Keskustelu

« aihelistaan

Kuntorastit (PreO) Hyvinkäällä su 29.10.


 • nimimerkki

  Martti

  4.10.2023 klo 14:23
  Tapahtuma toteutetaan yksinkertaisin järjestelyin:

  On vain yksi rata, jolla on 25-30 eritasoista tehtävää. Kaikki tehtävät ovat yhden lipun A- tehtäviä, joissa vastaus on siis A tai Z. Ratkaisupaaluja ei ole. Maalin jälkeen on 3 aikarastitehtävää.
  Jos ilmenee kysyntää B-radalle, se toteutetaan yliviivaamalla ratakartasta osa tehtävistä.

  Lähtö ja maali ovat pysäköinnin lähellä. Reitin pituus tulee olemaan noin 2 km. Suoritusaika on vapaa. Reitille voi lähteä klo 10 alkaen. Maaliin on saavuttava klo 13 mennessä.

  Kartta on suurennos suunnistuskartasta 1:4000, käyräväli 5 metriä. Maasto on metsämaastoa. Rataa tehdessäni teen tarkistuksia karttaan. Tehtävien nollatoleranssi on 4 metriä.

  Säävaraus: Mikäli noin 5 päivää ennen tapahtumaa ennusteissa luvataan erittäin huonoja olosuhteita, tapahtuma voidaan peruuttaa.

  Tarkemmat tiedot julkaistaan tässä keskustelussa viimeistään 1 viikko ennen tapahtumaa.

  Lupailin sprinttikeskustelussa tehdä kokeilumielessä sprinttiradan. Tarkemmin asiaa mietittyäni tulin kuitenkin siihen tulokseen, etten sitä tee, koska lajissamme ei ylipäätään tarvita mitään sprinttikilpailua.

  Tiedustelut: martti.s.inkinen@gmail.com

 • nimimerkki

  Martti

  22.10.2023 klo 17:17
  Pysäköinti on Usminjärven uimarannan parkkipaikalla. Opastus tieltä nro 130, Hyyppäräntien risteyksestä.

  Reitti kulkee hyväpohjaisia teitä pitkin. Korkeusero on 25 metriä, mutta kovin jyrkkiä kohtia ei ole. Reitin pituus on 2000 metriä.

  Toivotaan ennakkoilmoittautumista (kartta määrän arvioimiseksi) viimeistään perjantaina 27.10.

 • nimimerkki

  Martti

  22.10.2023 klo 17:26
  Ilmoittautumiset: martti.s.inkinen@gmail.com
  Myös tässä keskustelussa voi ilmoittautua.

 • nimimerkki

  Antti

  26.10.2023 klo 15:47
  Tulen Selman kanssa.

 • nimimerkki

  Tuomo N

  26.10.2023 klo 16:27
  Olen kyllä tulossa.
  Olisiko kenenkään Helsingin suunnasta tulevan kyydissä tilaa, niin mielelläni tulisin kyytiin jostain, esim. juna-asemalta, jos kenellekään vain sopisi?

 • nimimerkki

  Tuula

  27.10.2023 klo 08:56
  Tuomo, voisin hakea sinut Hyvinkään asemalta.

 • nimimerkki

  Martti

  28.10.2023 klo 11:53
  Vielä mahtuu mukaan ulkoilemaan raittiiseen ulkoilmaan.
  Varaan karttoja niin, että kaikille paikalla ilmoittautujille riittää.

 • nimimerkki

  Esko

  29.10.2023 klo 15:29
  Tasu-väki onnittelee Marttia, erinomaista liputtajaa, sillä aikarastillasi on nyt seitsemän lippua ja zero! Kiitos kisasta - olihan siellä sekä karkki että kepponen!

 • nimimerkki

  Martti

  29.10.2023 klo 19:20
  Hieno syksyinen auringonpaiste helli tämän päivän tapahtumaa.

  Maailman rankingin ykkösnimi oli "kisan" voittaja. Samoihin pisteisiin pääsi myös Suomen mestari. Minulle oli pieni yllätys, ettei täysiä pisteitä kuitenkaan saavutettu.

  Muutama kommentti tehtävistä:
  2. tehtävällä oli paljon virheitä. En käyttänyt tällä kertaa mittanauhaa maastossa ollenkaan. Parista kohdasta suunnan ottamalla arvioin laittavani lipun n 5-7m kysytystä pisteestä. Se on laakeassa maastossa vähän, mutta ajattelin ykköstehtävän kivien määrittelevän käyrän niin hyvin tasolleen, että 2.rastin lipun ollessa selvästi alempana, sen olevan selvä zero.

  10:n pistekumpare näkyi reitille heikosti. Maastossa se oli selvä ja oli jo vanhalla suunnistuskartallakin. Pitkältä katsottuna ajattelin 8 - 9 - 10 tehtävien välisten mittasuhteiden paljastavan, että ainakin yksi niistä on zero. Ehkä 10:n näkymättömyys sai monen tekemään niissä kaksi virhettä.

  17 oli kohdallaan, mutta tuo kohta jyrkänteiden välissä, mistä pääsee vinosti ylös, oli kai aika huonosti hahmotettavissa.

  21:llä oli myös paljon virheitä. Pistekumpareen ja lipun välisen väärän suunnan pystyi mielestäni huomioimaan, vaikkei sitä voinut kompassilla tarkistaa.

  Positiivinen mieli jäi päivän tapahtumasta, vaikka enemmän osanottajia olisi voinutkin olla mukana. Olihan muutama ensi kertaakin kokeilemassa lajia.

  Tulokset ovat näkyvissä: https://www.preoresultat.se

« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kuntorastit (PreO) Hyvinkäällä su 29.10.