Keskustelu

« aihelistaan

SM-kilpailut 2019 Muuramessa


 • nimimerkki

  Esko

  4.8.2019 klo 06:36
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  SM-tarkkuussuunnistuksen kilpailukutsu on julkaistu 1.8.

  https://www.muuramenrasti.fi/sm-tarkkuussuunnistus-2019/

  Ilmoittautuminen päättyy torstaina 22.8. klo 24:00.

  Tempo ensimmäinen lähtö 31.8. klo 11 ja finaali iltapäivällä :
  https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/public/competition/view?id=24112&pageuuid=09c833c8-ce4a-4119-9655-c1af50126af0

  Normaalikilpailu 1.9. ensimmäinen lähtö klo 10:
  https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/public/competition/view?id=24113&pageuuid=77f6c2dc-17bc-40d9-b788-a78898e8f262

  Tervetuloa!

  Muuramen Rasti

 • nimimerkki

  Antti Rusanen

  5.8.2019 klo 12:25
  Kilpailukeskushan on yllättäen tutussa paikassa. Tuollahan me viime syksynä kokoonnuimme suunnittelemaan tätä kautta ja teimme hyvän SM-harjoituksen nyt kiellettynä olevalla alueella. Karttarekisterissä on kiellettyinä alueina keskusta ja Paavalinvuori. Ne ovat hienoja maastoja, mutta yllättivät ainakin minut, kun odotin uusia maastoja kauempana keskustasta. Ennennäkemättömiä rastipisteitä varmasti riittää vielä keskustassa ja Paavalinvuorella.

 • nimimerkki

  Lauri M

  5.8.2019 klo 21:17
  Eiköhän tarjolla ole taas priimaa kuten Muuramessa on totuttu näkemään. Tempossakaan tuskin tulee yllätyksiä kun kahden kilpailun asemien paikat voi jo laskea käytetyiksi ;-)

 • nimimerkki

  Lauri K

  5.8.2019 klo 22:07
  SM-normaalikisasta en voi paljastaa mitään, mutta temposta en tiedä puolestaan yhtään mitään. Itse laittaisin finaalin tyypit laskemaan Muuramejokea uimapatjalla ja sinne muutaman aseman. Aika alkaa siitä, kun kilpailija nostaa kädet kartoille (=patja rupeaa lipumaan jokea alas). Sieltä löytyy vielä ne kaiman mainitsemat käyttämättömät paikat Muuramen keskustasta.. ;)

  Tässä esimerkkisuoritus Muuramejoelta https://www.instagram.com/p/BmcsqwDnTgK/?utm_source=ig_web_copy_link

 • nimimerkki

  Lauri M

  5.8.2019 klo 22:19
  Heh :-) Paavalinvuori näyttää kartalla kivalta, sen FinTrailO:n olin kotona esikoisen kanssa. Toivottavasti rasteja on päätynyt nyt sm-kisoissa enemmän rinteeseen ja vähemmän sinne tasaiselle vanhasta kartasta lounaaseen. Paljon kohteita kartalla tekee kartanluvusta helpompaa.

  50 minuutin analyysin perusteella Muuramen tempo-alueet vaikuttavat tehokkaasti käytetyiltä. Onneksi Esko hoitaa radat.

 • nimimerkki

  Petteri H

  6.8.2019 klo 00:42
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Lauri, toivomuksesi ei taida toteutua. Pähkäilin tuossa mistä ihmeestä tuo kisasivun kuva on otettu, kun siinä on noin tasaista. No nyt ratkesi, lähtöpaikka on tuolla Kotirannantien ja polun risteyksen tuntumassa, siitä mennään polkua myöten Paavalinvuorentielle, jonka varrelta ratkotaan muutama jyrkännetehtävä sähkölinjan alla ja eteläpuolen kalliokukkulalta. Sitten mennään polkua pitkin sinne eteläpuolen kalliokukkulalle. Se polku oli street viewissä tosi huomaamaton, mutta kartasta se löytyi ja kun se kuva on otettu tuolla kukkulalla, niin huomasin vilauksen street viewissä, on se ihan kuljettavissa oleva vanha ajoura. Tuossa linkki siihen karttaan: https://larz.in/kartat/show_map.php?user=Pale&map=1063

  Kuva on otettu n. 100m koilliseen rastista 14, Kyllikki tähystelee siinä itään kahta kiveä, joista taaempi on isona merkitty ja etummainen pienenä, sen etupuolella on lähes huomaamaton pistekumpare. Rastit sijaitsevat pohjoisemman kiven ympärillä. Kartassa tulee tietysti olemaan enemmän kiviä ja isommaksi merkattuna kuin tuossa.

  Tuskin tuon pätkän jälkeen kovin montaa rastia on Paavalinvuoren länsi- tai pohjoisosassa. Harmi kun ei tiedä vielä aikarasteista ja temposta yhtään mitään, ei tästä preoon valmistautumisesta ole sitä hyötyä.

 • nimimerkki

  Lauri M

  6.8.2019 klo 11:50
  Eipä tuohon taida olla lisättävää. Kuvailemasi reitti on pituudeltaan hyvän lähellä 1km. Kilpailuohjeen perusteella voi sitten arvioida tuleeko vielä katselukierros Paavalinvuorelle ja kaukokartoittaa mahdolliset aikarastit.

 • nimimerkki

  Pepi

  6.8.2019 klo 18:32
  Satelliittikuva on uudempi.

 • nimimerkki

  Petteri H

  6.8.2019 klo 22:15
  Kas siihenhän on tullut uusi talo juuri sille kukkulalle. No sittenhän sinne ei ole mitään kulkuongelmaa, pääsee parasarjalaisetkin ilman työntäjää. Rasteja sen uuden pihatien varrella ratkotaan, koska kuva on varmasti siitä. Koko kartalla kun ei näytä olevan muuta paikkaa josta saisi tuollaisen kuvan.

 • nimimerkki

  Kari P

  9.8.2019 klo 16:06
  Toivomme Annen kanssa aivan kärkipään lähtöjä sunnuntain preoon ehtiäksemme Ouluun sovittuun tapaamiseen noin klo 17.00 mennessä. Kiitos!

 • nimimerkki

  PekkaS

  15.8.2019 klo 10:36
  Sattumalta tutkin liiton sivulta lajisääntöjä SM-kilpailujen järjestämisestä (ensi vuoden SM-kisajärjestelyt mielessä). Ilmoittautumisten kohdalla lukee säännöissä lukee seuraavaa:

  Kohta 19.5 Ilmoittautuminen:
  19.51 Suomen mestaruuskilpailun ilmoittautumisen tulee olla järjestäjällä viimeistään
  edellisen viikon torstaina klo 24, kun kilpailupäivä on perjantai,
  lauantai tai sunnuntai. Mikäli kilpailupäivä on jokin muu kuin perjantai,
  lauantai tai sunnuntai, päättää liitto milloin ilmoittautumisen tulee viimeistään
  olla järjestäjällä.

  Samalla tuli vilkaistua tämän vuoden kalenteria ja huomasin, että Muuramen SM-kisan ilmoittautuminen päättyy 23.8. klo 24.00, eli perjantaina.
  Tämä ei nyt ole tarkoitettu miksikään säännöistä nipottamiseksi, mutta tuli vain mieleeni, että onko tullut vahingossa väärä päivämäärä.

 • nimimerkki

  Esko

  15.8.2019 klo 12:32
  Korjataan päivämäärä: ilmoittautuminen päättyy torstaina 22.8. klo 24:00.

 • nimimerkki

  Antti

  15.8.2019 klo 21:24
  Minäpä ilmoittauduin ensimmäistä kertaa ensimmäisenä! Eipä jäänyt takarajalle. Nyt voi vielä jännittää, muistavatko Pinja ja Sami ilmoittautua ajallaan.

 • nimimerkki

  Lauri K

  eilen klo 10:57
  Antti tuossa tapansa mukaan houkutteli mukaan SM-kisoihin. Mitenhän järjestäjä suhtautuisi, jos ilmoittautuisin tempoon? Käsittääkseni en ole tehnyt karttaa, ja jos maasto on Muuramen keskusta, niin se on kaikille yhtä tuttua seutua. Olen tainnut kilpailla siellä kerran ja parhaat 2-4 kertaa? Olisihan se kiva tulla vuoden tauon jälkeen testaamaan silmien näkökyky.

 • nimimerkki

  Lauri M

  eilen klo 11:27
  Nyt meni spekulaatiot uusiksi - kilpailukutsun perusteella olet Lauri tehnyt kartan ;-)

  Osaltani voin todeta olevani vain tyytyväinen jos suot mahdollisuuden kovaan päänahkaan.

 • nimimerkki

  Lauri K

  eilen klo 11:58
  Jos kilpailukutsu sanoo niin, että olen tehnyt kartat, niin en päässe mukaan. Siinä tapauksessa epäilen jo kovasti onko tempo sittenkään Muuramen keskustassa.

  Autoon oli pakattu jo uimapatjat ja olisin voittajille tarjonnut uimapatjaseikkailun Muuramenjoessa.

 • nimimerkki

  Pinja

  eilen klo 13:00
  Ilmoitin Tempoon mukaan 8 v. Venlan, mutta huolestuneille sääntöniiloille tiedoksi, että on sovittu järjestäjän kanssa hänen olevan kilpailun ulkopuolella ja viimeisenä lähtijänä, koska on alle 14-vuotias. (Esko konsultoi jo asiassa Petteri Palmia sääntötulkinnan varmistamiseksi).

 • nimimerkki

  Anna

  eilen klo 13:41
  Joo täälläkin odotetaan jo vuotta 2026...

 • nimimerkki

  Juha

  tänään klo 08:45
  Meiltä jää kisat väliin, kun Ville ei saa osallistua tähänkään kisaan. Viikonloppuna meille selvisi, ettei pääse viivalle SM-sprinttiin vaikka siellä on H14-sarja. Sääntöjen mukaan pitää olla 2005 tai aikaisemmin syntynyt saadakseen osallistua SM-kisaan.

  Pitänee kysyä liitosta mikä noissa on taustalla ja onko kummankaan lajin ikärajaa oikeasti harki-tu vai periytyykö se vain siitä, kun ennen sprintin tuloa nuorin sarja oli H/D15 ja alin ikä 15. Ymmärrän oikein hyvin, että esim. SM-erikoispitkällä tai -yössä on 15 v ikäraja. Aavistuksen vaikea on ymmärtää miksei kohta 190 cm pitkä nuorimies saa osallistua sprinttiin sarjassa, jossa mm. viime viikonloppuna juoksi SM-esikisan. Ja vielä vaikeampi on käsittää ettei 13 (tai yhtä hyvin 8) vuotias ole tarpeeksi kypsä istumaan ja katselemaan lippuja tai kävelemään ulkoilureitillä karttaa lukien.

  Tarkkuussuunnistus lienee ainoa laji, jossa nuorten menestyminen pääsarjassa on mahdollista ja siksi tuo sääntökohta pitää mielestäni ehdottomasti korjata. Jos on kuluvalla kaudella voittanut mm. vuosien 2016 ja 2018 TempO-maailmanmestarit pitäisi olla pääsy SM-kisaan. Kisan jälkeen ja ulkopuolella ei ole sama asia, kuin kilpailla. Katsellaan löytyiskö jostain kisoja, jossa kaikki kilpailijat sukupuolesta, iästä ja liikuntakyvystä riippumatta kilpailevat samassa vaatimustason mukaisessa sarjassa.

 • nimimerkki

  PekkaS

  tänään klo 09:13
  No jopas nyt. Mikäli oikein ymmärsin, niin MM-kisoissa alaikärajaa ei ole. Olisi varmaan syytä päivittää tuo SM-kisan ohje tarkkuussuunnistuksen osalta.

  Kävikö tässä niin, että sääntöasiat nousivat esille, kun otin esiin tuon ilmoittautumispäivän. Ei ollut tarkoitus nipottaa säännöistä, ajattelin vain, että jos on vahingossa tullut väärä päivä, tarjoaa se täysin turhan protestoinnin aiheen kilpailupäivänä. Olisi pitänyt kysyä asiaa suoraan Eskolta.

 • nimimerkki

  Jari

  tänään klo 09:20
  Mun kanta on se että mukaan vaan iästä riippumatta. Toki pitää osata itsenäisesti toimia kisojen vaatimalla tavalla. Tässä yhteisössä en usko kenenkään tekevän protestia tuosta asiasta. Jos tekee ja nuori hylätään niin maksan osallistumismaksun hänelle takaisin.

  Säännöt on suunnistuksen pohjalta laadittuja ja ikärajoitteelle on siellä perusteet ( mm lapsen/nuoren liian tosikkomainen kilpaurheilu vs hauskuus).

  Omakohtaisena sääntörikkomuksena voin tunnustaa sen, että osallistuin aikoinani aktiivisesti ampumahiihtokilpailuihin ja ah:n säännöissä sanottiin varusteista mm. se että suksien piti olla vähintään kilpailijan mittaiset. En sitten alkanut veistämään itselleni luistelusuksia ....


 • nimimerkki

  Juha

  tänään klo 09:21
  Ei ollut Pekka sun syysi, eikä Eskon.

 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  tänään klo 09:22
  Mä meinasin tästä jo aiemmin kirjoittaa enemmän, mutta mun täytyy ensin keskustella asiasta asiantuntijoiden kanssa. Tavallaan tarkkuussuunnistuksessa ei pitäisi olla erityistä syytä ikärajaan, tai ainakaan näin korkeaan. Palaan asiaan (tietysti liian myöhään tämän vuoden osalta).

 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  tänään klo 10:33
  Tapaan Petteri Palmin huomenna.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
SM-kilpailut 2019 Muuramessa