Keskustelu

« aihelistaan

SM-kilpailut 2019 Muuramessa


 • nimimerkki

  Esko

  4.8.2019 klo 06:36
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  SM-tarkkuussuunnistuksen kilpailukutsu on julkaistu 1.8.

  https://www.muuramenrasti.fi/sm-tarkkuussuunnistus-2019/

  Ilmoittautuminen päättyy torstaina 22.8. klo 24:00.

  Tempo ensimmäinen lähtö 31.8. klo 11 ja finaali iltapäivällä :
  https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/public/competition/view?id=24112&pageuuid=09c833c8-ce4a-4119-9655-c1af50126af0

  Normaalikilpailu 1.9. ensimmäinen lähtö klo 10:
  https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/public/competition/view?id=24113&pageuuid=77f6c2dc-17bc-40d9-b788-a78898e8f262

  Tervetuloa!

  Muuramen Rasti

 • nimimerkki

  Antti Rusanen

  5.8.2019 klo 12:25
  Kilpailukeskushan on yllättäen tutussa paikassa. Tuollahan me viime syksynä kokoonnuimme suunnittelemaan tätä kautta ja teimme hyvän SM-harjoituksen nyt kiellettynä olevalla alueella. Karttarekisterissä on kiellettyinä alueina keskusta ja Paavalinvuori. Ne ovat hienoja maastoja, mutta yllättivät ainakin minut, kun odotin uusia maastoja kauempana keskustasta. Ennennäkemättömiä rastipisteitä varmasti riittää vielä keskustassa ja Paavalinvuorella.

 • nimimerkki

  Lauri M

  5.8.2019 klo 21:17
  Eiköhän tarjolla ole taas priimaa kuten Muuramessa on totuttu näkemään. Tempossakaan tuskin tulee yllätyksiä kun kahden kilpailun asemien paikat voi jo laskea käytetyiksi ;-)

 • nimimerkki

  Lauri K

  5.8.2019 klo 22:07
  SM-normaalikisasta en voi paljastaa mitään, mutta temposta en tiedä puolestaan yhtään mitään. Itse laittaisin finaalin tyypit laskemaan Muuramejokea uimapatjalla ja sinne muutaman aseman. Aika alkaa siitä, kun kilpailija nostaa kädet kartoille (=patja rupeaa lipumaan jokea alas). Sieltä löytyy vielä ne kaiman mainitsemat käyttämättömät paikat Muuramen keskustasta.. ;)

  Tässä esimerkkisuoritus Muuramejoelta https://www.instagram.com/p/BmcsqwDnTgK/?utm_source=ig_web_copy_link

 • nimimerkki

  Lauri M

  5.8.2019 klo 22:19
  Heh :-) Paavalinvuori näyttää kartalla kivalta, sen FinTrailO:n olin kotona esikoisen kanssa. Toivottavasti rasteja on päätynyt nyt sm-kisoissa enemmän rinteeseen ja vähemmän sinne tasaiselle vanhasta kartasta lounaaseen. Paljon kohteita kartalla tekee kartanluvusta helpompaa.

  50 minuutin analyysin perusteella Muuramen tempo-alueet vaikuttavat tehokkaasti käytetyiltä. Onneksi Esko hoitaa radat.

 • nimimerkki

  Petteri H

  6.8.2019 klo 00:42
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Lauri, toivomuksesi ei taida toteutua. Pähkäilin tuossa mistä ihmeestä tuo kisasivun kuva on otettu, kun siinä on noin tasaista. No nyt ratkesi, lähtöpaikka on tuolla Kotirannantien ja polun risteyksen tuntumassa, siitä mennään polkua myöten Paavalinvuorentielle, jonka varrelta ratkotaan muutama jyrkännetehtävä sähkölinjan alla ja eteläpuolen kalliokukkulalta. Sitten mennään polkua pitkin sinne eteläpuolen kalliokukkulalle. Se polku oli street viewissä tosi huomaamaton, mutta kartasta se löytyi ja kun se kuva on otettu tuolla kukkulalla, niin huomasin vilauksen street viewissä, on se ihan kuljettavissa oleva vanha ajoura. Tuossa linkki siihen karttaan: https://larz.in/kartat/show_map.php?user=Pale&map=1063

  Kuva on otettu n. 100m koilliseen rastista 14, Kyllikki tähystelee siinä itään kahta kiveä, joista taaempi on isona merkitty ja etummainen pienenä, sen etupuolella on lähes huomaamaton pistekumpare. Rastit sijaitsevat pohjoisemman kiven ympärillä. Kartassa tulee tietysti olemaan enemmän kiviä ja isommaksi merkattuna kuin tuossa.

  Tuskin tuon pätkän jälkeen kovin montaa rastia on Paavalinvuoren länsi- tai pohjoisosassa. Harmi kun ei tiedä vielä aikarasteista ja temposta yhtään mitään, ei tästä preoon valmistautumisesta ole sitä hyötyä.

 • nimimerkki

  Lauri M

  6.8.2019 klo 11:50
  Eipä tuohon taida olla lisättävää. Kuvailemasi reitti on pituudeltaan hyvän lähellä 1km. Kilpailuohjeen perusteella voi sitten arvioida tuleeko vielä katselukierros Paavalinvuorelle ja kaukokartoittaa mahdolliset aikarastit.

 • nimimerkki

  Pepi

  6.8.2019 klo 18:32
  Satelliittikuva on uudempi.

 • nimimerkki

  Petteri H

  6.8.2019 klo 22:15
  Kas siihenhän on tullut uusi talo juuri sille kukkulalle. No sittenhän sinne ei ole mitään kulkuongelmaa, pääsee parasarjalaisetkin ilman työntäjää. Rasteja sen uuden pihatien varrella ratkotaan, koska kuva on varmasti siitä. Koko kartalla kun ei näytä olevan muuta paikkaa josta saisi tuollaisen kuvan.

 • nimimerkki

  Kari P

  9.8.2019 klo 16:06
  Toivomme Annen kanssa aivan kärkipään lähtöjä sunnuntain preoon ehtiäksemme Ouluun sovittuun tapaamiseen noin klo 17.00 mennessä. Kiitos!

 • nimimerkki

  PekkaS

  15.8.2019 klo 10:36
  Sattumalta tutkin liiton sivulta lajisääntöjä SM-kilpailujen järjestämisestä (ensi vuoden SM-kisajärjestelyt mielessä). Ilmoittautumisten kohdalla lukee säännöissä lukee seuraavaa:

  Kohta 19.5 Ilmoittautuminen:
  19.51 Suomen mestaruuskilpailun ilmoittautumisen tulee olla järjestäjällä viimeistään
  edellisen viikon torstaina klo 24, kun kilpailupäivä on perjantai,
  lauantai tai sunnuntai. Mikäli kilpailupäivä on jokin muu kuin perjantai,
  lauantai tai sunnuntai, päättää liitto milloin ilmoittautumisen tulee viimeistään
  olla järjestäjällä.

  Samalla tuli vilkaistua tämän vuoden kalenteria ja huomasin, että Muuramen SM-kisan ilmoittautuminen päättyy 23.8. klo 24.00, eli perjantaina.
  Tämä ei nyt ole tarkoitettu miksikään säännöistä nipottamiseksi, mutta tuli vain mieleeni, että onko tullut vahingossa väärä päivämäärä.

 • nimimerkki

  Esko

  15.8.2019 klo 12:32
  Korjataan päivämäärä: ilmoittautuminen päättyy torstaina 22.8. klo 24:00.

 • nimimerkki

  Antti

  15.8.2019 klo 21:24
  Minäpä ilmoittauduin ensimmäistä kertaa ensimmäisenä! Eipä jäänyt takarajalle. Nyt voi vielä jännittää, muistavatko Pinja ja Sami ilmoittautua ajallaan.

 • nimimerkki

  Lauri K

  19.8.2019 klo 10:57
  Antti tuossa tapansa mukaan houkutteli mukaan SM-kisoihin. Mitenhän järjestäjä suhtautuisi, jos ilmoittautuisin tempoon? Käsittääkseni en ole tehnyt karttaa, ja jos maasto on Muuramen keskusta, niin se on kaikille yhtä tuttua seutua. Olen tainnut kilpailla siellä kerran ja parhaat 2-4 kertaa? Olisihan se kiva tulla vuoden tauon jälkeen testaamaan silmien näkökyky.

 • nimimerkki

  Lauri M

  19.8.2019 klo 11:27
  Nyt meni spekulaatiot uusiksi - kilpailukutsun perusteella olet Lauri tehnyt kartan ;-)

  Osaltani voin todeta olevani vain tyytyväinen jos suot mahdollisuuden kovaan päänahkaan.

 • nimimerkki

  Lauri K

  19.8.2019 klo 11:58
  Jos kilpailukutsu sanoo niin, että olen tehnyt kartat, niin en päässe mukaan. Siinä tapauksessa epäilen jo kovasti onko tempo sittenkään Muuramen keskustassa.

  Autoon oli pakattu jo uimapatjat ja olisin voittajille tarjonnut uimapatjaseikkailun Muuramenjoessa.

 • nimimerkki

  Pinja

  19.8.2019 klo 13:00
  Ilmoitin Tempoon mukaan 8 v. Venlan, mutta huolestuneille sääntöniiloille tiedoksi, että on sovittu järjestäjän kanssa hänen olevan kilpailun ulkopuolella ja viimeisenä lähtijänä, koska on alle 14-vuotias. (Esko konsultoi jo asiassa Petteri Palmia sääntötulkinnan varmistamiseksi).

 • nimimerkki

  Anna

  19.8.2019 klo 13:41
  Joo täälläkin odotetaan jo vuotta 2026...

 • nimimerkki

  Juha

  20.8.2019 klo 08:45
  Meiltä jää kisat väliin, kun Ville ei saa osallistua tähänkään kisaan. Viikonloppuna meille selvisi, ettei pääse viivalle SM-sprinttiin vaikka siellä on H14-sarja. Sääntöjen mukaan pitää olla 2005 tai aikaisemmin syntynyt saadakseen osallistua SM-kisaan.

  Pitänee kysyä liitosta mikä noissa on taustalla ja onko kummankaan lajin ikärajaa oikeasti harki-tu vai periytyykö se vain siitä, kun ennen sprintin tuloa nuorin sarja oli H/D15 ja alin ikä 15. Ymmärrän oikein hyvin, että esim. SM-erikoispitkällä tai -yössä on 15 v ikäraja. Aavistuksen vaikea on ymmärtää miksei kohta 190 cm pitkä nuorimies saa osallistua sprinttiin sarjassa, jossa mm. viime viikonloppuna juoksi SM-esikisan. Ja vielä vaikeampi on käsittää ettei 13 (tai yhtä hyvin 8) vuotias ole tarpeeksi kypsä istumaan ja katselemaan lippuja tai kävelemään ulkoilureitillä karttaa lukien.

  Tarkkuussuunnistus lienee ainoa laji, jossa nuorten menestyminen pääsarjassa on mahdollista ja siksi tuo sääntökohta pitää mielestäni ehdottomasti korjata. Jos on kuluvalla kaudella voittanut mm. vuosien 2016 ja 2018 TempO-maailmanmestarit pitäisi olla pääsy SM-kisaan. Kisan jälkeen ja ulkopuolella ei ole sama asia, kuin kilpailla. Katsellaan löytyiskö jostain kisoja, jossa kaikki kilpailijat sukupuolesta, iästä ja liikuntakyvystä riippumatta kilpailevat samassa vaatimustason mukaisessa sarjassa.

 • nimimerkki

  PekkaS

  20.8.2019 klo 09:13
  No jopas nyt. Mikäli oikein ymmärsin, niin MM-kisoissa alaikärajaa ei ole. Olisi varmaan syytä päivittää tuo SM-kisan ohje tarkkuussuunnistuksen osalta.

  Kävikö tässä niin, että sääntöasiat nousivat esille, kun otin esiin tuon ilmoittautumispäivän. Ei ollut tarkoitus nipottaa säännöistä, ajattelin vain, että jos on vahingossa tullut väärä päivä, tarjoaa se täysin turhan protestoinnin aiheen kilpailupäivänä. Olisi pitänyt kysyä asiaa suoraan Eskolta.

 • nimimerkki

  Jari

  20.8.2019 klo 09:20
  Mun kanta on se että mukaan vaan iästä riippumatta. Toki pitää osata itsenäisesti toimia kisojen vaatimalla tavalla. Tässä yhteisössä en usko kenenkään tekevän protestia tuosta asiasta. Jos tekee ja nuori hylätään niin maksan osallistumismaksun hänelle takaisin.

  Säännöt on suunnistuksen pohjalta laadittuja ja ikärajoitteelle on siellä perusteet ( mm lapsen/nuoren liian tosikkomainen kilpaurheilu vs hauskuus).

  Omakohtaisena sääntörikkomuksena voin tunnustaa sen, että osallistuin aikoinani aktiivisesti ampumahiihtokilpailuihin ja ah:n säännöissä sanottiin varusteista mm. se että suksien piti olla vähintään kilpailijan mittaiset. En sitten alkanut veistämään itselleni luistelusuksia ....


 • nimimerkki

  Juha

  20.8.2019 klo 09:21
  Ei ollut Pekka sun syysi, eikä Eskon.

 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  20.8.2019 klo 09:22
  Mä meinasin tästä jo aiemmin kirjoittaa enemmän, mutta mun täytyy ensin keskustella asiasta asiantuntijoiden kanssa. Tavallaan tarkkuussuunnistuksessa ei pitäisi olla erityistä syytä ikärajaan, tai ainakaan näin korkeaan. Palaan asiaan (tietysti liian myöhään tämän vuoden osalta).

 • nimimerkki

  Anna Jacobson

  20.8.2019 klo 10:33
  Tapaan Petteri Palmin huomenna.

 • nimimerkki

  Esko

  22.8.2019 klo 03:36
  Kilpailuun on tulossa viime vuosia enemmän osallistujia, varsinkin normaalikilpailuun.

  Radat ovat valmiina ja kartat ovat menossa painoon, järjestelyt ovat myös toistaiseksi aikataulussa. Vaikka hyörinää on kiitettävästi.

  Toimitsijoita toki voisi olla enemmänkin. Kaksipäiväisyys ja vilkas viikonloppu sekä lajin harrastajien määrä vaikuttanee asiaan. Samaan viikonloppuun on tullut, kaksi vuotta sitten valittujen päivämäärien jälkeen, mm. KLL:n kisat Keuruulla, pyöräsuunnistuksen SM-kisat, Jyväs-sprintti WRE-karsintakisoineen Jyväskylässä. Viime mainitulla on yllättäviä vaikutuksia myös SM-tarkkuussuunnistukseenkin.

  Tänään ehtii vielä mukaan. Ilmoittautuminen päättyy siis 22.8. kello 24:00.

  Tervetuloa!


 • nimimerkki

  Jyrki

  22.8.2019 klo 16:19
  Kova on hyörinä, kun keskustelupalstaa päivitetään klo 03:36...

  Hienoa, että osallistujia tulee paljon - tarkkuussuunnistuskansalla on vahva luotto siihen, että Muuramessa on taas hienot kisat tarjolla!

 • nimimerkki

  Esko

  29.8.2019 klo 06:56
  Kilpailuohje julkaistu. Kilpailumaastoihin tuli muutoksia ratamestarityön prosessin aikana.

  Jos havaitset lisättävää, ota yhteys rtm:iin.

  Tervetuloa SM-kilpailuihin!

  Muuramen Rasti

 • nimimerkki

  Lauri M

  29.8.2019 klo 08:51
  Nyt pääsit Esko yllättämään - odotin kilpailua Kinkoriutalle 3km lähtöpaikasta kaakkoon jossa korkeuserot ovat maltillisemmat ;-)

  Kiva päästä tekemään metsäisempää tempoa hienoon maastoon huippukartalla. Tsemppiä viimeisten päivien valmisteluihin!

 • nimimerkki

  Antti

  29.8.2019 klo 09:49
  Hahaa, Eskolla oli kuitenkin kunnon maastot takataskussa. Olikin vähän vaikea uskoa, että SM-kisat olisivat moneen kertaan käytetyssä Muuramen keskustassa.

 • nimimerkki

  Petteri H

  29.8.2019 klo 14:18
  Meitä on hämätty pahemman kerran. Kuten myös tämänhetkinen tempon esimerkkitehtävä. Se on Sarvivuorelta, mutta vähän manipuloitu. Rautatie ei voi kulkea noin lähellä kallioleikkausta, se paljasti huijauksen. Taitaa siinä olla joku ylimääräinen talokin.

 • nimimerkki

  Juha

  29.8.2019 klo 15:20
  Tähän ketjuun 19.8. tulleiden viestin perusteella saattoi kyllä päätellä jotain tuollaista. Karttarekisterin käyttö kilpailijoiden hämäämiseen menee kyllä jo harmaalle alueelle, mutta ei sitä toki säännöissä ole ymmärretty kieltääkään.

 • nimimerkki

  Lauri K

  29.8.2019 klo 15:45
  Pahoittelut Juha spoilauksesta. Täytyy myöntää, että 19.8. oli vielä täydellinen tietämättömyys SM-tempon sijainnista ja kova palo antaa näyttöjä EM-kisoihin. Siksi innostuin hetkeksi jo kilpailijan roolissa spekuloimaan kisapaikkaa. Toivottavasti näyttöjä ehtii vielä keväällä antamaan. Nurmeksen näytöt ei varmaan kuukautta pidemmälle kantaneet aikanaan.

 • nimimerkki

  Esko

  29.8.2019 klo 16:45
  SM-tempon osalta ei karttarekisterissä ollut hämäystä. Vaan ratamestarin alkuperäinen tavoite oli saada Muurameen SM-kisat. Lauri K:n kanssa oli puhetta vuosi sitten kartoituksesta ja itsekin sitä yritin tänä kesänä. Siitä kartasta niillä suunnitelmilla ei tullut hyvä, koska jostain syystä laserkäyrät ovat ko. alueelta kehnot ja myös ilmakuva.
  PreO maaston osalta ongelma oli se, että maasto on Suunta Jyväskylän SM-keskimatkan harjoitusmaasto ja se on nyt harjoittelukiellossa vain tarkkuussuunnistajien osalta. Odotin että ilmoittautuuko SM-kisaan paljon suunnistajia ja myös paikallisia. Jos näin olisi tapahtunut, oli minulla jo valmiit suunnitelmat Paavalinvuoren käyttämisestä. Myös siitä on kartoittu lisäaluetta.
  Some on siitä vikkelä veitikka että siellä spekuleerataan vajain tiedoin. Täydelliset tiedot olivat vain minulla ja valvoja oli tietoinen tempon useista eri vaihtoehtoista, jotka kariutuivat yksi toisensa jälkeen.
  Myös Korpilahden sprinttikartta oli omissa tempo-varasuunnitelmissa vielä kolme viikkoa sitten.
  Tässä kerroin vain osan ratamestarin prosesseista palstatilan vähyyden vuoksi. Taidanpa yllättää vastakin!
  Toisaalta miksipä maasto pitäisi olla tiedossa, on paljon mukavampaa ratkoa tyhjää sanaristikkoa kuin puoliksi töhrittyä, mietin ma!

  Hauskaa kisaa kaikille!

 • nimimerkki

  Janne Seppälä

  30.8.2019 klo 11:59
  Tarkistan nyt vielä, että olen ymmärtänyt oikein. Ensin siis ajetaan kulttuurikeskukseen autolla, josta edelleen ajetaan autolla jonnekin, jossa on huonosti parkkitilaa? Eikun?

 • nimimerkki

  Esko

  30.8.2019 klo 12:36
  Voi ajaa myös suoraan lähtöpaikalle. Kaikki tarvittava materiaali on lähdössä.


 • nimimerkki

  Arto K

  30.8.2019 klo 17:26
  Pitääkö nuo lähtölistassa olevat lähtöajat paikkansa tempossa eli radalle lähetetään oikeasti 2 min 30 sek välein? Vai myöhästyykö lähdöstä jos on paikalla listaan merkittynä aikana? Joskus ainakin lähtöaika ollut enemmän viitteellinen ja kertonut lähinnä lähtöjärjestyksen. Miten on PreO:n laita? Tuolla toimitsijaohjeessa näyttää lukevan, että radalle voi lähettää 30 sek välein. Tietäisi vaan pitkämatkalaisena olla ajoissa paikalla..

 • nimimerkki

  Anna

  30.8.2019 klo 19:01
  En ole järjestäjä, mutta yleensä tempossa ei haittaa, jos "myöhästyisikin" lähdöstä. Eli jos on oikeaan aikaan paikalla niin pääsee metsään, vaikka olisi myöhässä omasta slotistaan (jos kisa olisi edennyt oletettua nopeammin).

 • nimimerkki

  Arto K

  30.8.2019 klo 19:50
  Eli se oma lähtövuoro saattaa olla vaikka puoli tuntia ennemmin kuin se on merkitty lähtölistaan..

 • nimimerkki

  Antti

  30.8.2019 klo 21:01
  2,5 minuutin lähtöväli tuntuu oikein fiksulta. Silloin ei tule pitkiä jonoja matkan varrelle. Yleensä lähtöaikoja noudatetaan, jos ne on annettu.

 • nimimerkki

  Antti

  30.8.2019 klo 21:36
  Onpas hienot maastot tarjolla! Tässä alkaa jo vähän innostua, mutta täytyy nyt vielä käydä nukkumassa ennen kisoja.

 • nimimerkki

  Esko

  30.8.2019 klo 22:17
  Tempoon lähdetään numerojärjestyksessä sitä mukaa kuin 1 asema vetää kilpailijoita. Lähtöaika on viitteellinen. Normaalisti vetää vähän hitaammin kuin 2,5 minuutin välein.

  PreO lähtöaika on aikarastille, joka on ennen varsinaista radalle pääsyä. Kriittistä on se kuinka nopeasti porukka vastaa.
  Tämän jälkeen radalle lähetetään kun kilpailija on valmis. Minimiväli on se 30 sekuntia, mutta usein esim. 60 sekunnin välein. Mehtään mahtuu kyllä tässä vaiheessa porukkaa mielin määrin.


 • nimimerkki

  Antti

  31.8.2019 klo 18:25
  Kiitos monipuolisesta tempokilpailusta!

 • nimimerkki

  AriU

  31.8.2019 klo 19:48
  Olipa hieno TempO-kisa. Kartta viimeisen päälle. Hienoja ja monipuolisia tehtäviä ilman kikkailuja. Katsojaystävällinen finaalipaikka rentouttavan kävelymatkan päässä. Suuret kiitokset! Huomenna on ilo jatkaa PreO:n parissa...

 • nimimerkki

  Juha

  31.8.2019 klo 19:59
  Onnittelut voittajalle ja muille menestyneille.

  Hiukan huolissaan pitää olla yleisesti tasosta, kun voittaja olisi ehtinyt ottaa pikaiset nokoset jollain asemalla ja silti voittaa.

 • nimimerkki

  Antti

  31.8.2019 klo 20:22
  Tänään sattui kaikki osumaan kohdalleen. Olisi tällä radalla tässä vauhdissa ollut helppo tehdä 1-3 virhettä. Nyt sattui menemään oikein. Finaalissa jo vähän varmistelin. Yllättävän iso ero toki oli. Tänä vuonnahan Pinja on voittanut minut kaikissa aiemmissa kotimaan kisoissa.

 • nimimerkki

  Lauri M

  1.9.2019 klo 07:35
  Kiitos Esko hyvästä temposta jossa ei ollut epäonnistuneita asemia! Erityisesti asemat 2 ja 5 koin mahtaviksi - kaikki tarpeellinen oli havainnoitavissa ja kysymyksen asettelu oli mielekäs.

 • nimimerkki

  Jyrki

  1.9.2019 klo 19:58
  Onnittelut menestyneille! Kova on SM-kisoissa taso, kun kummassakin kilpailussa kaksi parasta teki täysin virheettömät suoritukset. Ja iso kiitos kisajärjestäjille, hienot kisat.

  Sitä tänään pohdin, eikö lajisääntöjen kohtaa 11.12 "Yli tunnin kestävässä kilpailusuorituksessa järjestäjää suositellaan tarjoamaan kilpailijalle juomaa juomapisteissä noin 30 minuutin välein" sovelleta tarkkuussuunnistuksessa? Tänään hellesäässä juotavaa olisi kaivannut enemmän kuin oli mukaan itse ottanut. Kiitokset maalin toimitsijalle, joka antoi repustaan juomapullon kilpailijalle, jota nestehukka jo heikotti. Ilmeisesti preossa periaate lähtökohtaisesti on aina "oma pullo mukaan", vaikka kilpailussa usein ollaan liikkeellä n. 2,5 tuntia?

 • nimimerkki

  Sami T

  1.9.2019 klo 20:45
  Hienot olivat kisat, kiitos Esko!

  Todella hyvin harkittuja ja kiistattomia tehtäviä, kärjen virheet (jos niitä oli) jakautuivat ympäriinsä, ja omat virheet olivat ihan omia--Sääkin suosi loistavasti.

 • nimimerkki

  Jari

  2.9.2019 klo 08:35
  Ihan uskomattoman hieno preo maasto ja siihen laaditut tehtävät. Monipuolista ja vaihtelevaa. Peukku MuuRalle, ekolle ja kyllikselle :D

 • nimimerkki

  Anna

  2.9.2019 klo 09:22
  Kiitos kisoista Esko & co!!

  Jäin miettimään muutamankin aikarasti-/tempoaseman kohdalla, että onko säädetty, kuinka leveällä sektorilla liput saavat olla. En löytänyt astelukua mistään oppaista, mutta muistaakseni tästä on ollut puhetta. Välillä olivat aika lailla leveällä.

 • nimimerkki

  Lauri M

  2.9.2019 klo 09:45
  Kiitos kivoista kisoista! Maastot oli upea ja kartta kuvasi sitä yksityiskohtaisesti mahdollistaen kärjelle tehtävien varman ratkaisun. Viikonlopun ratkaisuprosentit mitalistien osalta olivat Antti 100%, Pinja 98,9%, Lauri 97,8%. Ja, jos ymmärsin oikein, Eskolle jäi vielä hyviä maastoja käyttämättä - tulemme uudestaan.

  Jäin preo-kilpailussa pohtimaan rastia 10 ja sen määritettä "kivi, päällä". Teknistä ohjetta nyt kotona luettuani löysin kohdan "Jos lippu on kiven keskellä, sarake G on tyhjä." Kysyn siis mitä lisäarvoa lisämääre päällä tuo kivikohteilla, pitäisikö lipun olla kiven korkeimmalla kohdalla?

  Samaisesta ohjeesta löytyy myös vastuuvapauslauseke: "Oikein kartan rastiympyrän keskelle sijoitettu rastilippu, jolla on väärä rastinmäärite, EI johda nollavastaukseen. (TG 13)" Kysymys on siis eilisen kilpailun osalta epärelevantti - rastilippu oli rastiympyrän keskipisteessä.

 • nimimerkki

  Antti Rusanen

  2.9.2019 klo 09:50
  Tempokisa oli hyvä esimerkki siitä, että tempossa tulee eroja vastausnopeudessa, vaikka virheitä ei tehtäisikään paljon. Rastikohtaisesti oikein vastanneiden osuus on tempon rasteilla todella korkea. Poikkeuksellisesti kisassa oli monta rastia, jotka kaikki osasivat vastata oikein. Eniten virheitä tehtiin nollarasteilla, joilla oikea paikka oli kivenheiton päässä lähimmästä rastilipusta. Yhtään poikkeuksellisen vaikeaa rastia ei ollut, mikä kertoo hyvästä, tasalaatuisesta radasta.

  Normaalikilpailussa taas on yllättävän matalia oikein vastanneiden osuuksia. Kärkikymmenikössä kuitenkin tehtiin todella vähän virheitä. Kymmenen parasta tekivät yhteensä 14 virhettä, eli vastasivat 96 % rasteista oikein. Mielestäni tämä kertoo vaativasta, mutta laadukkaasta ja hyvin viimeistellystä radasta.

 • nimimerkki

  Anna

  2.9.2019 klo 09:58
  Miten ratkaisitte preon rastin 14? Itse käytin polunristeystä (ja Åke myös), ja sen mukaan valitsin täysin varmasti C:n (enkä D:tä, joka oli toinen vaihtoehto polunristeyksen mukaan).

 • nimimerkki

  Antti

  2.9.2019 klo 10:05
  Minä vertasin etäisyyttä polun risteykseen ja hain maastosta notkon muotoa.

 • nimimerkki

  Lauri M

  2.9.2019 klo 10:39
  14 oli minulle yksi vaikeimmista rasteista. Tulkintani mukaan suunta isojen polkujen risteyksestä (katselupaikka) ja pienten polkujen risteyksestä (rastista pohjoiseen) tukivat C:tä. Etäisyys polulta (rastista itään) ja korkeustaso tukivat B:ta. Rohkenin luottaa arvioimaani korkeustasoon ensisijaisena ratkaisumenetelmänä kun määritin rastia ylemmät käyrät maastosta. Nämä sopivat jokseenkin täydellisesti Bravoon.

 • nimimerkki

  AriU

  2.9.2019 klo 11:37
  Hieno oli myös normikisan maasto. Hienot ja vaativat SM-tasoiset tehtävät. Rastit 14 ja 15 olivat tämän radan tuskatehtävät, joissa eri ratkaisumenetelmillä päätyi eri vastaukseen. Mutta jälkiviisaasti pakko myöntää, että Laurin edellä kertoman mukaisesti käyränmuoto on käyrätehtävässä oleellinen ja ensisijainen.

 • nimimerkki

  Kristiina

  2.9.2019 klo 12:16
  Minäkin arvoin 14:ssa B:n ja C:n välillä. Vertasin lopulta (myös) notkon takan olevan harjanteen matalimpaan kohtaan, ja siten päädyin oikeaan ratkaisuun. 15 oli mielestäni peräti helppo, kun mietti nenän muotoa. Mutta monta muuta asiaa menikin sitten harakoille alkaen alun aikarastin ekasta hätäilyvastauksesta ja jatkuen loppupuolen kiireeseen, pariin väärälle riville leimaamiseen ja ajan ylitykseen 46 sekunnilla. Hip hei! Mutta kokemusta tuli rutkasti lisää - sekä muutama mielihyvää tuottanut ahaa-elämys (c;

  Kiitos järjestäjille!

 • nimimerkki

  Mikko

  2.9.2019 klo 15:34
  Kiitos Esko huippukisoista! Sunnuntain Sarvivuoren kisa on omien Preo kokemusten top3 parhaimmistoa 2015 Haukilahden FintrailO:n ja tän vuoden SisutrailO:n ohella. Sarvivuori on ehkä jopa hienoin kisa mitä olen koskaan tarkkuussuunnistanut.

 • nimimerkki

  Petteri H

  2.9.2019 klo 15:44
  Rastilla 14 mietin aluksi C-lippua mutta bravo oli parempi kun mittasi etäisyyttä läheiseen nenään vasemmalla. Erityisen selvästi bravo osoittautui oikeaksi, kun vertasi sivusuunnassa etäisyyksiä: bravo oli hieman lähempänä tietä vasemmalla kuin ylempää nenää oikealla, kun taas charlie oli selvästi lähempänä ylänenää. Sivusuuntaisesti voi vertailla etäisyyksiä kumpaankin suuntaan, ja se on usein helpompi mittausmenetelmä kuin koittaa saada tarkkaa metrimäärää johonkin kohteeseen. Mutta sijainti lähikohteisiin nähden on tietysti ensisijainen.

 • nimimerkki

  Arto K

  2.9.2019 klo 19:43
  Onnittelut viikonloppuna menestyneille! Kärjen taso on kyllä huikea.

  Tällaisena jalkasuunnistajana ja muutamaan tarkkuussuunnistukseen osallistuneena ei hallitse kaikkia ratkaisutekniikoita. Itse päädyin tuolla rastilla 14 monen muun kanssa eri ratkaisuun tuon oikean ratkaisun kanssa. Mielestäni silmin havaittavasti yksi lippu oli ylempänä kuin muut ja se oli vaihtoehto D. Seuraavaksi parhaiten rastiympyrän sijaintia ja rastinmääritettä vastasi vaihtoehto C, joka täsmäsi myös polunristeyksen kanssa.

  Minusta olisi mielenkiintoista kuulla myös miten päädyitte ratkaisuun esimerkiksi rastin 20 osalta. Se näkyi pelkästään siitä yhdestä puunvälistä siitä katselutolpalta eikä oikein mistään muualta. Sijainti näytti oikealta, mutta sitä vasemmanpuoleista kalliokumparetta ei pystynyt erottamaan mitenkään.

 • nimimerkki

  Lauri M

  2.9.2019 klo 20:23
  Rastin 20 rastilippu ja rastikumpare eivät tosiaan erottuneet erityisen hyvin. Rastia ratkaistaessa huomioin erityisesti 1) ympäröivät kohteet (kivi-jyrkänne -yhdistelmä koilliseen, iso kivi lounaaseen) ja 2) korkeustaso (rastilippu korkealla verrattuna moniin ympäröiviin kohteisiin). Lippu oli sijainniltaa sopivasti edellämainittuihin. Nämä huomioiden pohdin myös kysymystä 3) missä muualla rastilippu voisi olla? Nämä huomoiden tein päätelmän että rastilippu on oikealla kalliolla. Kallio vaikutti laskevan nopeasti rastin jälkeen katselusuunnasta vasemmalle joka tuki oletusta että rastilippu on kallion oikeassa kulmassa. Edellämainitun perusteella en löytänyt perustetta Zerolle joten valitsin lipun.

 • nimimerkki

  Esko

  2.9.2019 klo 21:33
  Hyvää pohdintaa. Heitän täkyn. Kivi ei tarvitse lisämääritystä, jos lippu on kiven päällä. Miksi ratamestari juuri näissä tapauksissa kuitenkin lisäsi aivan tahallaan "päällä" määreen?

 • nimimerkki

  Antti

  3.9.2019 klo 06:39
  Näin suunnistajan silmin on aika epätavanomaista, että rasti on kiven päällä. Lisämäärite selventää asian.

 • nimimerkki

  Juha

  3.9.2019 klo 07:08
  Olisko kiven halkaisija ollut suurempi kuin 2 x nollatoleranssi? Toisaalta miten Esko on rastin saanut sellaisen murikan päälle?

 • nimimerkki

  Janne S

  3.9.2019 klo 07:39
  Rastilla 14 A ja D oli tosiaan helppo sulkea pois. Kahden polunristeyksen ja niistä piirrettyjen kuvitteellisten polun jatkeiden jälkeenkään en ollut vielä aivan varma. Päädyin myös jakamaan polkujen väliä tai notkoa osiin, jonka jälkeen vastasin B. C-lippu oli muutenkin sen verran lähellä notkon äärtä ettei siitä ehkä olisi ollut rastinmääritteen mukaiseksi osaksi. Rastin teki hämääväksi se, että A-lippu ei ollut notkossa olevan taskun keskikohdan kohdalla, vaikka niin aluksi näytti.

  20:ssa sain kyllä näkymään sen vasemmanpuolimmaisenkin kalliokumpareen, kumpare tosin oli aika alhaalla. Samoin rastikumparetta kaartavan jyrkänteen kylki näkyi jostain sekä rastikumpareen oikealla puolella oleva kivi. Tsuumailu oli oikeastaan pakko tehdä jo 19 varten.

  Mukavina tehtävinä mieleen jäivät erityisesti 3, 25 ja 28 ja ei-niin mukavina 6, 22 ja 23.

 • nimimerkki

  Pepi

  3.9.2019 klo 21:58
  Kohde ilman lisämäärettä = pohjapinta-alan keskellä
  Päällä = korkeimmalla kohdalla

  Ei aina ole sama paikka.

 • nimimerkki

  Esko

  4.9.2019 klo 09:19
  PreO-kisa oli kuin olikin myös Muuramessa. Rasti 24 oli Muuramen rajalla eli Muuramen Rasti. Lippu oli sitten Huitsin Nevadassa; 65 metriä Jyväskylän puolella.

  Rastilippujen maisemista tulee kuvia tänään tai huomenna MuuRa:n sivulle.

 • nimimerkki

  Antti

  4.9.2019 klo 10:15
  Haha, eipä kilpailijana aina arvaa, minkä takia ratamestari on jonkin rastin laittanut radalle.

 • nimimerkki

  Esko

  5.9.2019 klo 08:40
  Kilpailijapalaute on avattu. Käy kommentoimassa!

  https://www.muuramenrasti.fi/sm-tarkkuussuunnistus-2019/

 • nimimerkki

  Esko

  5.9.2019 klo 19:08
  Lisäsin MuuRa:n sivulle kuvia liputuksesta, vähän lähempää, helpottamaan palautteen antamista. Klikkaa kuvaa tai vedä hiiri kuvan päälle - selventää kuvien infoa.

 • nimimerkki

  Kari P

  6.9.2019 klo 15:12
  Kiitos hyvistä kisoista, toiveidemme huomioimisesta lähtöajoissa ja kotiin toimitetuista ratkaisukartoista.
  Keskeyttämiseni johtui vain henkilökohtaisista syistä - useammista.

 • nimimerkki

  Esko

  9.9.2019 klo 09:12
  SM-sivulle on ladattu henkilökuvia. Ilmoita EJ:lle, jos haluat kuvasi pois näkyvistä.

« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
SM-kilpailut 2019 Muuramessa