Keskustelu

« aihelistaan

FinTrailO 2020


 • nimimerkki

  Juha

  3.10.2020 klo 21:07
  Ellei ministeriön naiset tai joku muu viranomaistaho kiellä kilpailujen järjestämistä FinTrailO käydään suunnitelman mukaisesti. Lauantaina siis TempO ja PreO-Sprint ja sunnuntaina PreO.
  Kansainvälisten kilpailijoiden vähyydestä johtuen lauantain kisojen alkua on siirretty myöhemmäksi. TempOn ensimmäinen lähtö klo 11, jonka perään saa lähteä sprinttiin omaan tahtiin. Sunnuntain kisa alkaa klo 10.

 • nimimerkki

  Anna

  9.10.2020 klo 11:21
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Tulossa ollaan, ellei järjestämistä kielletä!

  Muistakaa ilmoittautumisdeadline 11.10.!

 • nimimerkki

  Juha

  11.10.2020 klo 17:45
  Irma kuulema jumissa tai vähintäänkin pelittää huonosti. Kävin juuri siirtämässä ilmoittautumisen takarajan huomisiltaan.

  Ilmoittautumiset voi lähettää myös suoraan osoitteella juha.hiirsalmi at gmail.com
  Laitan sitten paluupostissa ohjeet maksun suorittamista varten.

 • nimimerkki

  Petteri H

  15.10.2020 klo 01:22
  Kysymys kilpailuohjeisiin liittyen:

  Lopussa on mainittu että kasvomaskia on käytettävä kilpailukeskuksessa, aikarastilla sekä tempossa. Pitääkö kilpailijoiden muistaa tuoda omat maskit mukanaan, vai onko niitä järjestäjän puolesta tarjolla kaikille kilpailijoille?

 • nimimerkki

  Juha

  15.10.2020 klo 07:16
  Toivomme, että kilpailijat varautuvat omilla itselleen sopivaksi toteamillaan varusteilla, mutta kertakäyttöisiä kasvomaskeja on tarjolla ne kotiin unohtaneille. Sama koskee käsidesiä. Oma mukavasti taskussa kulkeva pullo mukaan on ehdottomasti paras ratkaisu, koska silloin voit käyttää sitä aina kun siltä tuntuu eikä vain järjestäjän tarjoamilla pisteillä.

 • nimimerkki

  JuhaV

  15.10.2020 klo 08:28
  Siis myös vastatessa aikarastilla ja tempossa on oltava maski? Se tekee suorittamisen hankalaksi, koska oman kokemuksen mukaan lasit huurtuvat lähes jokaisella uloshengityksellä maskin kanssa. Lasit huurussa vastaamisesta ei tule mitään.

 • nimimerkki

  Juha

  15.10.2020 klo 10:11
  Kyllä. Aikarastilla ja TempO-asemilla käytetään viikonloppuna maskeja. Hieman tosiaan hankaloittaa varsinkin silmälaseja tarvitsevia, mutta näillä pelisäännöillä joudumme ikävä kyllä tässä tilanteessa pelaamaan.

  Pari päivää aikaa tuotekehitykseen. Maskin yläreuna nilkkateipillä umpeen?

  Turussa on tällähetkellä voimassa vahva maskisuositus ja ensi maanantaista alkaen yli 20 hengen yksityistilaisuudet sisätiloissa kielletty. Nautitaan siis kauniista syyssäästä pääsääntöisesti ulkotiloissa ja pidetään maskia tilanteissa, joissa lähikontaktilta ei ole helppoa välttyä.

 • nimimerkki

  Jari

  15.10.2020 klo 14:50
  Mikä on PreO-Sprintin aikaylityksen sakko? Normaali alkava 5min -1p vai joku muu?

 • nimimerkki

  Juha

  15.10.2020 klo 15:16
  PreO-Sprintissä aikaylityksen sakko alkavalta minuutilta on -1p.

  Sprintin ohje kun tuli kirjoitettua pariinkin kertaan uudestaan niin näkyy jossain käänteessä tippuneen pois.

 • nimimerkki

  Jyrki

  17.10.2020 klo 16:03
  Mikä oli syy preo-sprintin 6. ja 7. tehtävän mitätöinnille?

 • nimimerkki

  Petteri H

  17.10.2020 klo 16:12
  Kaatunut lippu.

 • nimimerkki

  Lauri M

  17.10.2020 klo 18:56
  Huominen aamu alkaa sähäkästi, pitää olla 2s nopeampi kuin Petteri aikarastilla.

  Olipas hauskaa tarkkuussuunnistaa taas livenä. TempO:ssa edelleen näkyvissä suoritusrutiinin puutetta - ehkä sitten ens kaudella. PreO-sprintti oli hauskaa mutta toimintakyvyltään eritasoiset ihmiset eivät ole lajissa yhdenvertaisessa asemassa.

 • nimimerkki

  Lauri M

  18.10.2020 klo 15:03
  Sähäkkä alku onnistui - aikarastin jälkeen kokonaiskilpailu näytti hyvältä. Hieno kisa hienossa maastossa, minulla oli ajoittain vaikeuksia adaptoitua ratamestarin kysymyksenasetteluun. Kiitokset TuMelle kaikin puolin laadukkaista järjestelyistä.

 • nimimerkki

  Teemu

  18.10.2020 klo 15:56
  Ilmeisesti sunnuntain PreOssa korjattiin HD16 lähtijän jälkeen lippujen määrät rasteilla 31 ja 32 tehtävänannon mukaisiksi? Pojan kanssa käytiin tästä aiheesta "keskustelu" kisan jälkeen...

 • nimimerkki

  Juha

  18.10.2020 klo 17:25
  Kiitos kaikille osallistujille. Taisi juuri kisakausi päättyä, kun ikkunasta näkyy jotain valkoisia rämmäleitä tulevan veden seassa taivaalta.

  Teemulle vastauksena: Juuri näin. Viimeisellä tarkastuskierroksella kysyin ratamestarilta rastin 32 ylimääräisten lippujen tarkoitusta, jonka seurauksena ko liput poistettiin. Ikvä kyllä määritteissä vastaava korjaus oli eksynyt seuraavan rasti riville, jota virhettä ei tarkastuksista huolimatta huomattu kartoista vaan vasta ensimmäisen juniorikilpailijan ohitettua rastin.

  Kuka järjestää FinTrailOn ensi vuonna?

 • nimimerkki

  Antti

  18.10.2020 klo 21:17
  Kiitos kisoista! Oli mukavaa päästä vielä syksyllä kilpailemaan, kun kausi on muuten jäänyt väliin. Toivottavasti keväällä voidaan jatkaa.

  Mikolta ja Laurilta tänään kovat tempaisut aikarastilla!


 • nimimerkki

  Anna

  19.10.2020 klo 12:50
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Kiitos kisoista! Hienoja maastoja teillä riittää!


 • nimimerkki

  Jari

  19.10.2020 klo 17:24
  TuMe järjesti kokonaisuutena erittäin onnistuneet kisat. Kun lähes 100 tehtävää ja 200 lippua viritellään maastoon, niin aina löytyy joku tehtävä, joka ei ole niin onnistunut tai jossa lipun olisi voinut sijoittaa paremminkin. Kiitettävällä prosentilla kuitenkin Turussa onnistuttiin. Erinomainen setti.

  Lauantain tempo + sprint preo ei ollut huono kokeilu yhden päivän setiksi. Pelkällä tempolla kisakokemus jää vajaaksi. Sprintin tehtäväkohtaista ratkaisuaikaa vois miettiä kasvatettavaksi 1min -->1:15 - 1:30min. Perusrutiineissa (kartan ja kortin kääntelyt, lippujen etsintä, lippujen järjestys tolpalta, leimaus, kompassi, määrite, emit jne) menee äkkiä 30s, niin varsinainen "lajin suola" eli ratkaisun löytäminen jäi kovin hätäiseksi. Häsäämistä. Tasapuolista tästä on vaikea tehdä, mutta minusta tätä kannattaakin ajatella itsensä haastamisen näkökulmasta ei tulosluettelon.

  PreO Sprint voisi kiinnostaa nuoria, jotka eivät halua hieroa kahta tuntia normi preo tehtäviä. Sprint voi olla myös tempon korvike, kun osallistujia on useita satoja. Kannatan jatkokehittelyä ja kokeiluja ensi kaudella!
 • nimimerkki

  Mikko

  24.10.2020 klo 17:30
  Kiitokset TuMe hienosta PreO kisasta. Heti alkumatkasta haastettiin tehtävillä missä riitti luettavaa ja tiheällä liputuksella piti olla tarkkana. Nollarastit olivat selkeitä ja kisa jatkui vaativana ihan viimeiseen rinteeseen asti. Välillä oli muutama hieman helpompi tehtävä mutta kaiken kaikkiaan tuntui, että ratamestari ei päästä helpolla. Omia suosikkitehtäviä olivat mm 4, 5, 7, 13 ja 14. Ei niin mukavia ja mulle vaikeita olivat mm 15, 18, 21, 24 ja 25. Vastausprosenttien mukaan melkein kaikki tehtävät olivat onnistuneita, hieno työ ratamestarilta! Itselle sattui pahin virhe rastilla 30 missä liian varmana vastauksesta laitoin heti Z, 77% sai rastin oikein joten jotain jäi mulla huomaamatta. PreO:n mielenkiintoinen haaste on löytää ratkaisun hakuun aina yhtä huolellinen työ mutta aina jossain kohtaa ei malta ja tekee hätäisen tai vähemmän perustellun ratkaisun. Harjoituksen myötä oikeat ajatukset luultavasti kumpuavat metsäsuunnistuksen tavoin ns. selkäytimestä.

  Tempo ja PreO sprint jäivät mulla valitettavasti väliin mutta pöydän ääressä näyttävät vaativilta kisoilta. Tempossa on vaadittu tarkkuutta monessa kohtaa ja PreO sprint näyttää puolen tunnin kisaksi hektiseltä, rinteissä on luettavaa ja aika moni rasti myös kaukana.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
FinTrailO 2020