Keskustelu

« aihelistaan

Etäharjoittelu


 • nimimerkki

  Antti

  17.3.2020 klo 09:57
  Näyttää pahasti siltä, että tänä keväänä ei järjestetä mitään muuta kuin EM-kisat. Tarkkuussuunnistus täytyy siirtää digiaikaan. Saataisiinko järjestettyä jonkinlainen etäharjoitusten tai -kisojen sarja?

  Onko ideoita, mitä alustoja tässä voisi käyttää? Kuvasuunnistuksiahan on ollut ainakin tsekkiläisillä, italialaisilla ja hongkongilaisilla. Yhtenäisellä formaatilla olisi helpompi saada tapahtumasarja kasaan ja siihen voisi pyytä järjestäjiä ja osallistujia myös muualta maailmasta. Kaikilla alkaa alkaa olla sama tilanne.

  Myös noiden vanhojen kuvasuunnistusten linkkivinkit voisi kaivella esiin.

 • nimimerkki

  PekkaS

  17.3.2020 klo 12:57
  Varmaan laadukkaita preo -harjoituksia voisi nytkin järjestää siten, että ratamestari tekisi radan ja ilmoittaisi esim. jollekin sunnuntaille radan kiertämiseen aikahaarukan esim. 10 - 16. Kartat saisi ilman ihmiskontaktia sovitusta paikasta tai vaikka netistä PDF:nä. Pitkä aikahaarukka jakaisi porukan niin, ettei porukka kasaantuisi.
  Varmaan lisää rajoituksia kuitenkin tulee lähipäivinä matkustaamiseenkin, niin ettei kovin hätäisesti kannata ryhtyä suunnittelemaan.

  Ja toisaalta, onko tämä nyt niin tärkeää, että kannattaisi lähteä tien päälle.

  Martin harjoitusten peruuntuminen oli ikävä uutinen. Toipumisia Martille, toivottavasti pääset kuntoon.

 • nimimerkki

  Antti

  17.3.2020 klo 15:28
  Luulin jo, että kaikki kevään kisat on peruttu. Ei hätää. Kuukauden päästä on Liettuassa Andriuksen järjestämät WRE-kisat. Toki välistä on muutama valtion raja kiinni ja Liettuassa on kehotus olla liikkumatta ulkona, mutta sehän ei estä Andriusta järjestämästä kansainvälistä kilpailutapahtumaa.

 • nimimerkki

  Petteri H

  17.3.2020 klo 19:54
  Voihan siellä kisat olla, mutta niihin tuskin osallistuu muita kuin liettualaisia. Jos siellä kisat on, niin jäävät kuitenkin ilman WRE-pisteitä, koska IOF on perunut nuokin kisat Andriuksen puolesta, tai siis ainakin WRE-statusta ei kisoilla ole jos siellä on huhtikuussa kisat. Kisasivuilla ei ole vielä tietoa peruutuksesta, joten voi olla että järjestäjä miettii seuraavaa taktista siirtoaan.

 • nimimerkki

  Juha

  17.3.2020 klo 21:49
  Andriuksen viesti facebookissa:
  The Falco Cup 2020 is officialy POSTPONED.
  We are searching for the new dates. As we want to organize together with foot orienteering WRE event, so we are looking for their proposal. Most likely we will moove it to the late September or October. Information will follow as soon as new dates will be clear.

 • nimimerkki

  Kari P

  18.3.2020 klo 15:08
  Näyttää jäävän tältä keväältä myös Hong Kongin etätarkkuussuunnistus toteutumatta, koska IOF on perunut kansainvälisen suunnistuspäivän, jonka osana se on kolmena vuonna järjestetty.

 • nimimerkki

  Petteri H

  21.3.2020 klo 02:57
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Tässäpä koottuna harjoitusmateriaalia eri puolilta maailmaa. Lähde mukaan treenileirille matkalle maailman ympäri. Aikaa leiriin on hyvä varata ainakin viikko, mutta pikaiset tempoilijat voivat siitä selviytyä yhdessä illassakin. Samalla voi oppia jotain eri maiden ratamestaroinnista ja paikallisista olosuhteista laajemminkin, mikä voi olla hyödyllistä tulevia MM-kisoja ajatellen. Leiriohjelma on seuraavanlainen:

  Aloitetaan vaikeimmasta:

  http://perso.infonie.be/bernard.lg/trail-o.htm

  Juuri nyt palvelin ei näytä vastaavan, mutta linkki toimi vielä muutama päivä sitten, niin ehkä se joskus vielä toimii. Tämä on joku belgialaisen harrastajan sivu, jossa on yksi kartanlukutehtävä, olikohan Ruotsin rastiviikolta v. 1994. Erityistä haastetta aiheuttaa ranskankieliset ohjeet, muinaiset kartan kuvausohjeet sekä erityisesti vanha ruotsalainen ratamestarointitapa. Ei siis mitään hajua oikeasta vastauksesta, mutta klikkaamalla se selviää. En tiedä mihin ovat belgialaiset harrastajat kadonneet, kun ei niitä ole MM-kisoissa vuosiin näkynyt, ehkä keskittyvät enemmän handi-randoon, joka on muuten aikas hurjan näköinen laji, sivuilla oli kuvia siitäkin. Siinä ideana ilmeisesti kuljettaa liikuntavammaisia pitkin kivisiä luontopolkuja ja pitkospuita kottikärryjä muistuttavalla pyörätuolilla.

  Jatketaan maailmanympärysmatkaa Saksaan: http://www.richtig-orientieren.de/quiz01.htm

  Tällä kertaa haasteena ovat saksankieliset ohjeet, sekä kartta joka on aika yleistetty / nopeasti hutaistu. Joukossa on myös hyviäkin tehtäviä.

  Sitten matka jatkuu Tsekkiin, jonka radat monet ovat jo käyneet läpi useaan kertaan. Itse en toistaiseksi varmaan kertaakaan. http://www.yq.cz/trail-o/TempO/
  Täältä pääseekin kerralla ympäri maailmaa.

  Ja Italian kisatkin voi käydä tekemässä uudestaan, kun oikeat vastaukset on varmaan päässyt jo unohtumaan: http://www.trailo.it/Presentazione.asp

  Italiasta matka jatkuu Venäjälle. Jos linkki ei toimi, etsi se itse kirjoittamalla www.trail-o.ru
  Mikäli venäjän kieli menee jo liian haastavaksi, voi sivun kääntää googlen avulla englanniksi. Täällä voi tutustua pariin Vuokatin MM-kisojen rastiin, jos ei ollut paikalla kilpailemassa: http://xn----itbmiqhn.xn--p1ai/?page_id=1492
  Myös Venäjällä treenataan nyt ahkerasti netissä koronan takia. Heillä on jopa oma treenisivunsa, jossa on useita treenejä:
  http://xn----itbmiqhn.xn--p1ai/?cat=33

  Siellä voi tehdä kuvamuistitreenejä, aikarastitreenin joulupukin (vai pakkasukon) maassa, portugalilaisia treenejä, ja onpa sinne upotettu Italiankin treenit (ei tietoa, onko tekijänoikeudet muistettu ottaa huomioon, mutta vastuuhan ei ole treenajilla).

  Ja Venäjältä matka jatkuu Hongkongiin. Maailman suunnistuspäivä voi olla peruttu, mutta Hongkongin nettikisat näyttää silti järjestettävän myös tänä vuonna, ainakin kisasivu on jo ja on siellä myös treenimahdollisuus jo tarjolla: http://hkoceng.weebly.com/world-orienteering-day-2020-events.html

  Niitä onkin hyvä treenailla, kun odotellaan kisapäivää. Maailmanympärimatka päättyy tältä erää Hongkongiin. Koitetaan pitää seuraava leiri pian, vaikka kotimaassakin. Tarvitaan vain muutama ratamestari, joka vie liput metsään, piirtää muutaman rastiympyrän kartalle ja lähettää kuvat muiden nähtäville. Ehkä tarpeellisinta olisi treenata tempoa, mikä olisi toimivin alusta siihen?


 • nimimerkki

  Juha

  21.3.2020 klo 10:28
  Nyt Petteri oikea kartta käteen ja lenkille. Kunnon metsätempon saat kun pysähdyt katsomaan 10 sekunniksi edessä juuri avautunutta maisemaa. Suljet sitten silmäsi ja piirrät kartan mielessäsi. Avaat ja vertaat kädessäsi olevaan painotuotteeseen.

 • nimimerkki

  Antti

  21.3.2020 klo 14:44
  Kiitos Petteri! Siinä onkin hyvä kokoelma treenejä. Tsekin, Italian ja Hongkongin kuvasuunnistuksia minäkin olen joskus tehnyt, mutta en ainakaan kaikkia Tsekin, eikä niistä muutenkaan paljoa muista.

 • nimimerkki

  Petteri H

  21.3.2020 klo 15:23
  Juha, ei vielä ole sen aika. Metsässähän on lunta vielä.

 • nimimerkki

  Juha

  21.3.2020 klo 17:57
  Onks jossain vielä (tai jo) lunta?

  Viimeisen viikon aikana löydetty useampia tarkkuussuunnistukseen sopivia maastoja. Kunhan kelit lämpenee niin tarkenee taas kartoitushommiin. Työlistalla kymmenkunta karttaa, joten kauden alun siirtyminen syksyyn ei ihan mahdottomasti haittaa. Seuraavat arvokisat todennäköisesti vasta ensi vuoden toukokuussa, joten treenata ehtii.

  Kielikurssillehan tässä pitäisi päästä, sen verran haastavia osa noista Petterin linkkien takaa löytyvistä sivuista on. Pääosa treeneistä jo entuudestaan tuttuja, mutta hyvää kertausta.

 • nimimerkki

  Pepi

  26.3.2020 klo 19:12

 • nimimerkki

  Pepi

  26.3.2020 klo 19:13
  Korjasin linkin, tagit eivät toimi täällä:
  https://pepi.kuvat.fi/kuvat/Yksitt%C3%A4isi%C3%A4/2020_0122_scra+(1).jpg

 • nimimerkki

  Petteri H

  26.3.2020 klo 23:47
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Nuo ei ihan heti sula pois. Ja hassu kilpi. Jääkö taakse talo?

 • nimimerkki

  Pepi

  27.3.2020 klo 07:52
  Vaja, jonka katolla on hiukan lunta. Mielessäni oli, että tuolla päin voisi pitää rajun keskimatkan treenin, kun näin laserkäyrät alueelta. Lumettoman ajan maastokäynti kuitenkin osoitti, ettei tulisi mitään - ihmisjalan koskematonta moreenikumpareikkoa, jossa sammalkin upottaa polveen...

 • nimimerkki

  Petteri H

  27.3.2020 klo 12:30
  Vai hiukan :D

  Oliko tuo sieltä Rihmakurulta päin?

 • nimimerkki

  Pepi

  27.3.2020 klo 13:46
  Aika läheltä.

 • nimimerkki

  Antti

  29.3.2020 klo 16:17
  Ensi viikonloppuna on virtuaalinen temposkaba portugalilaisten MM 2017 viimeistelytreenin pohjalta. Ilmoittautumisia pyydetään 31.3. mennessä. Alla linkki ilmoittautumiseen ja lisätietoihin.

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVCzzSQdtaHzt5CIctDgXgn6KL-EpECJ-RjzVW5jKWa0nl4Q/viewform
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Etäharjoittelu