Keskustelu

« aihelistaan

Vuoden 2020 kalenteri


 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  3.9.2019 klo 07:54
  Nyt olisi korkea aika alkaa täyttää ensi vuoden kalenteria! Ilmoitattehan minulle ja Antille, mikäli aiotte järjestää kilpailuja, kuntorasteja, harjoituksia tai muita. Lisäksi WRE-statuksia kisoihin tulisi hakea syyskuun aikana.

  Olisi myös suotavaa saada joku kilpailu tai kuntorastit huhtikuulle.

 • nimimerkki

  PekkaS

  3.9.2019 klo 11:04
  Tiedoksi nyt tännekin, että Suunta-Sepot on hakemassa SM-kisoille 29.-30.8.2020 myös WRE-statusta.

 • nimimerkki

  Lauri M

  3.9.2019 klo 12:46
  MU järjestänee PreO-harjoituksen huhtikuun lopussa / toukokuun alussa kunhan tykkilumi on sulanut kulku-uralta.

 • nimimerkki

  Anna

  9.9.2019 klo 09:35
  Tosi hieno juttu, jos saataisiin PreO keväälle!

  Ei kukaan järjestäisi tempoa? Voi olla ihan harjoituskin vain, tai kuntorastit.

 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  16.9.2019 klo 12:22
  Jos joku haluaisi tai voisi lähtökohtaisesti olla mukana järjestämässä, mutta ei halua ottaa päävastuuta, siitäkin ilmoittakaa Antille ja minulle! Voimme parittaa ko. järjestäjät muiden kanssa, jotta saadaan tapahtuma aikaan.

  Apua järjestäjille on tarjossa mm. seuraavilla osa-alueilla:

  -kartan piirtäminen
  -OCAD:illa piirtäminen
  -ratasuunnittelu
  -aikarastitoimitsijana toimiminen

  Kyselkää rohkeasti myös muita apuja!


 • nimimerkki

  Janne Seppälä

  22.9.2019 klo 17:00
  Riippuen millaista palautetta tämänvuotisesta tulee, niin mulla on tiettyä kiinnostusta järjestää Veikkolan suunnalla jotain, koska siellä on yksi metsäkisalle sopiva paikka, josta tein 1:10000 kartan tänä kesänä. Tiet ja näkyvyydet maastoon ovat ihan sopivia ja tehtäviä saa ihan iloisesti, kun muokkaa mittakaavaa ja hiukan viilaa kohteita tarkemmiksi. Ajoituksella ei nyt ole niin väliä, mutta vaikka joku välillä 15.5-15.6. olisi ihan ookoo. Yhtä mäkeä minä en ainakaan uskaltaisi laskea tuolin kanssa alas, mutta voihan reitin aina suunnitella niin, että lopulta päädytään mäen päälle ja sieltä tullaan sitten autolla pois.

 • nimimerkki

  Martti

  22.9.2019 klo 18:57
  Aikomukseni on pitää useammat (n 3-5) kuntorastit ensi vuoden kesä-marraskuussa Uudellamaalla.
  Kauemmaskin voin radan tehdä, jos on käytettävissä kohtuu hyvä kartta ja toimitsija apua. Pieni km-korvaus olisi jo jättipotti.
  Syys-lokakuulla olen suunnitellut pitää kuntorastit kotikylällä Mäntsälässä. Jos MU:lla on aikeita pitää vaikka Kapina-Tempo noihin aikoihin, niin voisin pitää samana päivänä tai viikonloppuna.

 • nimimerkki

  Anna

  23.9.2019 klo 09:29
  Hienolta kuulostavat suunnitelmat!

  Veikkola on hyvä paikka! Varmuuden vuoksi laitan tähän linkin EM-kisojen harjoittelukieltoalueeseen, kun Veikkolassakin sitä on: https://etoc2020.com/om/embargoed-areas/

  Jos Jannen alue on tuon ulkopuolella, tapahtumalle siellä olisi varmasti paljon mielenkiintoa EM-kisoja edeltävänä viikonloppuna (16.-17.5.).

 • nimimerkki

  Anna

  23.9.2019 klo 09:30
  Huomatkaa muuten kaikki Martin avuntarjous! Kilometrikorvauksella saatte järjestelyapua tai jopa koko ratamestaroinnin!

 • nimimerkki

  Antti

  23.9.2019 klo 12:12
  16.-17.5. olisi kova kysyntä kisoille. Ymmärrettävästi EM-organisaatiolla ja kisoihin valmistautuvilla urheilijoilla ei oikein ole aikaa tuona viikonloppuna järjestää kisoja. Minulla on vielä pikkuveljen häät 16.5. Myös maanantain ja tiistain (18.-19.5.) harjoituksia tullaan kyselemään talven mittaan, kun osa maajoukkueista tulee jo tänne harjoittelemaan.

 • nimimerkki

  Esko

  23.9.2019 klo 13:42
  Järjestämme Muuramessa tai lähialueella ainakin PreO-kisan, milloin, selviää myöhemmin.

 • nimimerkki

  Juha

  26.9.2019 klo 08:57
  Turussa 17.-18.10. kolmen kisan setti nimeltä FinTrailO. Ohjelmassa PreO, TempO ja PreO-sprintti. WRE- ja ECTO-anomukset tehty.

 • nimimerkki

  Esko

  26.9.2019 klo 09:13
  Juha, oletko muistanut tehdä kisasta Irmaan anomuksen ...

 • nimimerkki

  Esko

  26.9.2019 klo 09:35
  Tapahtumaryhmän kokouksessa käsitellään kaikkien muiden lajien kalenterit, paitsi tarkkuussuunnistuksen. Tasu:n muutama kisa on löytänyt paikkansa tälläkin menettelyllä, mutta olisiko aika liittyä muiden lajien joukkoon kalenteriasioissa? SM-kisat on käyneet muodollisesti P. Palmin esityksestä pöydällä.
  Ja tiedättehän, että haku on auki vuoden SM:n 2021 osalta. Hakijoita ei ole vielä ajoissa ilmaantunut. Kisan saa näissä tapauksissa nopein hakija.

  PreO:n 20 tehtävän kansallinen kisa hyvällä suunnistuskartalla on helpon järjestää. Suurin osa kuntorasteista olisi kirkkaasti kriteerit täyttänyt. Osallistujia olisi enemmän, jos osa niistä olisi statukseltaan kansallisia. Jopa osa harjoituksista, varsinkin tempossa, olisi ollut kansallisen tasoisia. Pikku kansallisissa ei minusta palkintoja tarvitsi jakaa lainkaan. Irma maksu on 50 euroa, n. 30 osallistujan kisa tuottaa n. 500 eur.
  Nyt suurin osa lajista kiinnostuneista tai kokeilijoista ei pääse kisailemaan kotimaassa kuin harvoin. Aktiivisemmille on ulkomaan kisoja kesän aikana tarjolla runsaasti, mutta se ei paikkaa kotimaan matalan kynnyksen kisojen tarvetta.
  Ruotsissa on käsittääkseni sovittu siitä, että jokainen seura, joissa on harrastajia järjestää vuorollaan kisan kesän mittaan. Sopimukseen taitaa liittyä myös se ettei kisajärjestäjiä moitita pikku kämmeistä. Niitähän sattuu.
  Kaikille kartoille voidaan kilpailuja suunnitella, vain tehtävän asettelu muuttuu maaston ja käytettävissä olevan kartan mukaan.
  Martti on luvannut myös auttaa järjestäjiä tarvittaessa.

 • nimimerkki

  Janne Seppälä

  26.9.2019 klo 21:49
  Asemani vuoksi minun ei varmaan kuulu sanoa tätä, mutta en nyt usko, että siitä Petterin pöydällä käymisestä on kovin monille asioille erityistä hyötyä. Olennaisempaa pikemminkin on, että laji saa lisää harrastajia ja sitä kautta lisää luontaista painoarvoa.

  Jannen alue on kyseisen Veikkolan kieltoalueen ulkopuolella ihan turvallisesti ja 16-17.5. on ihan ookoo ajankohta. Tämä on metsää, pitääkö toiseksi päiväksi haalia joku puistikko jostain?

  Tämän mukaan maksullinen naikkosemme Irma haluaa satasen?:
  https://www.suunnistusliitto.fi/irma/irma-maksut/

 • nimimerkki

  Esko

  27.9.2019 klo 07:07
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Hienoa että Janne järjestää kilpailun keväällä.
  Olin epätarkka, koska usein järjestämme useamman kilpailun samana viikonloppuna, siis 100 euroa, mutta kahta kisaa kohti tulee 50 euroa.
  Täytyy ymmärtää monta tärkeää pointtia. Tarkkuussuunnistus on liian aliarvostettu laji muiden lajien suhteen ns. pienenä lajina. Asemasta joutuu huolehtimaan ja siksi olisi tärkeää, ettei toimita puskissa vaan tullaan mukaan täysillä muiden lajien joukkoon. Edelleen minusta on tärkeää että kalenterin kilpailut käyvät saman käsittelyn kuin muutkin lajit. Nyt tasukisoja lisätään kalenteriin satunnaisesti. Ja myös toisinpäin: Tasu:n SM-kisaviikonloppuna 2019 tasu oli kalenterissa kaksi vuotta ennen, silti samalle päivälle tuli pyöräsuunnistuksen SM, sprinttikatsastus maailmankuppia varten ym. kilpailuja. Se osoittaa että lajia ei huomioida tarpeeksi.

  Jään pois Suunnistusliiton hallituksesta /kahdeksan vuoden jälkeen) tämän vuoden lopussa, nyt olisi tärkeää että lajin puolestapuhuja löytyisi myös hallituksesta ja muutoinkin.


 • nimimerkki

  Juha

  27.9.2019 klo 08:42
  Kisat viikonloppuna 16.-17.5. ovat hieno juttu. En lähtisi etsimään toiseen kisaan puistoja kahdestakin syystä. ETOC-TempOkin kisattaneen suurelta osaltaan metsässä ja puistoharjoituksia pystyy tekemään helpommin itsenäisestikin.

  FinTrailOn päivämäärä voi vielä elää viikolla parilla johonkin suuntaan. Ensi lokakuulle on tarjolla tällä hetkellä ainakin kolme WRE/ECTO-viikonloppua (hakemuksia siis). Katsotaan, josko saadaan viikonloppuna Ruotsissa sovitettua kaikki järkevästi kisakalenteriin. WTOC on 28.11.-5.12., joten sinne tähtäävien ei tarvitse olla huolissaan. Valmistavia kisoja löytyy. Huhun mukaan maaottelu olisi 19.-20.9.2020.

 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  27.9.2019 klo 12:03
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Muistuttelisin taas että tätä keskustelupalstaa voivat lukea ihan kaikki lajista kiinnostuneet. Jätetään sisäiset puheet sisäisiksi.

  Esko on oikeassa, että olisi hyvä saada kalenteri aikaisemmin (ja SSL:n kautta) valmiiksi. Mutta pikkuhiljaa siihen suuntaan! Tämä on hyvä alku!

  Ihan mahtavaa, että järjestätte kisoja ensi(kin) vuonna, kiitos! Ja lisää mahtuu mukaan vielä :)

 • nimimerkki

  Juha

  20.10.2019 klo 17:51
  ECTO 2020 kalenteri löytyy IOF:n sivuilta. https://orienteering.sport/trailo/european-cup-in-trailo/

 • nimimerkki

  PekkaS

  21.10.2019 klo 09:02
  Vuoden 2020 SM-kilpailujen ajankohta tulee melkoisella varmuudella vaihtumaan. Uusi ajankohta on 8. ja 9.8.2020. Muutos johtuu kansainvälisen kilvpailukalenterin päällekkäisyyksistä, eli alkuperäisenä ajankohtana elokuun lopussa on Puolan mestaruuskilpailut, jotka ovat myös WRE-kilpailut.
  Suunta-Sepot haluaa antaa mahdollisuuden suomalaisille aktiivikilpailijoille kilpailla sekä SM-kisoissa, että Puolan WRE-kisoissa. Samoin haluamme järjestää SM-kisat WRE-kilpailuna ilman, että osallistujat joutuisivat miettimään Suomen ja Puolan kisojen välillä.

  Tämä tieto kilpailuajankohdan vaihtumisesta on niin kauan epävirallinen, kun Petteri Palmi on lomautettuna, eikä pääse vahvistamaan sitä liiton puolesta. Siksi päivämäärät ovat IRMAssa vielä vanhat. WRE-kalenteriin olemme ilmoittaneet uuden ajankohdan.

  Laitan tiedon tänne, jotta ensi vuodelle kisoja ja harjoituksia suunnittelevat tietävät sen.

 • nimimerkki

  Pauli

  5.11.2019 klo 20:51
  Esko tietänee kilparyhmän jäsenenä, mistä johtui tuo iso kisakasaantuminen.
  Miten se ehkäistään ensi vuonna?

  Uusimaa järjestänee keväällä am-kisoja. Ellei 16-17 kisoja muualla järjestäjiä löydylle, niin ainakin maanantai 18.5. lienee SUU:lle mahdollinen

 • nimimerkki

  Antti

  6.11.2019 klo 16:20
  Ulkomailta tulee osallistujia tapahtumiin, jotka järjestetään ma-ti 18.-19.5. EM-kisojen alla. Kyselyitä alkuviikon tapahtumista on tullut.

 • nimimerkki

  Janne Seppälä

  11.11.2019 klo 21:55
  Olisiko mahdollisesti halukasta valvojaa 16-17.5. kisaan? RaVi suhtautuu asiaan alustavan myönteisesti, ja pitäisi hakemus tehdä.
  Uudenmaan Am:ää ei voi olla 16.5., koska on Karkki-Rastin yhdistetyt kansalliset ja am-keskari, mutta sunnuntaina 17.5. ei käsittääkseni ole mitään estettä jakaa Uudenmaan läpyköitä pre-O:sta? Oliko näillä Uudenmaan Am-kisoilla ylipäätään jo joku järjestäjä?

 • nimimerkki

  Pauli

  12.11.2019 klo 15:25
  Jannen kisat voivat mielellään olla samalla Suunnistavan Uudenmaan aluekisat.
  Kisojen virallistaminen kulkee minun kauttani.

 • nimimerkki

  MuuRa

  1.12.2019 klo 18:34
  Etsimme tasu-kansalliselle päivämäärää. Olisiko 9.5. sopiva päivä ... tai 4.7.?

 • nimimerkki

  Juha

  2.12.2019 klo 11:10
  9.5. olisi oikein hyvä ajankohta suunnata Muurameen. KRV:n ja Fin5:n välissä ei oikein viitsisi poiketa kun pitäisi siirtyä Suomussalmelta pohjoista kohti Kuusamoon.

 • nimimerkki

  Roope

  2.12.2019 klo 11:21
  9.5. on lähes lukkoon lyöty Epsu:n am-kisalle. Itse asiassa eilen alueen kokous oli kalenteria vahvistamassa. Pauli tämän kisan puuhamiehenä.

 • nimimerkki

  Lauri M

  4.12.2019 klo 09:09
  Jos seuran hallitus suo, MU anoo tempo- ja preo-kilpailuja lauantaille 2.5.

 • nimimerkki

  Anna

  4.12.2019 klo 11:47
  Ihan mahtavaa, MU!!

 • nimimerkki

  Juha

  4.12.2019 klo 14:02
  Hienoa, että keväälle ilmestyy tapahtumia myös kotimaahan. Kisat ja harjoitukset voisi lisätä kalentereihin heti kun ne varmistuvat. Silloin ei tule tunkua samalle päivälle ja itse kunkin helpompi suunnitella omaa ohjelmaansa.

  https://www.trailo.fi/kalenteri/
  https://www.trailo.fi/harjoitukset/


 • nimimerkki

  MuuRa

  4.12.2019 klo 14:25
  Eli johtopäätös: Muura:n kisat eivät ole ainakaan huhti-toukokuussa.

 • nimimerkki

  Pauli

  4.12.2019 klo 15:09
  9.5. kisat viimevuoriseen tapaan enemmänkin harjoitukset.
  Mutta odottelen tietoa Suunnistavan Uudenmaan kannalta 16.17.5. kisasta

 • nimimerkki

  Janne S

  5.12.2019 klo 18:38
  Joo, ja minä odotan sitä taianomaisesti ilmestyvää valvojaa, joka ymmärtäisi tarkkuussuunnistuksestakin jotain :D

 • nimimerkki

  Janne S

  6.12.2019 klo 12:02
  Valvoja on siunaantunut. Edustamamme yhteisö kiittää.

 • nimimerkki

  Martti

  10.12.2019 klo 13:32
  Rajamäen Rykmentti järjestää ensi kesänä kolmet tarkkuussuunnistuksen kuntorastit. Päivämäärät ovat kolmen kesäkuukauden viimeiset keskiviikot, eli 24.6., 29.7. ja 26.8.
  Tarjolla kaikissa on kaksi eritasoista rataa: A ja B. Tapahtumat tulevat näkyville myös seuran ja alueen kuntorastikalentereihin.

 • nimimerkki

  Martti

  17.3.2020 klo 12:46
  Yllä olevalla viestilläni mainitut kolmet kuntorastit peruutetaan.
  Syynä ei ole koronavirus, vaan lonkan tila ja lähikuukausina edessä oleva leikkaus. Tämä estää ratamestarin työt, enkä ole löytänyt tuuraajaa.

 • nimimerkki

  Kristiina

  18.3.2020 klo 11:07
  Tsemppiä Martille!

  2.5. Kapina-trailopäivän uusi pvm su 25.10. Tervetuloa!

 • nimimerkki

  pena

  18.3.2020 klo 22:25
  Tsemppiä Martti.
  Älä lähde keppien kanssa rinteille könyämään liian aikaisin operaatioiden jälkeen. Kokemuksista tiedän varoitella.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Vuoden 2020 kalenteri