Keskustelu

« aihelistaan

Fin5 2021


 • nimimerkki

  Sami H

  17.6.2020 klo 17:38
  Fin5 2020 on siirretty pidettäväksi 11.-16.7.2021 eli viikkoa ennen WTOC 2021 Puolan kisoja (20.-24.7.2021). Jos riittävästi kiinnostunutta talkoo henkistä porukkaa löytyy, niin voisin harkita siirtäväni etätyöpisteeni viikoksi Kuusamoon kartoittelemaan maastoja näin vuotta etukäteen.

  Toive olisi, että ratamestareilla olisi tämän vuoden puolella aikaa pistää radat kuntoon. Edelleenkään mikään seura ei vastaa järjestelyistä. Edellytyksenä on siis saada riittävästi kotimaan kilpailijoita mukaan.

  Muutoksena edelliseen järjestelyyn koitaisimme tähdätä yhteen kilpailuun per päivä: su 11. - to 15. Muita muutos ehdotuksia, kommetteja ja kokemuksia järjestelyihin otetaan vastaan myös.

  Järjestävää seuraa ei ole vielä aiheen tiimoilta lähestytty. Teen sen vasta, jos ehdot täyttyvät ja eikä muita esteitä tapahtuman järjestämiselle ole.

 • nimimerkki

  Martti

  17.6.2020 klo 21:18
  Olen kiinnostunut.
  Yksi ratamestarityö ja päästä neljä kertaa kilpailemaan tuntuisi hyvältä mallilta. Samoin tuo yksi kilpailu / päivä.

 • nimimerkki

  Petteri H

  17.6.2020 klo 22:52
  Voisin harkita.

  Onko suunnitelmissa taas toteuttaa niin että ollaan mahdollisimman lähellä kisa-areenoita? Ne ovat kaukana toisistaan, välillä Posiolla, välillä Kuusamon lähellä ja välillä Rukalla. Rastiviikon maastot myös ovat korkeuseroiltaan melko suuria, joten ne eivät varmaankaan sovellu tarkkuussuunnistukseen vaikka niissä latuverkkoa riittääkin. En ole tuolla päin liikkunut mutta käsittääkseni aika harvaa mäntymetsää enimmäkseen ja myös pienipiirteisiä jyrkännekallioita löytyy jos niitä hakee, kisa-areenojen läheisyydessä näyttää pullautuskartan perusteella turhan suuripiirteiseltä. Voi siis ehkä olla kannattavaa etsiä maastoja kauempaakin kisa-areenoista, porukka kumminkin ajaa päivittäin areenan ja kisakylän väliä niin jos vaikka osuisi matkan varrelle niin ei olisi iso mutka käydä kokeilemassa, vaikka vähän kauempana kisapaikasta oltaisiinkin.

  Viime vuodesta viisastuneena kannattaa myös olla nollatoleranssi aamukisoille, kun edellisenä päivänä on iltakisa jossain naapurikunnassa. Vaikka toki Kuusamon yöttömässä yössä ratamestarin spraymaalit varmaan hyvin löytyisikin, kun paikalla tuskin on samanlaista lupiiniviidakkoakaan.

 • nimimerkki

  Janne S

  18.6.2020 klo 01:44
  Saisikohan Korouomaan johonkin kohtaan kisat? Ainakin yhdestä kohtaa pääsee pohjalle, sivuttain ei juurikaan saa liikuttua, mutta siellä voi katsoa ehkä montakin lippua samasta pisteestä.

 • nimimerkki

  Esko

  18.6.2020 klo 12:04
  Voisin toimia yhden PreO-kisan ratamestarina. Mieluummin viikon alkupuolella esim. 1. kisa.

 • nimimerkki

  Martti

  18.6.2020 klo 15:54
  Olisiko hyvä vaihtoehto pitää kaikki kilpailut Rukan lähistöllä. Maastoa löytyy kaikenlaista mäntykankaasta kalliorinteisiin.
  Olen tuolla käydessäni paria paikkaa alustavasti katsellut PreO:on sopivaksi. Kulkureitille ei tulisi paljoa korkeuseroa ja niissä on myös KEV:n suunnistuskartta.

 • nimimerkki

  Petteri H

  18.6.2020 klo 20:46
  Korouoma vähän sivussa ja kulku-uratkin on kysymysmerkki. Rukalle varmaan saa pari-kolme kisaa, varmasti myös tempon. Voisi olla ihan hyvä idea pitää siellä päin kaikki kisat, suuri osa suunnistajista varmaan majoittuu Rukalla. Kuusamon keskustan läheltäkin varmaan joku hyvä kangasmaasto löytyisi.

 • nimimerkki

  Sami H

  19.6.2020 klo 11:31
  Maastojen valinnassa edetään lajin ehdoilla. Jos Rukan lähistöltä löytyy kaikki kilpailumaastot, niin ne ovat helpompi katsastaa ja kilpailut on helpompi järjestää. Lisäksi osannottajia voi olla helpompi saada. Jos Martilla on jo ennakkotietoa potenttiaalisista hyvistä paikoista ja varsinkin paikasta jossa itse voisit järjestää, niin ottappa yhteyttä vaikka sähköpostilla.

  Olen tässä miettinyt sellaistakin muutosta, että kilpailuissa olisi reilumpi lähtöväli ja niiden aikataulu olisi enemmän Fin5 kilpailujen kanssa päällekkäin. Eli muutoksena kilpailut eivät olisi niin selvästi iltakilpailuja kuin edellisellä kerralla. Ne kilpailijat, jotka ovat vain tarkkuussuunnistamassa tuskin välittävät Fin5 kisa tarjonnasta ja ne jotka haluavat kokea myös Fin5:n osakilpailut voitanee kuitenkin järjestää tarvittaessa lähtölistan loppupuolelle. Lähtöajat koskisivat "vain" E-sarjaa, A-sarja voisi lähteä väleissä.

 • nimimerkki

  Anna

  20.6.2020 klo 17:28
  Kuulostaa hyvältä!! Ja myös toi aikataulu-uudistus, että olisivat osin päällekkäin (vaikka molempiin osallistummekin).

 • nimimerkki

  Kari P

  22.6.2020 klo 05:43
  Varmaankin kisat kannattaa keskittää. Rukalle saa useamman kisan järjestettyä. Rukan päälläkin on (ainakin mainostettu) invareitti, jota en ole käynyt katsomassa enkä tiedä sen leveyttä. Toinen pää on tv -mastolla. Kuusamon Tropiikin (kylpylä, keskustaajaman pohjoisosassa) vieressä on hyvä kangasmaasto, jossa on nykyään golfkenttä. Ostin alueen kaupungille 1990 -luvun loppupuolella roskapankki Arsenalilta. Matkaa Rukalle Tropiikista on noin 20 km.
  En harmikseni kykene ratamestarihommiin niiden liiallisen fyysisen rasityksen vuoksi.

 • nimimerkki

  Kari P

  22.6.2020 klo 10:12
  Tropiikilla riittää maastoa hyvinkin kahteen kolmeen kisaan.

 • nimimerkki

  Sami H

  28.6.2020 klo 22:19
  Tänään tarkasteltu Posion kilpailukeskus ja Rukan päälynen. En raportoi jokaisesta viikon aikana tarkastellusta maastosta, mutta näistä on sen verran kun on ollut jo puhetta.

  Näkisin, että Posion Kiihtelysvaaralle täyspitkää E-rataa on vaikea sovittaa, maastoa ei vain ole tarpeeksi. Sen sijaan monipuoliseen lajiesittelyyn alue kävisi hyvin. Polku on erinomainen ja on mahdollisuus laatia yksiselitteisiä helppoja sekä vaativia tehtäviä. Tosin alue vaatisi kartoituspäivän ja etäinen sijainti vie tunnin ajoaikaa suuntaansa. Lajiesittelyyn ei taida kilpailuorganisaatio rahkeet riittää, jos joku Fin5-kilpailija ottaa hommasta kopin, niin voin pohjia vähän työstää kartaksi päin. Joskin alue vaatii edelleen kartoitusta.

  Rukan päällinen hieman ongelmallinen tapaus. Se on polultaan huonolaatuinen ja paikoin jyrkkä. Ongelma on myös parkeeraaminen, sillä tilaa on rajoitetusti. Onneksi vähän ennemmän ja helpommin saavutettavammin kuin viimeeksi Tahkolla, mutta silti rajallisesti. Kaukorastit ovat myös ongelmallisia, jos ne on voi ratkaista hyvissä ajoin Rukakylästä. Maasto sopisi parhaiten suljetun mestaruuskilpailun tempo-finaaliin (satoine avustajineen), jolloin kilpailijat voi sulkea karanteeniin tai kieltää Ruka-kylässä oleskelun tietyllä aikavälillä. Avoimen kilpailun maastoksi Rukan päälysestä ei valitettavasti ole.

 • nimimerkki

  Lauri K

  1.9.2020 klo 12:52
  Mites Rukan Fin5-rastiviikko etenee? Jos sopivia maastoja ei löydy, niin Selkien Sisulla olisi tällä hetkellä viisi valmista ja korkkaamatonta tarkkuussuunnistuskarttaa Enossa. Petterille ehdotin trailo-rastiviikkoa Lapland O Week -tyyliin, eli priimat kartat ja radat, muut järjestelyt vedettäisiin minimillä läpi. Sisulla voi olla ensi kesänä toimitsijoista pulaa, joten osallistujiakin tarvittaisiin toimitsijoina (2-3 ratamestaria, lähtö, maali, aikarasti ja tulospalvelu). Kuinkas moni olisi kiinnostunut? Joensuu sijaitsee 6h/480km Rukalta etelään.

 • nimimerkki

  Martti

  1.9.2020 klo 17:37
  Kiinnostaahan Selkien kilpailut ja jotain toimitsijahommiakin voisin tehdä. Ratamestarointi ei tällä kertaa kiinnosta.

 • nimimerkki

  Pinja

  3.9.2020 klo 12:43
  Minä voisin toimia Selkiellä toimitsijana ja tarvittaessa yhtenä ratamestarina, mikäli kisat eivät sijoitu välille 20.4.-30.6. (Eikä arvokisojen aikoihin). Itselleni FIN5 ratamestarointi olisi liian kaukana.

 • nimimerkki

  Kyllis

  15.9.2020 klo 12:47
  Toimitsijahommat onnistuvat paikasta riippumatta, tarvittaessa. Ratamestarointi, karttatyöt tahi tietotekniikka eivät.

 • nimimerkki

  Hanna K

  19.4.2021 klo 17:51
  Onko Fin5 tai Selkien kisat näillä näkymin toteutumassa?

 • nimimerkki

  Petteri H

  19.4.2021 klo 20:08
  Fin5 ilmeisesti järjestetään mutta suunnitelmat tarkkuussuunnistuskisoista siellä ovat kariutuneet.

  Selkien sisun kisat sen sijaan järjestetään, ja toivottavasti saadaan kisat pian Irmaan, kunhan tässä lähipäivinä selviää montako kilpailua järjestetään. Suunnitelmat ovat kuitenkin pitkällä, mm. monia lupia pitänyt kysyä mutta loppusuoralla ollaan. Kalenteriin merkatut päivät eivät kauheasti muuttune.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Fin5 2021