Keskustelu

« aihelistaan

ECTO 2020


 • nimimerkki

  Petteri H

  12.1.2020 klo 14:46
  Ketkä lähdössä Unkarin Ectoon 21.-22.3.?

  https://eventor.orienteering.org/Events/Entries?eventId=6604&groupBy=EventClass

  http://tipotke.hu/hungarian-trailo-spring/

  Etsiskelen mahdollisesti kyytiä Wienin kentältä perjantai-illaksi.

 • nimimerkki

  Pinja

  12.1.2020 klo 18:34
  Minä ja Venla Budapestin kautta lomaillen to-ti. Autossa tilaa, mutta matkasuunnitelma ei taida juuri muiden menoihin taipua.

 • nimimerkki

  Juha

  12.1.2020 klo 20:57
  Juha ja Ville matkaavat reittiä Turku-Riika-Wien lauantai aamuna ja palaamme kotiin maanantaina samaa reittiä. Autossa tilaa 2-3 hengelle.

 • nimimerkki

  Petteri H

  27.1.2020 klo 19:44
  Onko muut suunnitelleet lähtöä?

 • nimimerkki

  Antti

  28.1.2020 klo 13:44
  Todennäköisesti en lähde. Zoltan ja Dusan saattavat saada hyvät kisat aikaiseksi. 11 vuotta sitten oli vaikeaa eikä aina osunut edes lähimpään väärään lippuun.

 • nimimerkki

  AriU

  28.1.2020 klo 21:35
  Varasin Finnairin lennon Hel-Wien pe 20.3. 17:05 ja paluu ma 23.3. 11:10. Olisiko tällaisella aikataululla muita liikkeellä?

 • nimimerkki

  Sami H

  3.2.2020 klo 19:37
  Varasin samat lennot kuin AriU.

 • nimimerkki

  Juha

  11.3.2020 klo 19:37
  Hungarian TrailO Spring POSTPONED!
  The hungarian government declares state of emergency. The current situation is for entire country due to coronavirus (COVID-19). One of the most endangered areas is our host region, Vas County. To my great regret, we have to postpone our WRE/ECTO events.
  Due to the golf season, we are expected to hold our event in November (14-15 or 21-22). We will start a discussion about the possibile dates with the hosts and with TrailO commission.
  We will inform you about the new dates.

 • nimimerkki

  Petteri H

  11.3.2020 klo 21:08
  On hyvin suuri todennäköisyys, että niin lykkääntyy myös ECTO:n toinen kisaviikonloppu, Slovenian Rak TrailO. Minun nimittäin piti käydä Unkarin reissulla viimeistelemässä kartta, ja se näyttää nyt siirtyvän. Järjestäjät miettivät ratkaisua piakkoin, tällä hetkellä osallistujamääräsyistä. Ei siis ehkä kannata vielä varailla matkoja sinnekään.

  Jos varasit lennot Finnairilta, voi ne nyt siirtää ilman ylimääräisiä kuluja myöhemmälle, kuitenkin enintään marraskuulle. Kannattaa ehkä siirtää Slovakian kisaviikonlopun yhteyteen, koska Unkarien kisojen ajankohta ei ole vielä selvillä. Kannattaa myös odotella vielä noin viikon verran, jos ne vaikka peruisivat lentosi, jolloin saat hyvityksen euroina.
  finnair.com/fi-fi/asiakastuki-ja-yhteystiedot

 • nimimerkki

  Juha

  12.3.2020 klo 15:13
  "Rak TrailO 2020 is POSTPONED due to the new coronavirus situation. In the efforts to prevent the spread of the infection, an epidemic will be announced in Slovenia today.
  The new proposed date is October 3-4, 2020."

  Pohjoismaisesta maaottelusta alkavasta virus- ja lumivapaaksi oletetusta syksystä enää yksi viikonloppu (26.-27.9.) varaamatta. Kuka ehtii ensin? Anna, Janne vai Lauri?

 • nimimerkki

  Petteri H

  12.3.2020 klo 15:24
  Silloin on kuulemma myös naapurimaan SM-viesti ja yöpreo, mutta mitäs se meitä haittaa.

 • nimimerkki

  Anna

  12.3.2020 klo 16:01
  Janne tai Lauri voi ottaa, meidän kisat on toukokuussa!  (ainakin vielä toistaiseksi)

 • nimimerkki

  Antti

  12.3.2020 klo 20:45
  Yleisöä joutuu vähän rajoittamaan. Katsomoon voi myydä liput vain 499 ensimmäiselle. Kiva olisi toki päästä kilpailemaan, vaikkei yleisön kannustus raikuisikaan korvissa.

 • nimimerkki

  Janne S

  12.3.2020 klo 21:22
  Niin. Mun mielestä tässä koronassa ja suunnistuksessa on kaiken kaikkiaan hauskaa se, että eihän suunnistus ole normaalisti mikään ryhmässäololaji. Metsässä ollaan jokseenkin yksin ja altistuminen on lyhytkestoista, ellei nyt ihan ehroon tahroon halua jonkun kanssa aikaa viettää. Riskit ovat enemmän siinä matkailussa julkisilla. Toki voihan sitä miettiä miten asioita voi järjestää turvallisemmin. Kahvilaan vaan ennakkotilaukset ja jokainen hakee oman dogipäkin jossa on pillimehu ja keitetty kananmuna.

 • nimimerkki

  Pinja

  12.3.2020 klo 21:45
  Koronariskin kannalta tarkkussuunnistuksessa ylivoimaisesti pahinta on aikarasti-ja tempokartojen pläräys käsillä, joilla sitten osa porukasta niistää nenäänsä asemien välissä siihen jo moneen kertaan käytettyyn, taskun pohjilla pyörivään liinaan. Aikarastiton preo olisi aikas riskitön. Järjestäjistä asemalla pydy ä kartan kääntäjä joka kilpailijalle, jotta ei tarvitse eri kulpailijoiden vuoron perään hipelöidä karttoja? Tässä kyllä nopeimmilla menee hermo, kun kartankääntäjä ei pysy tahdissa mukana.

 • nimimerkki

  Juha

  12.3.2020 klo 21:53
  Kartankääntökone siihen tarvitaan. Silloin saadaan tempoonkin pikamatka ja normaalimatka. 3 sekuntia tai 6 sekuntia per kartta.

 • nimimerkki

  Antti

  12.3.2020 klo 22:32
  Kilpailijahan voisi itse saada päättää, millä vauhdilla kone kääntää karttoja. Voisi vaikka tehdä niin, että lippujen esittelyn jälkeen voisi sanoa koneelle aseman vastausajan, ja kone sitten jakaisi mielessään siitä kääntönopeuden. Siitä tulisi uusi taktinen elementti tarkkuussuunnistukseen.

 • nimimerkki

  Antti

  12.3.2020 klo 22:35
  Saako viestin uusien sääntöjen mukaan kertoa väliaikatuloksia? Ankkurien tempokaranteeniin saisi uuden elementin, kun jokainen saisi käydä julkisesti ilmoittamassa vastausaikansa koneelle odotusaikana. Tämä tehtäisiin tietenkin tulosten mukaan käännetyssä järjestyksessä.

 • nimimerkki

  Antti

  12.3.2020 klo 22:38
  Oli muuten fiksu veto suunnitella EM-kisoihin kisojen päätteeksi vain "small social event". Sellaisiahan saa järjestää. Massiivinen koko yön banketti voi antaa syyn kieltä koko kisatapahtuma.

 • nimimerkki

  Anna

  13.3.2020 klo 09:30
  Joo, enää ei naurata yhtä paljon se tempon "lose or bound" - "flu or big flu" -kysymys/vitsi... Mutta tietenkin kisoissa pitäisi olla käsidesi jokaisella asemalla ja sen käyttöpakko (tai järjestäjät desinfioivat kartat, mutta se hidastaa ennalta laskettua aikataulua aika paljon). Eli jos jossain näette käsidesiä, ostakaa. ETOC ostaa sen teiltä.

  Sinänsä järjestäjänä en olisi surullinen, jos tarvisi perua suuremmat seremoniat tai siirtää ne ulos. Sen sijaan kisojen siirtäminen olisi tosi kova kolaus. Mutta katsellaan, vielä ei tehdä mitään päätöksiä.

  Viestin väliaikatulokset saa tosiaan nykyään kertoa! Tehtiin siitä rules deviation request ja ne muuttivatkin sääntöjä. Tosin ankkurit eivät näitä tuloksia kuule. Kartankääntökone jokaiselle asemalle (12) olisikin kiva lisä kaikkiin muihin tempoon tarvittaviin kännyköihin, padeihin, kelloihin, nauhureihin, telttoihin ja muihin!

 • nimimerkki

  Janne S

  13.3.2020 klo 10:17
  No ehkä nyt voisi olla järkevämpää toimia niin, että niitä karttoja ei käännetä, ja perustella tämä poikkeusjärjestely koronatilanteella. Joko niin, että toimitsija kääntää, ja todetaan, että se on kaikille sama, tai että on vaikka kartta tietokoneen ruudulla ja että tietokoneeseen on kytketty poljin (tai äänen tunnistus), joka kääntää karttaa henkilön puolesta. Videokamera niskan taakse kuvaamaan, ettei vääryyttä ole tehty ja kuuntelemaan mitä kilpailija vastasi.

  En nyt oikein usko, että järjestämisen peruuttamiselle on terveyssyistä tarvetta, mutta tietysti kilpailijoitten paikalle pääseminen voi olla hivenen hankalaa, jos nämä matkustusrajoitukset tästä leviävät.

  Antin ehdotus ennakkoon annetusta vastausajasta oli ihan hauska.


 • nimimerkki

  Antti

  13.3.2020 klo 10:50
  Täytyyhän tästä koittaa jotain hauskaa keksiä, vaikka ymmärrän, että tilanne on vakava.

  Kurjaahan kisojen siirtäminen on kaikille. Minäkin olen jo talven viettänyt mitalin maku suussa, niin onhan se vähän kuin joku nykäisisi tikkarin pois suusta.

  Onneksi toukokuun kisoista ei vielä tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Pahaltahan tilanne kyllä näyttää. Olisi myös suotavaa, että suurin osa osallistujista pääsisi matkustamaan paikalle, jos kisat ovat. Meillähän on helppoa, kun voimme vaikka kotoa ajaa kisapaikalle.

 • nimimerkki

  Antti

  13.3.2020 klo 10:52
  Voisiko joka aseman käsidesille olla vaihtoehtona käsinepakko? Siinä tulisi yksi välineurheilun elementti mukaan, kun pitäisi valita, millaisilla kumihanskoilla lähtee radalle. Vesikelillä tietenkin eri materiaali kuin päivänpaisteessa, jotta saa optimaalisen pidon.

 • nimimerkki

  Antti

  13.3.2020 klo 11:00
  Päätin vuodenvaihteessa, että kilpailen Eurooppa-cupissa vasta syksyllä. Nythän näyttää siltä, että loppusyksyn kisojen pisteillä voisi tänä vuonna pärjätä myös koko cupissa! Syksyn kalenterista voi tulla aika täyteen pakattu, jos kaikki kevään kisat siirretään sinne.

 • nimimerkki

  Anna

  13.3.2020 klo 11:08
  Käsinepakkohan on myös hyvä idea!

 • nimimerkki

  Lauri M

  13.3.2020 klo 13:06
  Kapina TrailO:n järjestäjäorganisaatio on seurantalinjalla. Teemme ratkaisut tarkkaan harkiten ja arvioimme hyvin huolellisesti mahdolliset tarvittavat rajoittavat toimenpiteet. Teemme päätökset tarkkaan harkiten asiantuntijatietoon nojaten edelleen huolellisesti tarkkaan harkintaan perustuen. Raskaat toimenpiteet (mukaanlukien kartan valmistus) on jo aloitettu, tämäkin tehdään tarkkaan harkiten huolella. Koviin toimenpiteisiin ryhdytään mikäli tämä katsotaan tarpeelliseksi.

  Pohdimme myös kilpailun mahdollista perumista. Tällöin täytyy muistaa että malli viruksen leviämisestä olettaa että tarkkuussuunnistajat eivät tällöin liiku missään ja se on ehkä optimistisesti ajateltu.

  Ylimitoitettuihin toimenpiteisiin ei pidä ryhtyä kevyin perustein. Eilen laitettiin liikkeelle on erittäin monenlaisia ohjeita. Kovien toimenpiteiden motiivi ei saa olla se miltä järjestäjäorganisaatio mahdollisesti näyttää.

  (https://areena.yle.fi/1-50330915)

  Vakavasti. Epidemi tuskin helpottaa ennen toukokuun alkua ja, jos ei helpota, kilpailua ei pidetä. Jos vallitsevat olosuhteet mahdollistavat kilpailun järjestämisen, aikarastille keksitään jotain. Edellämainituista vaihtoehdoista parhaalta vaikutti käsinepakko, kevyempi vaihtoehto ehkä käsidesi ennen ja jälkeen rastin.

 • nimimerkki

  Anna

  13.3.2020 klo 13:11
  Käsineet täytyy sitten vaan laittaa käteen juuri ennen suoritusta ja ottaa pois heti suorituksen jälkeen, siis asemalla.

 • nimimerkki

  Lauri M

  13.3.2020 klo 13:17
  Ajatus aikarastille. Entäpä jos aikarastitehtävät olisivat painettuna kilpailijan omaan karttaan ja ne ratkaistaisiin paikallaan istuen ennen reitille lähtöä? Siis siten että kartalle olisi painettuna johonkin kulmaan 3-5 rastin radan ja vieressä rastimääritteet. Tehtävien numerointi jotenkin loogisesti (vasemmalta oikealle, läheltä kauas tms), ratapainatusmerkinnät käännettynä katselusuuntaan. Ei sektoreita, tehtävät joko AZ tai A-E (tai F) + Z. Muuttaa olennaisesti aikarastin luonnetta, mutta riski kosketustartunnalle olisi olennaisesti pienempi.

 • nimimerkki

  Janne S

  13.3.2020 klo 13:48
  Heitän lisää vettä myllyyn: aikarastilla on kaksi tai kolme tolppaa, joissa on kiinteästi asennettu yksittäinen kartta. Voivat osoittaa samaan tai eri rastiin. Tolppien ympärillä on maahan spreijattu ympyrä. Henkilön aika alkaa kun hän ylittää viivan ja loppuu kun hän tulee ulos. Henkilö leimaa samaan omaan paperiinsa piikillään ja toimitsija ottaa aikaa muutaman metrin päästä koskematta mihinkään.

 • nimimerkki

  Antti

  13.3.2020 klo 15:11
  En enää ihan kaikkia aikarastiajatuksia ymmärrä. On tässä kuitenkin niin monta ideaa tartuntariskin pienentämiseksi, että eiköhän niillä pärjätä.

  IOF tiedottaa, että EM-kisat järjestetään, kun osallistujia ei ole yli viittä sataa.

  Italiasta epidemia ehtinee jo helpottaa toukokuun loppuun mennessä. Slovakia pääsee varmaan vasta vauhtiin loppukeväästä.

  Tässä olisi varmaan viisasta sairastaa saman tien, niin ei tarvitsisi myöhemmin enää pelätä sairastuvansa.

 • nimimerkki

  Anna

  13.3.2020 klo 15:32
  IOF siis tiedottaa, että tässä vaiheessa ei peruta kisoja. Seurataan tilannetta!

  Jatkamme järjestelyjä ja toimitsijakoulutusta.

 • nimimerkki

  Esko

  14.3.2020 klo 16:00
  Otetaan vielä huomioon, että IOF ei päätä yksin kisoista, eikä SSL, vaan Suomessa AVI:lla on määräysvalta ja jos valmiuslaki otetaan käyttöön Suomen hallituksella.
  Ja otetaan huomioon sekin, että moni kilpailija voi olla kisojen aikana sairastunut tautiin.
  SSL laatii uuden kilpailukalenterin kaikista kisoista, sitten kun on varmaa että kisat suunnistuksessa jatkuvat.
  Jos kisat saadaan pitää, varotoimet kannattaa jo nyt kisan toteutuksessa Annan porukan suunnitella valmiiksi. Ihmiset voivat yskiä, aivastella, samoin toimitsijat. Desit ovat tietenkin käytössä.
  Luulen, että aikarastin erilaiset etätoiminnot ovat kehiteltävissä: lippuja ei esitellä, kaikki kartat kiinteästi telineessä kilpailijan edessä (liina vedetään niiden päältä starttihetkellä, ajanottajat kauempana, "verhoa" pidetään lippujen ja kilpailijan välissä ennen suoritusta jne. Jatkakaa vaan ideointia tällä areenalla ja mitä valmiimpi toteutussuunnitelma sen parempi.
  Olen aika varma ettei kisoja toukokuussa kuitenkaan ole, koska kilpailijat eivät pääse Suomeen.

 • nimimerkki

  Juha

  14.3.2020 klo 18:02
  Pahasti alkaa näyttää siltä ettei toukokuussa kisata yhtään kisaa ainakaan Suomessa.

  Vaikka kisattaisiinkin niin ei nyt lähdetä keksimään uutta lajia. Toki desit ja suojautumiset, mutta jos karttoja katsellaan jostain taulusta, näytöltä tai toimitsijan kääntämänä on kyseessä jotain muuta kuin nykysääntöjen mukainen tempo. Aikarastin voi toki tehdä yhdelläkin tehtävällä jolloin homman voi saada toimimaan, tempo tippuu ainakin omasta ohjelmastani jos joudutaan kikkailemaan arvokisoissa.

 • nimimerkki

  Esko

  14.3.2020 klo 20:23
  Kaikki uudet lajit kehittyvät ajan saatossa.

 • nimimerkki

  PetteriS

  14.3.2020 klo 22:55
  Pieni lisäys Eskon viestiin. Ainakin Pohjois-Pohjanmaan AVI on jo perunut myös pienempiä kuin 500 ihmisen tapahtumia. EM-kisoihin on toki aikaa ja Uusimaa ei ole Pohjois-Pohjanmaa.

 • nimimerkki

  Juha

  21.3.2020 klo 18:04
  Italian ECTOon on ilmoitautuminen auki Eventorissa.

 • nimimerkki

  Antti

  22.3.2020 klo 17:08
  Pohjois-Italiassa on hyvin mahdollista, että epidemia on mennyt ohi lokakuuhun mennessä. Sitä paitsi Italia taitaa olla Ruotsin lisäksi ainoa maa, joka ei ole laittanut rajojaan kiinni. Toki ulkonaliikkuminen on kielletty, mutta maahan saapuvia ei käännytetä tai laiteta karanteeniin.

 • nimimerkki

  Pauli

  23.3.2020 klo 15:33
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
ECTO 2020