Keskustelu

« aihelistaan

FinTrailO2022


 • nimimerkki

  Janne S

  22.2.2022 klo 13:27
  Eero ja Janne ystävällisesti ilmoittavat, että kilpailukutsu eli bulletin 1 on julkaistu ja ilmoittautuminen on avattu.

  Keskeiset tiedot:
  la 21.5., PreO Sprint, Karkkila, lähdöt klo 14 alkaen
  la 21.5., FinTrailO:n 1. osakilpailu TempO 1, suoritus jatkuu heti edellisen perään
  su 22.5., FinTrailO:n 2. osakilpailu, PreO 1, Helsinki, lähdöt klo 11 alkaen
  su 22.5., FinTrailO:n 3. osakilpailu, TempO 2, Espoo, lähdöt klo 15.30 alkaen
  ma 23.5., FinTrailO:n 4. osakilpailu, PreO 2, Vihti, lähdöt klo 15.30 alkaen.

  FinTrailO:n neljän osakilpailun tuloksista lasketaan yhteen kolme parasta tulosta, joiden perusteella menestyneet palkitaan.

  Tulosmielessä erillisenä kilpailuna järjestettävän PreO-sprintin tarkka konsepti kuvaillaan huhtikuussa jossakin myöhemmässä bulletiinissa, kun kartta on saatu tehtyä ja rata suunniteltua. Perusidea on saada hyväkulkuiselle uralle suurehko määrä rasteja erittäin lyhyelle matkalle, ja kokonaisuutta ryyditetään tarvittaessa sakoilla, one way -osuudella ja/tai välimaalilla ja välilähdöllä siten, että liikuntakyvyn merkitys suoritusajassa lähenee olematonta.

  Lajin kehittämisen näkökulmasta toivoisin, että sprinttiin osallistuisi palautteen saamiseksi mahdollisimman kattavasti liikuntakyvyltään erilaisia henkilöitä, ja ettei kukaan ottaisi migreeniä siitä, että lajisäännöt eivät vielä sprinttiä tunne.

  Maanantai-illan kilpailuun osallistujan kannattaa huomioida, että olemme mitoittaneet järjestelyt kohtalaisen suurelle osanottajamäärälle, ja että omat lähtöaikansa saa varsin pitkälti valita monen tunnin ajalta.

 • nimimerkki

  Janne S

  27.2.2022 klo 18:47
  Ja selvennyksenä: IRMAssa kukin kisa on oma "päivänsä" aikajärjestyksessä, eli sprinttikisa on 1. päivä, varsinaisen FinTrailOn avaava tempo 2. päivä ja niin edelleen. Päivitin asian muutamaan paikkaan kilpailukutsuun.

 • nimimerkki

  Janne S

  2.5.2022 klo 23:52
  Hyvät kanssaihmiset, muistaakaahan:

  - 5.5. nettitempokilpailu PreFinTrailo2022 tempo-simulaattorissa - tehtävät kisamaastoista
  - ilmoittautua fyysisessä todellisuudessa järjestettäviin kisoihin su 15.5. mennessä
  - niin halutessanne ilmoittautua toimitsijaksi
  - Petteri ja Janne järkkäävät tempotreenin ti 24.5. Kirkkonummella klo 17, pysäköinti Vanha Rantatie 8 (urheilukeskuksen parkki), ei ennakkoilmoittautumista, itsekin joutuu töihin, vapaaehtoinen kolehti

 • nimimerkki

  Anna

  3.5.2022 klo 08:51
  Kuulostaa tosi hienolta kokonaisuudelta toi viikonloppu! Miten voi olla, että kun kerrankin järjestetään noin paljon kaikkea, ja yksi tapahtuma vielä _kävelyetäisyydellä_ meiltä, niin me ollaan kiinni muualla :-/

 • nimimerkki

  Eero H

  4.5.2022 klo 14:38
  FinTrailO 2022 on ilmoittautunut jo 60 ulkolaista. Monet maajoukkueet ovat tulossa FinTrailOon valmistautumaan seuraavalla viikolla alkaviin EM-kisoihin. FinTrailOsta on tulossa kovatasoinen kansainvälinen kilpailu. Ilmoittautumisaikaa on 15.5. asti. Tervetuloa!

 • nimimerkki

  Eero H

  12.5.2022 klo 13:13
  FinTrailO Bulletin 2 on julkaistu IOF Eventorissa ja FinTrailO 2022 kisasivuilla. Bulletinissa on linkki FinTrailO 2022 Information Form -lomakkeeseen
  https://docs.google.com/forms/d/1qGlYYMxYnvldZ_5nDQSKLyC-6QF0vCzBKJYMQlDfZw4/edit?usp=sharing
  jolla voi ilmoittaa, kenen kyydissä tulee kisapaikalle ja esittää lähtöaikatoivomuksia, jos työ- tai muut esteet edellyttävät mahdollisimman aikaista tai myöhäistä lähtöaikaa. Yritämme laatia lähtöluettelot siten, että samalla kyydillä tulevat ovat lähtöluettelossa lähekkäin.

  Kisoihin on ilmoittautunut tähän mennessä 77 ulkolaista EM-kisoihin valmistautujaa, joita haastamassa on Suomen maajoukkue ja muut suomalaiset tarkkuussuunnistajat. FinTrailO 2022 on tulossa kovatasoinen kilpailu. Vielä ehtii ilmoittautua! Tervetuloa

 • nimimerkki

  Anu

  23.5.2022 klo 10:13
  Sunnuntain preon maasto oli kyllä todella haastava meikäläiselle .
  Kiitos järjestäjille!

 • nimimerkki

  Pinja

  23.5.2022 klo 23:28
  Upea kisakimara kerta kaikkiaan! Suurkiitos järjestäjille!

 • nimimerkki

  Janne S

  26.5.2022 klo 21:52
  Onneksi se on ohi :D

  Kertokaahan miten sprintti sujui, olisiko sen pitänyt olla one way ja tuleeko muita kehittämisehdotuksia mieleen sen konseptin osalta?

 • nimimerkki

  Pepi

  28.5.2022 klo 14:46
  Tiukka yksisuuntaisuus asettaisi kovat vaatimukset tolppien ja leimasimien sijoittelulle. Ratamestari voisi saada lisää miettimistä. Pakollinen numerojärjestyksen noudattaminen kuuluu asiaan.

  Itse taisin kulkea jonkin verran edestakaisin. Aikarastiosiolla tunsin kiirettä, joka minulle ei tällä iällä enää sovi, mutta perusradalla en joutunut miettimään ajankäyttöäni ollenkaan.

 • nimimerkki

  Eero S

  29.5.2022 klo 18:34
  Sprintistä se alun rutistus ei ehkä ollut toimivin konsepti. Siinä sai ehkä juoksemalla liikaa etua hitaammin liikkuvia vastaan. Ja muutoinkin tuloksia katsellessa kävi ajatus, että juoksisi vain tolpat läpi A- tai Z-lätkällä, saisi varmaan keskimäärin paremman tuloksen kuin ratkomalla.

  Perusosio sen sijaan oli toimiva ja aikaa oli oikeastaan sopiva määrä. Jos vertaa tätä ja Turun finntrailon sprinttiin, niin A/Z tehtävät monivalinnan sijaan tuntuu toimivan paremmin tuollaisessa nopeassa rykäisyssä.


 • nimimerkki

  Eero S

  29.5.2022 klo 18:44
  Ja jos joku pystyisi vielä avaamaan maanantain paria Preon rastia. En tiedä näinkö harhoja, mutta 19 rastilla olin näkevinäni harmaata kiveä ihan rastilipun tuntumassa. Siihen olisi ehkä pitänyt käyttää hetki kauemmin aikaa, mutta Z tuli tästä syystä laitettua.

  Sitten tuolta loppupäästä numero 33. Näin mielestäni kivet siellä lipun takana ja lippu tuntu olevan hieman väärässä paikkaa, mutta en keksinyt, millä sen saisi pääteltyä nollatoleranssin ulkopuolelle. Hämäskö tässä vaan pitkä etäisyys vai oliko siihen jotain jippoa?

 • nimimerkki

  Pinja

  30.5.2022 klo 08:57
  Mielestäni ei voi järjestää koko preosprinttiä yksisuuntaisena. Yksittäisiä one-way pätkiä voi olla. Ei ole kohtuullista, että jokainen kilpailija muistaisi koko kisan olla ottamatta yhtään askelta taaksepäin, kun samalla ajattelee ihan muuta aikapaineessa.

 • nimimerkki

  Esko

  31.5.2022 klo 15:39
  Minusta eka osuus voisi toimia niin, että 3 tehtävää saa ratkottua samasta noin parin aarin alalta vaikka eri suuntiin ja lähietäisyyden päästä toiset 3 tehtävää toiseltä pläntiltä. Aikaa menee myös pöntön etsintään leimaushetkellä. Ruuhkia pitää tietenkin yrittää välttää lähtövälin avulla.
  Nyt lähtöviivalla norkoilleet taisivat hahmottaa maastosta ja leimauksesta etukäteen aika paljon.
  Jälkimmäinen osio ei toimi niin, että nopein aika voittaa. Siinä liikuntakyky tulee isoon rooliin.

 • nimimerkki

  Anna

  1.6.2022 klo 12:40
  Onko FinTrailOn kisakarttoja jossain?

  T. Sokeako (vai vain väsynyt :) )

 • nimimerkki

  Juha

  1.6.2022 klo 15:52
  FinTrailOn tuloksia ja karttoja löytyy täältä https://kulkine.net/fintrailo2022/tulos2022.php


 • nimimerkki

  Anna

  1.6.2022 klo 15:54
  Kiitos, mutta löydän vain sellaisia, joissa on vastaukset? Mutta kyselen suoraan!

 • nimimerkki

  Janne S

  2.6.2022 klo 22:59
  Maanantain Preo: 19 oli lähinnä klassinen linjoilla ratkaistava tehtävä, toivottavasti ne olivat riittävän puhtaat. Korkeustasohan sinänsä oli selvä.

  33 on Juhan ilkeä juoni, jossa kannon takana oleva lippu näyttää olevan alempana vaikkei ole. Kulman siinä pystyy todistamaan linjoilla vääräksi, ja tuolla tarkastelukulmalla (pystysuunnassa) lippua ei olisi ainakaan kovin syvältä notkosta edes näkynyt. Lippu oli 5 m väärässä paikassa.

  Netissä on tosiaan ratkaisukartat, aikovatko Anna, Jenny ja Åke lähteä salatreenaamaan?


 • nimimerkki

  Janne S

  2.6.2022 klo 23:17
  Heitin one wayn ideana lähinnä siksi, että yleensä vedotaan siihen, että pyörätuolilla aikaa menee erityisesti kääntyilemiseen. Pitäisi myös miettiä sitä, kuinka ison osuuden kilpailijoista pitäisi päästä rata ilman aikasakkoja läpi.

  TOE kanssa speed sectionin halkaiseminen useaan osaan olisi aika helppoa, leimataan vaan sisään ja tehtävät ja ulos. Ja toki lähtöviivalla kärkkyminen kannattaa hyödyntää, jos on kilpailumielellä liikkeellä. Järjestäjän kannalta ongelma tietysti oli, että osa kilpailijoista teippasi tarpeettomat sirut pois pelistä. Jos jatkossa olisi pelkkiä A-Z-kisoja, niihin voisi olla omat sirusarjansa, ne kun eivät maksa juuri mitään.

  Jos joki ihmettelee sprintin tulosten hitautta ja vajauksia, niin tiedoksi, että leimat saatiin kyllä kerättyä ihan ok, mutta ongelmat olivat tulosten kohdistamisessa lähtölistaan.

  Varsin myöhään selvisi, että Preoresultat ei tietenkään tue sprinttikisaa juuri tämänmuotoisena eikä paljon minkään muunkaan muotoisena, ja lisäksi oli hivenen muuta sotkua, jonka aiheuttajana oli mm. sarjatunnuksessa ollut välilyönti. ? Lista ilmoittautuneista koostettiin useista eri lähteistä hiukan turhan äkkiä ja kaadettiin TOP-järjestelmään. Tämä Liborin tulossysteemi tuki kyllä sprinttiä muuten täydellisesti, mutta sekään ei ymmärtänyt parasarjalle annettavaa erillistä maksimiaikaa, muistaakseni.

 • nimimerkki

  Janne S

  2.6.2022 klo 23:19
  Ai niin ja vielä.... järjestäkäähän joku muukin sprintti jossain.Olisi nimittäin kiva itsekin kokeilla.

 • nimimerkki

  Juha

  3.6.2022 klo 11:35
  Yhteenvetona edellisistä ja kisapaikalla kuulemastani:

  Varsinainen rata toimi tuollaisena ja noilla säännöillä. Radalla 13 AZ-tehtävää. Max aika oli laskettu kaavalla 1 min/tehtävä + 3 min/100m. P:lle 20 sek/tehtävä lisää aikaa ja pyöristykset seuraavaan tasaminuuttiin.

  Aikaosuudessa kehitettävää, muttei täysi susi.

  Varsinaiselle radalla tarvitaan ohjeisiin/"sääntöihin" vielä ainakin maksimi pituus ajallisesti ja maksimi nousu/lasku.

  Aikaosuudesta mieleen tuli tempo-tyyppinen liputus, mutta niin että liput eivät vaihda paikkaa rajatulla alueella. Alue muutamia metrejä tien vartta tai joku levennys/parkkipaikka tms. 2-4 tehtävää ko lipuilla eli A-F ja Z. Aikaleimaus alueelle mentäessä ja sieltä poistuttaessa. Toimii hyvin pihdeillä ja käsiajanotolla, mutta rastien leimaamiseen elektroniset toistaiseksi haasteellisia. Ajatuksia tähän?


« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
FinTrailO2022