Keskustelu

« aihelistaan

Vuoden 2021 kalenteri


 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  14.9.2020 klo 09:25
  Nyt syksyn tullen on hyvä aika alkaa miettiä ensi vuoden kilpailu- ja harjoituskalenteria. Koska ei vielä tiedetä ensi vuoden (korona-)tilannetta, lähdetään siitä, että kisat voi järjestää normaalisti.

  ETOC järjestetään näillä näkymin 12.-16.5.2021. Mitä muita suunnitelmia teillä on? Tästä ketjusta ne voisi sitten viedä kalenteriinkin.

  Jos joku ajattelee, että voisi auttaa järjestelyissä, tai että hyvä kartta löytyisi muttei ratamestaria, tai että ratakin löytyisi, muttei kilpailunjohtajaa tai OCAD-osaajaa, kannattaa ilmoittautua tässä ketjussa. Meiltä löytyy monta osaajaa, jotka mielellään auttavat kaikenlaisissa järjestelyissä! Myös apurit voivat ilmoittautua tässä ketjussa.

  Lajiopastuksia on myös tulossa ensi vuonna, kun lähes kaikki tälle vuodelle suunnitellut peruuntuivat tilanteen vuoksi.

 • nimimerkki

  Anna

  14.9.2020 klo 09:31
  Ilmoittaudun ensin itse.

  Voin toimia muiden järjestämissä kisoissa aikarastilla tai muuna toimitsijana erityisesti PreO:ssa, ja tempossakin kilpailtuani itse. Voin konsultoida järjestelyasioissa ja auttaa viestinnässä sekä tekstien mahdollisessa kääntämisessä ruotsiksi tai englanniksi. Hätätilanteessa voin auttaa OCAD:in ja tulospalvelun kanssa, mutta siihen löytyy parempiakin osaajia. EM-kisojen jälkeen Åke voi suunnitella ratoja Uudenmaan lähistöllä tai neuvoa siinä, ja/tai muokata karttoja tarkkuussuunnistukseen sopivaksi.

 • nimimerkki

  Ari T

  15.9.2020 klo 08:45
  Tiedoksi, että :
  - Viipurin lähistöllä järjestetään Venäjän TrailO mestaruuskisat 16-20.6.2021 paikallisen rastiviikon yhteydessä
  - Pietarin seudulle on haettu TrailO WRE kisat 3-5.9.2021
  Molempiin kisoihin pääsee elektronisella viisumilla.

 • nimimerkki

  Pinja

  17.9.2020 klo 05:42
  Minä voin toimia valvojana tai tarvittaessa ratamestarinakin, tosin mieluiten ei näitä työläämpiä hommia biologin maastotyökauteni huipussa noin 20.4.-30.6. välillä.
  Voin tehdä kisoissa osallistumisen ohessa aikarastitoimitsijan, tulosten syöttäjän, rastien poishakijan tms hommia. Tai vaikka olla lähtötoimitsija, jos saan viimeisen lähtijän paikan, tosin silloin kartat pitää ottaa tyyliin itse ämpäristä pöydältä ettei toimitsija näe karttaa etukäteen.

 • nimimerkki

  Juha

  17.9.2020 klo 07:42
  EM-kisojen (ETOC) alla 9.-10.5. Rasti-Vihti järjestää tämän vuotiseen tapaan kaksipäiväiset kisat, joille anottu WRE arvoa. Tällä kertaa sekä TempOa, että PreOta Jannen kartoilla ja radoilla. Mulle on ainakin vielä anomusvaiheessa uskottu valvojan tehtävät.

  Tästä listasta kun valitset valvojan, niin voit hakea WRE:tä. Hakemukset SSL:n kautta ja deadline 30.9.2020: Ari TERTSUNEN, Hannu NIEMI, Jari TURTO, Juha HIIRSALMI, Kyllikki ANTTILA, Lauri KONTKANEN, Pauli ANTTILA, Petteri HAKALA, Pinja MÄKINEN, Sami HYVÖNEN. Oma valvonta-/ratamestarointi-/kartoituskalenterini kyllä jo täynnä pariksi seuraavaksi vuodeksi.

  Joko SM-kisoille ja FinTrailO:lle on löytynyt järjestäjät?

 • nimimerkki

  Tuomo

  17.9.2020 klo 21:18
  Keskusteltiin Sastamalassa mm. Eeron, Samin ja Mikon kanssa, että Helsingissä voisi järjestää ensi vuonna kisat.

 • nimimerkki

  Lauri M

  18.9.2020 klo 13:03
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  MU suunnittelee anovansa kauden 2021 SM-kisoja. Anomuksen lähettämiselle tarvitaan jaoston johtokunnan siunaus ja asia käsitellään seuraavassa kokouksessa. Olisin yllättynyt jos kisojen järjestämiselle löytyisi jokin este.

  edit. Mainittakoon että olen käytettävissä valvonta- ja ratamestaritehtäviin myös Mäntsälän ulkopuolella ja yleisesti toimitsijatehtäviin kun kisapaikalle saavun (erityisesti oman suorituksen jälkeen).

 • nimimerkki

  Esko

  21.9.2020 klo 17:50
  Kisat olisi tarkoitus järjestää.

 • nimimerkki

  Janne S

  28.2.2021 klo 15:08
  Minä kyllä niin pidän tästä koronaohjauksesta.

  https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#item-FkUhWGKAqmTQ-33728396

  Yleisölle avoimia tilaisuksia ovat esimerkiksi sellaiset isot hiihto-, juoksu- ja suunnistuskilpailut sekä muut urheilutapahtumat, joihin kuka tahansa voi osallistua esimerkiksi maksamalla osallistumis- tai pääsymaksun. Tällaisissa tapahtumissa on kyse yleisötilaisuudesta, vaikka paikalla ei olisi erikseen kilpailua tai tapahtumaa seuraavia katsojia. Aluehallintoviraston päätösten henkilömäärärajoitus kohdistuu näin ollen kaikkiin kilpailun tai tapahtuman osallistujiin.

  Vaikka kilpailu tai muu urheilutapahtuma jaettaisiin useammalle päivälle, se ei automaattisesti muuta tapahtuman luonnetta, jos tapahtuma muuten sisältää yleisötilaisuuden tunnusmerkkejä. Tunnusmerkkejä ovat esimerkiksi tapahtuman vuoksi tehtävät erilliset liikenne- ja turvajärjestelyt sekä ruoan tai juoman tarjoaminen tai myyminen tapahtumassa.

  Yleisötilaisuuden tunnusmerkit eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti täyty, jos osallistujille ainoastaan tarjotaan mahdollisuus itselle sopivana ajankohtana esimerkiksi juosta, hiihtää tai suunnistaa omaan tahtiin tietyllä alueella ilman erityisiä järjestelyjä ja tapahtuman markkinointia.

  Yleisötilaisuuksia eivät ole lajiliittojen alaiset viralliset ottelut ja kilpailut, joihin osallistuminen edellyttää lähtökohtaisesti urheilijalisenssiä. Edellytyksenä on myös, ettei paikalla ole yleisöä. Harjoitusottelut eivät myöskään ole yleisötilaisuuksia, jos niissä ei ole yleisöä.

  ---
  Jos tämän nyt siis lukee niinkuin tämän voi lukea, niin lopputulos on, että

  - kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja saa pitää, kun niihin osallistuu vain lisenssisuunnistajia
  - iltarasteja saa pitää, mutta vain salaa ja ilman mehutarjoilua ja ilman liikenteen ohjausta
  - omatoimirasteja saa pitää

  Oma huvittavuutensa näissä teksteissä liittyy myös siihen, että koko ajan puhutaan sisätiloista tai rajatuista ulkotiloista, ja suunnistuksessa nyt yleensä ei rajata yhtään mitään.

  Lopputulos on tietysti aika psykedeelinen ja ehkä hiukan epälooginen kokonaisuuden kannalta.

  ---
  Katselin tuossa tänään netistä, että Annan jengi yrittää siirtää Em-kisat vuodelle 2022.
  Minkäslaisia henkilökohtaisia tuntemuksia itse kullakin on nykytilanteessa eli onko livetapahtumille tulevalla kaudella kysyntää ja minkä tasoisia turvajärjestelyjä ihmiset toivoisivat? Tämä viesti ei ole minkään Rasti-Vihdin tai muunkaan seuran mahdollisesti järjestämän tapahtuman markkinointia.

 • nimimerkki

  Janne S

  28.2.2021 klo 15:15
  Ja sitten vielä vinkki jollekin, jolla on jossain vaiheessa liikaa virtaa.
  Tein viime kesänä (metsäsuunnistus)kartan Nupurista ja katselin siellä, että mielestäni osoitteen Nupurinkalliontie 21 itäpuoleiselle kalliolle ja saman paikan luoteispuolella olevalle luontopolulle voisi saada jonkinlaisen tarkkuussuunnistuskilpailun tai avoimen epätarkkuussuunnistusharjoituksen. En siis itse aio järjestää mitään siellä asti, mutta tämä nyt vinkiksi, jos jotakuta alkaa kiinnostaa.

 • nimimerkki

  Petteri H

  2.3.2021 klo 12:42
  Varmasti on livetapahtumille kysyntää, niin kisoille kuin kuntosuunnistuksillekin. Ottamatta kantaa kannattaisiko Vihdin kisat siirtää EM-kisojen perässä, niin kyllä aikomuksena on tänäkin vuonna osallistua jos ei muuta menoa samalle viikonlopulle satu. Ja mitäpä muuta menoa näinä aikoina olisikaan. Olisihan toki kiva jos ensi keväänäkin olisi "esikisat" ennen EM-kisoja. Turvajärjestelyistä ei itselläni ole erityistoiveita, ihan turvalliselta tuntui kilpailuissa viime kesänä ja syksylläkin. Kyllä sitä pystyy preossakin etäisyyttä pitämään, kun ei jumittauduta pitkäksi aikaa tolpalle, tai ängetä kaikki samasta kohdasta tähystämään. Samoin tempossa käsiä desinfioimalla pärjää jo pitkälle. • nimimerkki

  Esko

  5.5.2021 klo 09:04
  Jos MuuRa järjestää lauantaina 12.6.2021 kansalliset, niin onko kisaan tulijoita. Toivomuksia?

 • nimimerkki

  PekkaS

  5.5.2021 klo 10:33
  Mää tuun jos vaan pääsen

 • nimimerkki

  Esko

  11.5.2021 klo 17:56
  Koska Pekka on tulossa, niin järjestämme 12.6. kansallisen tarkkuussuunnistuksen MuuRa TrailO 2021, tempon ja normaalikilpailun (PreO). Tervetuloa!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Vuoden 2021 kalenteri