Keskustelu

« aihelistaan

Tarkkuussuunnistus ja lapset


 • nimimerkki

  AriU

  14.8.2020 klo 18:20
  Keskiviikkona kisattiin Satakunnan oravacupin viides osakisa Harjavallassa. Lajimuotona tarkkuussuunnistus. Kolmen eritasoisen radan kiersi 107 lasta ja nuorta. Ikäluokat 8 – 16 vuotiaat. Lisäksi aikuisilla oli mahdollisuus kiertää A-rata kuntorastityyliin.

  Tämä oli nyt toinen vuosi, kun sarjassa on mukana yksi tarkkuussuunnistuskilpailu.

  Muutama huomio ja oma aatos kisan suhteen.

  1. Tarkkuussuunnistus on erinomainen tapa kannustaa lapsia kartan lukemiseen. Kisamuotoisena se myös antaa osviittaa omasta taitotasosta ja yllyttää sen kehittämiseen. Melkoisia karttavirtuooseja jo joukosta löytyykin…

  2. Osana tavanomaista suunnistustapahtumaa tarkkuussuunnistuksesta tulee oleellinen ja tuttu osa suunnistusharrastusta. Alueen suunnistuskouluissa kertovat tekevänsä tarkkuussuunnistusharjoituksia kartanluvun kehittämiseksi ja toki myös oravacupin kilpailua varten.

  3. Lasten lisäksi kisapaikan malliratoja kiersivät ahkerasti lasten vanhemmat. Jokaista lasta kohden paikalla on vähintään yksi aikuinen. Motivaatio on kohdillaan, kun koitetaan opastaa omaa lasta tulevaa kisaa varten. Vaikeaa kuvitella muuta tapahtumaa, jossa olisi paikalla parisataa henkeä, joilla on kova into saada tietää ja oppia kaikki tarkkuussuunnistuksesta.

  Mitä tuumisitte, olisiko vastaavia tapahtumia mahdollista järjestää eri puolella Suomea. Jos olisi, niin kovin toivottavaa olisi, että kisat toteutettaisiin joka puolella samalla sabluunalla.

  Harjavallan radat, kisaohjeet ja muut kisavinkit löytyvät Vallan Suunnan sivuilta: http://www.vallansuunta.net/Oravacup/etusivu.php

 • nimimerkki

  Martti

  18.8.2020 klo 22:00
  Hyvällä mallilla näyttää olevan Satakunnan oravacup, kun tarkkuussuunnistuksen osakilpailukin on vakiintunut ohjelmaan. Radat ja tehtävät näyttivät nopeasti katsoen tosi hyviltä ja ikäryhmille sopivilta. Hyvää työtä Arilta ja kumppaneilta.

  Eikö viime vuoden keväällä Tampereen FinTrailo kisan yhteydessä ollut vastaavanlainen Hämeen alueen nuorten tarkkuussuunnistus. Onko se kilpailu saanut jatkoa tänä vuonna.

  Arin "teesit" ovat tietysti täyttä asiaa ja kannatettavia. Satakunnan oravacupin sabluuna on hyvä ja sitä voisikin pitää hyvänä esimerkkinä.
  Tärkeää olisi saada lisää kaikenlaisia tarkkuussuunnistuksen tapahtumia, että lajista innostuneilla nuorilla ja aikuisilla olisi mahdollisuus harrastaa lajiamme.

 • nimimerkki

  Jari

  19.8.2020 klo 09:11
  Yksi tärkeä pointti suosioon on se, että Ari on markkinoinut tätä seuroille ja nuorille kartanlukukilpailuna ei tarkkuussuunnistuksena. Silloin se ei tunnu "eri lajilta" kuin suunnistus.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Tarkkuussuunnistus ja lapset