilusti (+50 m) rastin ohi ja käyttämällä mittakeppinä paalulla seissyttä n. 180 cm pitkää kanssakilpailijaa.

  13. Mietin samaa eli kivi näytti aavistuksen alamittaiselta. Paikka kuitenkin vaikutti oikealta (etäisyys, suunnat). Huomasin myös takana olevan isomman kiven, joka pienen edestakaisin kulkemisen jälkeen osoittautui takana olevan käyrän kohdalle olevaksi penkaksi. Siitä varmistuin kun huomasin vasemmalta tulevan keltaisen linjan tulevan ko. penkkaa lähemmäksi.

  22. Liput lähekkäin suurinpiirtein oikealla alueella, joten nolla ei tule kyseeseen. A lippu liian ylhäällä. Lipun tyvi näkyi hyvin ja se näytti olevan korkeammalla kuin vieressä olevan jyrkänteen alareuna. Samaan viittasi alemman jyrkänteen päälllä ollut pistekumpare (joka todellisuudessa ei ollut selkeä erillinen kohde vaan lähinnä jyrkänteen jatke ylöspäin). Kun vertasi maanpinnan tasoa tuon pisteen takaa B-lippu oli oikealla korkeudella eli sitä hieman ylempänä. Pienellä etsimisellä kivikin löytyi sieltä varjoista samoin takana oleva poikittainen jyrkänne.

  26. Iso muotoon piirretty lohkare erottui tieheästä ja siitä askeleilla mittaamalla osui suoraan lipulle. Muodot täsmäsivät, joten lippu varmasti nollatoleranssin sisällä eli oikeassa paikassa. Aikaa kun oli, niin kävin vielä ottamassa askeleet myös rastin jälkeen olevalta kiveltä josta matka myös täsmäsi lipulle.

  Noihin leimausvirheisiin olen itsekin syyllistynyt, mutta kokemuksen myötä ne ovat pikkuhiljaa jääneet vähemmälle. Pyri tekemään homma kaikilla rasteilla aina samalla tavalla. Itse tarkistan ennen leimausta vielä määritteistä lippujen määrän (+ kartasta ja paalulta rastin numeron), sitten vielä kertaalleen lipun nimen paalulta ja sen jälkeen kilpailukorttiin leima oikealle riville ja ruutuun. Nyt kun oli vielä tuo lisähaaste eli elektroninen leimaus niin sen jätin suosiolla viimeiseksi. Teoriassa siis noin, mutta itsekin lipesin tuosta järjestyksestä muutaman kerran kun paalulle oli jonoa tms.

 • nimimerkki

  PekkaS

  10.8.2021 klo 10:44
  Kiitokset todella hienosta kisaviikonlopusta. Maastot, kartat ja radat aivan huippulaatua.

 • nimimerkki

  Pinja

  10.8.2021 klo 17:08
  Tuota Juhan leimausohjetta täydentäisin vielä niin, että laita peukalo ja etusormi kortin molemmin puolin kortin sivusta oikean rastin rivin kohdalta niin, että peukalon pää loppuu oikean ruudun reunaan. Leimaa niin, että piikit tulevat kortin viralliselle eli nimipuolelle ja katso sivusta, että piikit osuvat vain oikeaan ruutuun.

 • nimimerkki

  Lauri M

  10.8.2021 klo 21:14
  FinTrailO eteni totutusti - kisattiin viikonloppu ja lopulta Rusanen voitti. 4. kilpailun jälkeen muunlainenkin ratkaisu näytti vielä mahdolliselta, mutta kyllähän tuo 5. kilpailu oli taas taattua Anttia. Kun kilpailu on kovimmillaan ja WRE-arvoinen, Antti kaivaa voiton maksimipisteillä ja aivan suvereenilla aikarastisuorituksella. 7s on jäätävän kova aika aivan millä tahansa aikarastilla ja tuossa ympäristössä valtaosalla maajoukkue-urheilijoista oli vaikeuksia saada kasaan edes oikeaa riviä. Virheetöntä on vaikea voittaa, erityisesti preo:ssa.

  Kiitos kaikille tapahtuman järjestämiseen vaikuttaneille. Erityiskiitos Petterille, joka muutaman yön valvoneena jaksoi edelleen viimeisen kilpailun jälkeen lähteä tutkimaan kilpailun ratkaisurastia. Järjestelyt oli priimaa ja olipas mukava nähdä taas ihmisiä.

 • nimimerkki

  Tuomo

  13.8.2021 klo 12:15
  Kiitokset vielä tätäkin kautta hienoista kisoista! Lauantai kyllä imi mehut miehestä (ja virrat sähkäristä). Jouduin valitettavasti jättämään sunnuntain kisan väliin, kun ei ole varaa kovasti kastella tällä hetkellä ainoaa toimivaa sähkäriäni. Niinpä minulle jäi sitten setti elektronisia leimauslätkiä. Riittääkö, jos tuon ne Mäntsälään vai toimitanko jonnekin aikaisemmin? Mistä muuten löytää kokonaiskilpailun tulokset?

 • nimimerkki

  PekkaS

  13.8.2021 klo 13:57
  Tuomo, klikkaa tässä keskustelussa ylempänä olevaa Lauri K:n 7.8. liittämää linkkiä. Siitä avautuu kokonaistulokset


 • nimimerkki

  Esko

  13.8.2021 klo 14:31
  Voisiko joku lähettää kännykällä PreO 3:n ratkaisukartan minulle. Jäi vähän kesken kisan spekulointi, kun piti lähteä kesken pois.

 • nimimerkki

  Petteri H

  13.8.2021 klo 15:21
  Lisään ratkaisukartat juuri nyt tulossivuille.

 • nimimerkki

  Petteri H

  13.8.2021 klo 15:48
  Nyt on kartat lisätty tulokset-sivulle. Niistä kun piti tehdä korjatut versiot, ja muokattavat tiedostot olivat vain sd-kortilla, joka löytyi puseron taskusta.

  https://www.trailo.fi/tulokset/2021/6-8-8-fintrailo-2021-eno/

  Myös kuvia tapahtumasta katsottavissa täällä:
  https://drive.google.com/drive/folders/11QM0ePDJ8on-cMawY5aJFop3O_tFzzSu?usp=sharing

 • nimimerkki

  Petteri H

  19.8.2021 klo 22:17
  Tuomo, voit tuoda leimauslätkät SM-kisoihin ja antaa jollekulle. Samoin jos jollakulla muulla on niitä vielä hallussaan, voi tuoda vaikka sinne.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
FinTrailO 2021