20.10.2024 Kuntorastit, Salo

Tarkkuussuunnistuskuntorastit (PreO)

Salo 20.10.2024

 

Ohjelma

Sunnuntai 20.10.  (lähdöt) klo 12-13.

Tapahtuma on osa TaSu-Cup 2024 -sarjaa.

Ilmoittautumiset: Ilmoittautuminen Pinja Mäkiselle viimeistään ti 23.4.2024 (sähköposti pinja.s.makinen(at)gmail.com tai viestillä 0503567563 (tekstiviesti/ whatsapp). Karttoja tulostetaan myös ylimääräisiä, joten voit osallistua vaikka ennakkoilmoittautuminen olisi jäänyt tekemättä.

Osallistumismaksu

Aikuisilta 8 €, lapset ja nuoret (alle 18 v.) 0 €. Angelniemen Ankkurin jäseniltä 0 €. Maksu käteisellä paikan päällä (mieluiten tasaraha), tai MobilePay 0503567563/Pinja Mäkinen.

Tapahtumapaikan sijainti ja etäisyydet

Salon Pahkavuoressa, tapahtumakeskus ja pysäköintipaikka Helsingintie 68, Salo.

Ei sisätiloja käytössä.

Etäisyydet lähtöön, radan pituus ja paluumatka maaliin ilmoitetaan myöhemmin.

Kartta

Sprinttisuunnistuskartta 1:3000, käyräväli 2,5 m.

PreO-rata

Radalle voi lähteä valitsemanaan ajankohtana klo 12-13.

PreO-rata vaativuudeltaan n. A-tasoa. (Radan tiedot tarkentuvat myöhemmin).

Rastit saa leimata vapaavalintaisessa järjestyksessä.

Kulkeminen on sallittu karttaan ruskealla tie-/kenttävärillä merkityllä alueella poislukien kohdat, joille kulkeminen on kielletty violetilla ratapainatusvärillä karttaan merkityllä poikkiviivalla. Näitä kiellettyjä alueita ei ole merkitty maastoon, eli ole tarkkana kartanluvussa!

Aikarasti

(Tiedot tarkentuvat myöhemmin, mm montako aikarastia, ja montako tehtävää/aikarasti)

Lippujen nimet vasemmalta oikealle ovat A, B, C, D, E ja F eli Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo ja Foxtrot. Huom! Aikarastilla ei ole nollavaihtoehtoa!

Suunnistaja odottaa vuoroaan aikarastiasemalle odotusviivan takana, kunnes toimitsija kutsuu hänet asemalle. Suunnistaja istuu asemalla tuoliin, pyörätuolin käyttäjät toimitsija ohjaa oikealle paikalle. Toimitsija antaa suunnistajalle karttanipun, joka on peitetty kansilehdellä. Toimitsija esittelee lippujen sijainnin ja nimet kädellään osoittaen. Toimitsija sanoo "Aika alkaa nyt", jolloin suunnistaja saa kääntää päällimmäisen sivun nipusta muiden alle alkaa ratkaista paljastunutta rastitehtävää. Suunnistaja antaa vastauksensa tehtävään suullisesti toimitsijalle välittömästi vastattuaan kääntää päällimmäisen sivun muiden alle ja ratkaista seuraavaa tehtävää. Mikäli suunnistaja ei pysty antamaan vastausta suullisesti, hän voi vastata osoittamalla oikeaa kirjainta tehtäväsivun alalaidan kirjainluettelosta.

Aikarastiaseman maksimiaika on (TÄHÄN LISÄTÄÄN MYÖHEMMIN MAKSIMIAIKA: laskentakaava 60 sekuntia/tehtävä) sekuntia, jonka ylittyessä mahdolliset vastaamatta jääneet tehtävät tulkitaan väärinvastatuiksi (sakko 60 sekuntia/vastaamaton tehtävä).

Leimaus

PreOssa elektroninen TOE-leimaus. TOE-leimauslaitteet saa järjestäjältä lähdöstä. Aikarastiasemalla toimitsija kirjaa suunnistajan suullisesti (tai osoittamalla) antaman vastauksen kännykällä ANT-järjestelmään.

Reitit ja kulkukelpoisuus

Sorapintaista ulkoilutietä. (Tiedot nousuista, kulkukelpoisuudesta yms. lisätään ohjeisiin myöhemmin).

Nollatoleranssi

Dokumentin "IOF Guidane on zero problems" mukaisesti 4 metriä. Eli niissä tapauksissa, että ratamestari tarkoittaa vastukseksi Z (= mikään lipuista ei ole oikeassa paikassa), lähin rastilippu sijaitsee vähintään 4 metriä kartan ja rastinmääritteen mukaisesta oikeasta kohteesta. Nollatoleranssista huolimatta ratamestari on toki yrittänyt liputtaa mahdollisimman oikein silloin, kun tarkoitettu oikea vastaus on A.

Tulokset

Kilpailija luovuttaa TOE-leimasimensa tulospalveluun, joka sijaitsee  parkkipaikalla.

Tulosluettelo muodostetaan niin, että jokaisesta preo-radan oikeasta vastauksesta saa pisteen. Tasatuloksissa ratkaiseen aikarastin tulos, eli aikarastiin käytetty aika + jokaisesta väärästä vastauksesta tullut sakko (60 sek).

Tulokset ovat nähtävissä netissä http://top.yq.cz

TaSu-Cup 2024 -sarjan pistetilannetta voi seurata nettisivulta https://top.yq.cz/series/tasu-cup-2024

WC

Lähimmät julkiset WC:t (myös esteetön WC) Kauppakeskus Plaza tai Salohalli, Pormestarinkatu 5. Asiakkaille käytössä myös ABC-huoltoaseman WC (estettömyys ei tiedossa), ABC SSO Liikennemyymälä Salo, Perniöntie 14. Salon torin kaakkoiskulmassa on julkinen WC (myös esteetön), mutta sen aukiolosta tapahtuman aikaan ei ole tietoa.

Avustajan käyttö

Oman avustajan/ saattajan käyttö on sallittu. Avustaja / saattaja ei saa kuitenkaan auttaa varsinaisten suunnistustehtävien ratkaisussa.

Ratamestari jne.: Pinja Mäkinen

Tiedustelut

Pinja Mäkinen pinja.s.makinen(at)gmail.com tai 0503567563.