Keskustelu

« aihelistaan

PreO-harjoitus Nousiaisissa 5.8.


 • nimimerkki

  Anni

  27.7.2019 klo 23:11
  Mynämäen Suunnistajat -52 järjestää Mynärastien yhteydessä tarkkuussuunnistusharjoituksen maanantaina 5.8. Lähtöpaikka on omakotitalon pihassa osoitteessa Miekkavuorenkuja 3, Nousiainen. Wc-tiloja, kahviota yms. ei ole käytettävissä. Paikalle on valtatie 8:lta alkaen opastus Mynärastien opasteilla. Radalle lähteminen on mahdollista klo 16-18.30. Pelkkä tarkkuussuunnistusharjoitus maksaa 4€, yhteishintaan 8€ saa myös normaalit kuntorastit. Myös Smartumin liikuntasetelit käyvät maksuksi. Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

  Rata on A-tasoinen. Se soveltuu myös aloittelijoille ja lajiin tutustujille, joille on tarjolla myös opastusta. Radalla on 23 tehtävää ja 2 aikarastia. Kartta on tietokoneella tehty suurennos alueen suunnistuskartasta. Reitti kulkee koko matkan pururataa, joka soveltuu hyvin myös liikuntarajoitteisille.

  Karttamäärän arvioinniksi toivomme ennakkoilmottautumisia 29.7. mennessä sähköpostilla osoitteeseen anni.lumiainen@gmail.com.

  Ratamestareina Anni ja Jyrki Lumiainen ja valvojana Pinja Mäkinen.

  Lisätietoja: http://www.ms-52.net/5-8-2019-mynarasteilla-myos-tarkkuussuunnistusta/

 • nimimerkki

  Anni

  31.7.2019 klo 17:29
  Ilmottautumisia otetaan edelleen vastaan ja paikalle on tervetullut myös ilmottautumatta :)

 • nimimerkki

  Jyrki

  6.8.2019 klo 00:37
  Kiitos osallistujille - 23 henkilöä kiersi preo-radan. Tosi kiva, että vähän kauempaakin oli lähdetty preo-iltarasteille Varsinais-Suomeen. Ja iso kiitos Pinjalle avusta.

  Tuloksia en osannut Preoresultatilla tehdä niin, että ne löytyisivät suoraan ko. sivuston kautta. Mutta sivulta http://www.ms-52.net/myna-rastit/mynarastit-2019-tulokset/ löytyy linkit tarkkuussuunnistuksen tuloksiin ja leimauksiin.

  Vain yksi sai kaikki tehtävät (23 + 2x3) tänään oikein - Pekka S!

 • nimimerkki

  Juha

  6.8.2019 klo 08:59
  Kiitos Annille, Jyrkille ja Pinjalle. Mukavasti oli paikalla aloittelijoita. Itse en ehtinyt aikataulusyistä koko rataa kiertämään, vaan jouduin kääntämään ensimmäiseltä aikarastilta autolle.

  Alkumatkan rasteista kuutosen olisi saanut jättää kokonaan pois tai vähintäänkin laittaa lipun sellaiseen paikkaan, josta sen näki ja pystyi toteamaan nollaksi. Meitä taisi olla viisi henkeä yhtä aikaa ko. lippua etsimässä ja kun sen lopulta löysimme niin kahdella ei näkökyky riittänyt ja kolmannella korkeus tuolista ei riittänyt. Ja vaikka sen näkikin, niin ei ollut mitään mahdollisuutta karttaa lukemalla tai kompassisuunnalla ratkaista tehtävää.

  Alkuradan perusteella (tuota kuutosta lukuunottamatta) tehtävät olivat selkeitä ja mielestäni siksi hyvin myös ensikertalaisille sopivia. Suunnistuskartan suurennokselle (jota ei pääse korjailemaan) on haastavaa saada selkeitä tehtäviä. Kartasta johtuneet pienet epätarkkuudet taisivat muutaman virheen ainakin ensikertalaisille tuottaa. Tulosten perusteella voisi todeta, että Pekan tasoiselle huippusuunnistajalle taisi olla aavistuksen helpokin?

  Siitä vaan seuraaville Mynärasteille tarkkuussuunnistusta suunnittelemaan.

 • nimimerkki

  PekkaS

  6.8.2019 klo 13:48
  Mukava harjoitus. Eiköhän rata ollut juuri sopiva, kun kerrankin onnistuin saamaan kaikki oikein. Kyllä siinä muutamaa täytyi miettiä ihan tosissaan. 13 rastilla meni aikaakin kun luin käyriä tarkkaan, että sain ratkaisulleni vahvistuksen. 18 täytyi myös lukea kunnolla.
  Toinen aikarasti oli hauska, kun etsin ensin pitkään mastoa. Vasta lähtiessäni löysin sen puiden takaa.
  Olimme Tanen kanssa viimeisiä lähtijöitä ja silloin tuo kutosen lippu näkyi aika hyvin. Asiaa tietysti helpotti se, että Anni kertoi lähdössä, että sektorinauha osoittaa suoraan lipulle.
  Minä kyllä ratkaisin tuon kartan luvulla ja kokeeksi otin vielä suunnankin. Kumpikin tuki vahvasti nollarastia, suunta näytti melkein 20 asteen heittoa. Tosin istun kyllä korkeammalla kuin Tuomo, joten näin varmaan enemmän.

  Kun täälläkin olisi tuollaisia maastoja ja vielä hyvän reitin varrella, kelpaisi järjestää kisoja. Tosin tänään kävin tekemässä ratahahmotelmaa ensi vuoden SM - kisan maastossa. Kyllä sielläkin on maastossa ja kartassa lukemista?. Selvitin tänään lähinnä suunnittelemani reitin kulkukelpoisuuden ja hyvältä näyttää.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
PreO-harjoitus Nousiaisissa 5.8.