Keskustelu

« aihelistaan

SM-kisat 2020


 • nimimerkki

  PekkaS

  4.7.2020 klo 17:19
  SM-kisojen ilmoittautuminen on avautunut IOF:n Eventorissa ja avautuu myös Irmassa kun liitossa ehditään se vahvistaa.
  Ilmoittautuminen sääntöjen mukaan viimeistään 30.7. ja SM-kisan sääntöjen mukaan jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Muista siis hoitaa ilmoittautuminen ajoissa.
  Sääntöjen mukaan tarkkuussuunnistuksen SM-kisaan saa osallistua tänä vuonna 11 vuotta täyttävä ja sitä vanhempi henkilö.
  Sarjoja on tasan yksi, eli Elit


 • nimimerkki

  PekkaS

  6.7.2020 klo 16:07
  Ilmoittautuminen on nyt kyllä avautunut IRMAssa, mutta tuo ei hyväksy nyt maksua. Lähetin korjauspyynnön liittoon, joten odotelkaa, että tulee kuntoon.


 • nimimerkki

  PekkaS

  7.7.2020 klo 11:27
  Nonniin, IRMA pelittää, eli siitä vaan sitten ilmoittautumaan.

 • nimimerkki

  PekkaS

  21.7.2020 klo 19:52
  Uusi bulletin 2 lisätty kisasivuille ja Eventoriin. Vähän lisätietoja kilpailumatkoista, ruokapaikoista ym.
  Muistakaa, että ilmoittautuminen päättyy 30.7. ja jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

  Olemme varautuneet siihen, että alle 11-vuotiaat voivat testata Temporadan kilpailun ulkopuolella, joko ensimmäisinä tai viimeisinä lähtijöinä.
  Tiedot halukkaista testaajista minulle osoitteeseen seppapekka(merkki)gmail.com

 • nimimerkki

  Kari P

  23.7.2020 klo 19:24
  Katselin kevään mittaan tyytyväisenä ETOCin bulletiinien karttapalasia, kun huomasin käyrien olevan minunkin silmilleni riittävän tummia. Nyt olin pettynyt nähtyäni SMkisojen karttapalat. Käyrät ovat paljon vaaleampia. Havaitsin käyrien lukemisongelmani jo viime vuonna. Oli silloinkin turhauttavaa yrittää tihrustaa näitä minulle liian vaaleita käyriä. Silmissäni on tietenkn vikaa ja suurin osa kilpailijoista ei liene kiinnittänyt asiaan mitään huomiota. Mutta käyrien tummuuksissa on silmämääräisellä arviollakin aivan selkeä ero.

 • nimimerkki

  PekkaS

  23.7.2020 klo 21:28
  Noista bulletiinin karttapaloista ei kannata vetää värien puolesta mitään johtopäätöksiä, sillä ei nuo värit siinä näy kunnolla.
  Kartassa on nyt SSL:n symboli- ja väritiedostot ja ne tulostetaan painossa jossa CMYK-värit tulostuvat juuri oikein. Eli tarkoitus on, että kartat ovat juuri kuvausohjeen mukaisia.

 • nimimerkki

  Kari P

  23.7.2020 klo 22:57
  Niin ne varmaan olivat viime vuonnakin. Silloin vertasin tulostettuja karttojakin ja oli huomattava ero.

 • nimimerkki

  Petteri H

  23.7.2020 klo 23:22
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Valvontakäynnillä varmistamme sen, että kartta tulee olemaan luettavissa käyrien ja muidenkin kohteiden osalta.

  Sillä välin voi opiskella alueen vanhaa karttaa täältä: https://www.jukola.com/jukola/kartat/j1969_ju_7.jpg

  Painakaa mieleenne käyrämuodot ja kivien sijainnit. Maasto on kaiken kaikkiaan aika hauska kaikkine muotoineen ja monenlaista roinaa on soranottoajoilta jäänyt. Siispä melkein kaikki jukolakartan kivet voi tunnistaa uudeltakin kartalta, tosin ihan kaikista ei voi olla varma mihin ne ovat päätyneet.

  Vanhassa kartassa taisi olla jotain vikaa kun voittajajoukkueen ankkuri on kartanreunaan piirrellyt kaavakuvan miten se olisi pitänyt kartoittaa. Mutta älkää huoliko, tuo kohta on tänä vuonna kilpailualueen ulkopuolella, joten se ei tule teitä hämäämään.

 • nimimerkki

  Lauri M

  24.7.2020 klo 09:49
  Hyvän alueen olette löytäneet! Muotoa, näkyvyyttä ja kiveä riittää useammankin kisan tarpeisiin. Valmistautumista tosin haittaa ettei alueesta löydy karttarekisteristä suunnistuskarttoja ja karttapaikan ilmakuvat ovat melko suttuiset. Kattaako harjoituskielto myös kiekonheiton kisa-alueella?

 • nimimerkki

  Pepi

  24.7.2020 klo 12:33
  Kappas, vuosen 1969 ankkureilla on ollut eri K-piste kuin minun juoksemallani viitososuudella. Mutta aika pikkuista kukkulaa on Tumppi jäänyt kartoittamaan - nykyisten laserkäyrien mukaan. Vaan mitähän minä olen siellä kartoittanut, kun edellisvuoden huippusuorituksen jälkeen osuustulokseni oli täällä jotain ihan muuta? Eikä karttaan piirtämäni reittiviiva näytä kumminkaan kovin pahalta. Muistan, miten oma tunaaminen harmitti, kun edellisosuudella Mauri oli tykittänyt osuuden toiseksi nopeimman ajan.

  Karille: Värinäön kannalta kuvaruudulla ja paperilla oleva kartta käyttäytyvät ihan eri tavalla. Jos käyrien kontrasti ei tunnu riittävän, hiukan sinertävät lasit auttavat kummasti. Paras (mutta hankalakäyttöisin ja kallein) on valokuvaajien ns. keinovalosuodin, mutta halvoissa aurinkolaseissa voi löytyä käyttökelpoisia. Lasia voi käyttää tarvitessaan suurennuslasin tapaan, jolloin se ei haittaa maiseman katsomista.

 • nimimerkki

  Petteri H

  24.7.2020 klo 14:10
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Frisbeegolfrata kulkee harjoituskieltoalueella, joten heittely on tauolla kilpailujen ajan ja SM-kisoihin osallistuvat eivät voi heitellä ennen kuin kisat ovat ohi.

 • nimimerkki

  Anna

  25.7.2020 klo 17:59
  Onpa vaikeaa asennoitua kisajärjestäjän roolista kilpailijaksi (luulin että tässä vaiheessa olisi jo järjestelyt loppuneet). Mutta kiva kun järjestätte, tulen mukaan! Katsotaan miten sujuu tempo treenaamatta...

  Ja tulkaa kaikki muutkin mukaan! Pidetään etäisyyksiä ja pestään/desinfioidaan käsiä! Ja KUKAAN ei tulee kisaan, jos on mitään flunssaoireita.


 • nimimerkki

  PekkaS

  29.7.2020 klo 17:13
  Ilmoittautuminen auki vielä reilut 30 tuntia, eli torstai 30.7. on viimeinen ilmoittautumispäivä. SM-kisan sääntöjen mukaan jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista, joten älkää unohtako ilmoittautua.
  Suomalaisia nyt listalla 45, ulkomaalaisia on ilmoittautunut ainakin 10, vaikka eventorissa eivät kaikki näy.

  Valvoja on tarkastanut ja hyväksynyt ratasuunnitelmat, karttojen viimeistely menossa.

  Haastetta tulee riittämään Preossa 34 rastin verran, Tempossa 6 asemaa karsinnassa ja 4 finaalissa.
  Tiedossa siis aikarastit mukaanlukien koko viikonlopun aikana 90 rastin ratkominen, jos selvittää tiensä tempon finaaliin

 • nimimerkki

  PekkaS

  31.7.2020 klo 17:52
  SM-kisan osalta ilmoittautuminen on päättynyt, mutta huomasimme, että WRE-kisaan voidaan ottaa kilpailijoita vielä myöhemminkin. Nyt on 10 ulkomaalaista ilmoittautunut ja Eventorin ilmoittautumisaikaa on jatkettu 5.8. asti. Matkasuunnitelmien selvittely vie nykyisessä tilanteessa sen verran aikaa, että katsoimme kohtuulliseksi antaa mahdollisuuden myöhempään ilmoittautumiseen, etenkin kun siitä on tullut kyselyä. Tämä siis koskee vain WRE-kisoja, SM-kisaan ei sääntöjen mukaan enää voi ilmoittautua.

  Bulletin 3 on julkaistu kisasivuilla, tarkennuksia aikaisempiin mm. rastimäärissä. Myös Tempo-kilpailun alkamisaika on siirretty kello 10:een. Kilpailijamäärän jäädessä koronan takia noin puoleen siitä, mitä alunperin odotimme, totesimme tuon järkeväksi. Nyt pitäisi hotellimajoittujienkin ehtiä syömään aamiainen.

 • nimimerkki

  Janne S

  2.8.2020 klo 13:33
  saako lajissa muuten ottaa oman pullon mukaan? Lupailee lämmintä.

 • nimimerkki

  Petteri H

  2.8.2020 klo 14:46
  Saa toki. Ja evästäkin saa ottaa mukaan, jos tulee nälkä pitkällä radalla.

 • nimimerkki

  Juha

  2.8.2020 klo 16:21
  Tiettyjä rajoitteita kuitenkin pullon täytön ja eväiden suhteen: https://kamu.suek.fi/#!/

 • nimimerkki

  Lauri M

  3.8.2020 klo 09:15
  On suorastaan suositeltavaa nauttia evästä pitkällä radalla. Nälkä vie fokusta olennaisesta.

 • nimimerkki

  Pinja

  3.8.2020 klo 12:06
  Hyviä ja nopeita, sekä nopeasti verensokeria nostavia eväitä kokemukseni mukaan ovat juotavat pussihedelmä/-marjasoseet vauvanruokahyllystä sekä suklaa. Juomana veden lisäksi hyvä on kolajuoma piristevaikutuksensa vuoksi. Vaikka preo onkin parin tunnin kisa ja tempossa aikaa ei asemien välillä lasketa, ei sinne mitään piknik-vilttiä ehdi levittelemään, ainakaan minun preo-ajankäytölläni.

 • nimimerkki

  PekkaS

  3.8.2020 klo 14:54
  Varatkaa reitille juotavaa mukaan. Mietimme vesipistettä, mutta lienee kuitenkin turvallisinta, että jokainen varaa sen verran juomaa kuin arvelee tarvitsevansa. Hellepäiviä povataan, joten varautukaa siihen.

 • nimimerkki

  PekkaS

  6.8.2020 klo 09:20
  Kilpailuohjeet ja lähtölistat julkaistu kilpailusivulla www.suunta-sepot.fi

  Tervetuloa kisoihin.
  Varautukaa helteeseen. Laitamme lauantain kisaan reitin puoliväliin vesipisteen. Ottaka silti juotavaa mukaan. Ja uimapuvut mukaan, järvi on ihan rannassa.

 • nimimerkki

  Anna

  6.8.2020 klo 13:14
  Kiitos! Kysymys: mites kun käsidesiä pitäisi hieroa käsiin (20-)30(-40) sekuntia, niin istutaanko se aika tempossa tuolilla...?

  Yst. terv. melkein edelläni lähtee italialainen, ja toisaalta olen itse Espoosta.

 • nimimerkki

  PekkaS

  6.8.2020 klo 13:19
  Vaikea kysymys, hiotaan tuota huomenna treeneissä ja katsotaan siirretäänkö käsidesi odotuspaikalle. Kun ei sen jälkeen sitten pyyhittäisi nenää.

 • nimimerkki

  Anna

  6.8.2020 klo 13:23
  Joo se voisi olla hyvä, ja ehkä yhteisön paine vahtii sen, ettei nenää sitten enää pyyhitä... (itse toki otan oman pullon mukaan ja desinfioin kädet aseman jälkeen myös)

 • nimimerkki

  Jari

  7.8.2020 klo 10:06
  Kiva nähdä teitä pitkästä aikaa!

  Ollaan kuitenkin varuillamme koronan suhteen ja toivon, että jos teille tulee viikonlopun jälkeen kuumeoireita niin laittaisitte viestin tänne samantien. Voisimme nopeasti testata itsemme ja siten ehkäistä mahdollisten tartuntaketjujen leviämisen. Laajalta alueelta kun tullaan ja palataan takaisin, niin vaikutuspiiriin tulee helposti 1000 ihmistä.


 • nimimerkki

  Anna

  7.8.2020 klo 12:13
  Hyvä pointti Jarilta, että pienistäkin oireista viikonlopun jälkeen on hyvä mainita heti!

  Pääseehän sitä "huonoa tietä" kuitenkin asuntoautolla? @pekka, @petteri?


 • nimimerkki

  PekkaS

  7.8.2020 klo 13:21
  Tieltä on viikolla rouhittu asfaltti pois ja sen myötä autoja rikkovat kuopat ovat hävinneet.
  Toissapäivänä tie oli erinomaisessa kunnossa kilpailukeskuksen kohdalle asti, mutta siitä eteenpäin tielle oli ajettu karkeaa musketta. Luultavasti nyt on ehditty ajaa loppupätkällekin murske, toivotaan ettei tule rengasrikkoja.
  Asfalttityöt ovat käynnissä Sammaljoen päässä, mutta ihan tuolle kilpailualueen kohdalle ei vät vielä ehdi. Mutta puolimetriä syvät teräväreunaiset kuopat ovat hävinneet

 • nimimerkki

  Mikko

  7.8.2020 klo 17:40
  Hienolta vaikuttaa maasto ja preo pitkä kisa jopa 6 + 34 tehtävää. Kilpailuohjeiden preon nollarastin määritelmään kaipaisin esimerkkiä siitä kun lähin lippu on kokonaan väärällä kartoittamattomalla kohteella jolloin vastaus voi olla zero alle 4 metriä oikeasta paikasta. Joku muu kuin ratamestari/valvoja voinee vastata ettei mitään paljastu.

 • nimimerkki

  Lauri M

  7.8.2020 klo 18:44
  Mikko: Nollarastin määritelmässä kuvailtu tilanne voisi tulla kyseeseen tilanteessa jossa lippuja on louhikossa kivien vieressä / päällä. Tällaisessa tehtävässä jokainen lipuista on tunnistettavalla kohteella tai muuten poissuljettavissa, vaikka lähimmän lipun etäisyys oikeaan paikkaan on alle 4m. Veikkaan kuvaillun tilanteen ilmenevän tempossa jossa rastiympyrä on täynnä kiviä ja joku näistä on voitu kuvata kivikkosymbolilla (vrt. sm-tempo 2019 karsinnan asema 2 - tällaiseen maastonkohtaan saisi helposti aseman jossa tehtävät olisivat yksiselitteisesti ratkaistavissa vaikka lähimmän lipun etäisyys oikeasta paikasta olisi alle 4m).

 • nimimerkki

  Petteri H

  7.8.2020 klo 21:09
  Kuvailtu tilanne ei ilmene tempossa. SM-tempossa nollarastit aina vähintään 4 metrin päässä lähimmästä lipusta.

 • nimimerkki

  Mikko

  7.8.2020 klo 21:30
  Kiitos Lauri M, tosiaan preon nollarastin määritelmästä oli kyse.

  Kysyisin vielä käykö kisakanttiinissa kortti maksuvälineenä?

 • nimimerkki

  Lauri M

  7.8.2020 klo 21:53
  Heh, hyvä että ilmeni tässä vaiheessa että olen lukenut määritelmän puolihuolimattomasti.

 • nimimerkki

  Petteri H

  7.8.2020 klo 23:52
  Kävin tänään ensi kertaa kiertämässä mallisuunnistuksen. Hyvä rata oli, mielestäni hyvin näyttää millä tavalla tehtävät on asetettu kisoissakin.

  Koeajoin myös Kangastien. Se on nyt lähes yhtä hyvässä kunnossa kuin viikko sitten. Se on kyllä joka kerta erilainen tie. Tuttu tie vuoden takaa, joten muistin kyllä missä kuopat oli mutta ne olivatkin 30 cm syvempiä kuin viime vuonna enkä tajunnut väistää. Mutta nyt ei ole enää asvalttia eikä pahoja kuoppia, vaan hyväkuntoinen soratie. Kunnes alkaa murskeosuus, mutta ei siihen pitäisi kenenkään matka tyssätä, kunhan ajaa hiljaa.

 • nimimerkki

  Anna

  eilen klo 06:18
  Kiitos tien kuvailuista!

  Nollamääritelmästä: Eikö se voi olla esim. liian pieni kivi tai kumpare, joka siis ei ole kartassa, mutta "on" maastossa?

 • nimimerkki

  PekkaS

  eilen klo 07:03
  Tien viimeinen 1,5 km kannattaa ajaa alle 50 km/h. Muuten se on hyvä.

  Preo:ssa nollarasti on mahdollinen, vaikka lähin lippu olisi alle 4 metrin päässä oikeasta kohteesta, jos se lippu on selvästi väärällä kohteella. Väärä kohde voi olla myös kartoittamaton (esim. liian pieni).
  Mitään ansoja ei ole viritelty (tai mistäs sen vielä tietää), joten kartan ja maastonluvulla selviää.
  Tempossa vain yksi sääntö, lähin lippu vähintään 4 metriä oikeasta pisteestä.

  Mallisuunnistuksessa tie 252 (Punkalaitumentie) on kiellettyä aluetta muuten kuin ylitettäessä se kohtisuoraan matkalla malliradalle ja sieltä palatessa.

 • nimimerkki

  Anna

  eilen klo 17:13
  Kiitos hienoista järjestelyistä ja hienosta radasta! Olisiko tulokset mahdollista saada näkyviin preoresultatissa?

 • nimimerkki

  Väliajat väreissä

  eilen klo 17:50

 • nimimerkki

  Anna

  eilen klo 18:11
  Kiitos! :) Olipa kuuma tänään, mutta ei sitä ehtinyt ajatella, kun ratkottavaa riitti!

 • nimimerkki

  Esko

  eilen klo 19:21
  Helteinen ja työntäyteinen päivä. Kiitos Pekalle loistavasta radasta ja kartasta. Oliko kautta aikojen paras mallisuunnistus?

 • nimimerkki

  Juha

  eilen klo 19:26
  Ainakin todella hyvä malli ja kisaan vain parani. Kiitos Pekalle ja koko tiimille.

 • nimimerkki

  Mikko

  eilen klo 22:06
  Kiitokset hienosta SM WRE PreO radasta! Vastausprosenttien perusteella onnistunut kisa, nopeasti katsottuna ainoat alle 70% oikein olivat rastit 25, 27 ja viimeinen aikarasti, prosentit noissa 64, 34 ja 51.

  TempO mallin perusteella tarjolla on paljon luettavaa huomenna ja sääkin suosii.

 • nimimerkki

  Janne S

  eilen klo 22:19
  Nyt jälkikäteen voi varmaan kysyä, että mitkä ne tehtävät olivat tänään, joissa nollatoleranssi siis oli alle neljän metrin?

  P.S. Munkit olivat hyviä. Saatan ostaa huomenna lisää.

 • nimimerkki

  Jari

  eilen klo 22:45
  13

 • nimimerkki

  Anna

  tänään klo 07:52
  Huomasitteko, että ETOC-ratamestarit ja valvoja ovat huippukunnossa! :) Onneksi kilpailunjohtajan ei tarvitse osata suunnistaa :D

  Kiitos Janne munkkivinkistä!
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
SM-kisat 2020