Keskustelu

« aihelistaan

WTOC 2017 palkintojen uusjako


 • nimimerkki

  Tuomo

  16.4.2019 klo 15:49
  Onneksi olkoon Pekka henkilökohtaisesta MM-pronssista! Paraviestijoukkuekin nousi tuloksissa pykälän ja jäi harmittavan tutulle 4. sijalle.

 • nimimerkki

  Anna

  16.4.2019 klo 16:14
  No on tätä odotettukin, vuoden päivät on jo kyselty IOF:ltä! Mistä kuulit/löysit uutisen?

 • nimimerkki

  Anna

  16.4.2019 klo 16:14
  Niin ja onnea Pekalle :)

 • nimimerkki

  Tuomo

  16.4.2019 klo 16:47
  Sain sähköpostia Kristy McIntyrelta.

 • nimimerkki

  Pekka S

  16.4.2019 klo 18:12
  Kiitokset onnitteluista.
  Kyseessä on siis vuoden 2017 MM-mitalien uusjako kun Ukrainan kaveri hylättiin jälkeenpäin. Nousin siis neljänneltä sijalta pronssille.
  Melkein tuo hävettää, kun menetin ensimmäisen päivän johtoaseman toisen päivän töppäilyyn.

 • nimimerkki

  Kari P

  16.4.2019 klo 18:13
  Olin yksi meistä Vovkin kanssakikilpailijoista, jotka totesivat hänen vilpillisen osallitumisen tähän vammaissuunnistukseen. Meitä oli neljä (tanskalainen, tsekki ja kaksi suomalaista), jotka tähän WTOC2017 kisoissa ottivat kantaa.
  Sitten luin IOFn jonkin kokouksen pöytäkirjaa, joka oli netissä - en muista millä sivulla, että kahden urheilijan oikeutta osallistua vammaissuunnistukseen tutkitaan Saksan liiton vaatimuksesta. Tietenkään ei kerrottu ketä he ovat. Sitten kiinnosti mitä on päätetty. Yritin kysyä sitä omassa joukkueessani ja asiasta selkeästi minua paremmin informoitu kanssakilpailijani tiesi kertoa, etteivät saa osallista vammaissarjaan. Yritin selvittää keistä on kyse - ei mitään vastausta.
  Nyt sain IOFn emailin uusista tuloksista vuoden 2017 kisoista kuuden parhaan osalta henkilökohtaisessa ja viestikisassa. Tämän näkyy Tuomokin saaneen. Tietenkin kuuluu korjata kaikki sijoitukset: henkilökohtaisessa toiseksit tulleesta alkaen ja viestissä voittajasta alkaen.

 • nimimerkki

  Anna

  16.4.2019 klo 19:32
  IOF on tiennyt tästä jo viimeistään lokakuusta 2017, jolloin Council teki päätöksen hylätä ko. kilpailijan/kilpailijat. Viime syksynä (syyskuussa, lokakuussa ja marraskuussa) painostettiin heitä vihdoin korjaamaan tulokset ja lähettämään mitalit - ja nyt jo huhtikuussa onnistuivat etenemään asiassa!

 • nimimerkki

  Kari P

  16.4.2019 klo 19:32
  Kiinnostaisi myös nähdä tuo päätös, jonka perusteella WTOC2017 tuloksia muutetaan. Perusteluineen ja nimineen - ei kai päätös voi olla salainen ja tiedottamaton. Normikäytännön mukaan luulisi informoitavan oikein henkilökohtaisesti meitä, jotka asiaan puutuimme, vaikkemme varsinaista protestia tehneetkään.

  On kai tämä IOFn menettely kuitenkin parempaa kuin IIHFn protestikielto. Päätöksistä pitää tiedottaa asiallisesti ja tiedon perille menosta pitää kansallisen liiton kantaa vastuu.

 • nimimerkki

  Anna

  16.4.2019 klo 19:39
  Kun Tuomo kirjoitti tänne aiheesta, suuntasin heti IOF:n sivuille. Oletin, että tieto löytyi sieltä uutisista. Ei löytynyt. Councilin pöytäkirjoista asia löytyy lokakuulta 2017 ja huhtikuulta 2018, mutta ilman nimiä.

 • nimimerkki

  Kari P

  16.4.2019 klo 19:59
  Voinet Anna tiedottaa tuon päätöksen kokonaisuudessaan tähän keskusteluun!

 • nimimerkki

  Anna

  17.4.2019 klo 07:39
  Niin siis IOF:n sivuilta löytyi pöytäkirjoista (jotka uudella sivustolla ovat vain vuodesta 2015 alkaen - kaikki vanhat ovat poissa! :-O ):

  Lyhennelmä suomeksi:

  Lokakuussa 2017 IOF Council päätti ottaa kahdelta kilpailijalta paralympic-statuksen pois ja hylätä heidät IOF:n kilpailuista, joihin he olivat osallistuneet tuolla statuksella. Lisäksi asia lähetettiin Ethics Commissionille.

  Huhtikuussa 2018 IOF Council päätti, jälleen, Ethics Commissionin käsiteltyä asian poistaa kilpailijoilta heidän paralympic-statuksensa sekä hylätä heidät ETOC- ja WTOC-kisoista statuksen ajalta. He eivät voi myöskään hakea paralympic-statusta seuraavaan 4 vuoteen. Niin ja mitalit pitäisi lähettää sitten niille uusille mitalisteille.


  Alkuperäiset tekstit:

  lokakuu 2017:
  Council had received an appeal, with supporting evidence, from the member federation in Germany (DTB) regarding 2 athletes who had participated in the Paralympic Class at IOF events. The evidence provided indicated that the athletes should not be eligible in accordance with the rules for Paralympic Eligibility in TrailO.

  Council had asked TOC to investigate and provide a statement, and based upon this made the following decisions:

  • The athletes were to have their Paralympic Eligibility revoked with immediate effect.

  • The athletes were to have their results disqualified for any events held during the period of their Paralympic Eligibility, as the definition in the rules is that Paralympic Eligibility is provided only in cases of Permanent Disability.

  • Council determined that the applications for Paralympic Eligibility submitted by the athletes constitute false statements and as such may be considered violations of the IOF Code of Ethics. Council decided therefore to send these cases to the Ethics Commission for investigation and ruling.

  Huhtikuu 2018:

  The EthC found that there had in fact been a violation of the Code of Ethics, and determined that the following sanctions were to be enforced by Council:

  1. remove the Paralympic eligibility certificate for both competitors

  2. ban both competitors from re-application for a Paralympic eligibility certificate for 4 years

  3. strip the athletes of their WTOC and ETOC medals and promote the individuals/teams that were placed behind them.

 • nimimerkki

  Kari P

  17.4.2019 klo 08:27
  Kiitos!

  En kuitenkaan ymmärrä tuota kiellon saaneiden urheilijoiden "piilottamista" nimettömyyteen. Menettely kohtelee selkeästi sääntöjä rikkoneita silkkihansikkain eikä sellaiseen ole mielestäni hyväksyttävää syytä. Pitäisihän tämä tieto olla kilpailujen järjestäjilläkin, vakken väitäkään sääntöjä rikkoneiden ilmoittautuvan vammaissarjaan. Ja varmasti syntyy huhuja siitä ketä nämä kaksi urheilijaa ovat - tämä Vovk kyllä paljastuu WTOC2017 korjatuista tuloksista. Herää heti kysymys onko toinenkin joku näistä ukrainalaisista, kun muita muutoksia tuloksiin ei ilmoiteta. Vaiko joku, joka ei ollut kilpailemassa WTOC2017ssä tai sellainen, joka ei sijoittunut kuuden joukkoon.

 • nimimerkki

  Kari P

  17.4.2019 klo 11:12
  WTOC2017 tulosmuutosten ilmoittaminen ei kohtele myöskään yhdenvertaisella tavalla niitä kilpailijoita, jotka eivät ole rikkoneen sääntöjä. Korjattujen tulosten perusteella kuuden joukkoon jääneet eivät ole rikkoneet sääntöjä, mutta ketkä muut eivät ole.

 • nimimerkki

  Kari P

  17.4.2019 klo 14:25
  Sain yhteyksieni kautta varmistuksen sille, että toinen sääntöjä rikkonut on ukrainalainen mies samassa kisassa ja joukkueessa kuin Vovk.
  Katsoin tulokset, joista näkyy hänen olevan Surkov.

 • nimimerkki

  Roope

  17.4.2019 klo 15:03
  Joo, onnea vaan ne jälkikäteenkin!

 • nimimerkki

  Antti

  17.4.2019 klo 16:02
  Koskiko hylkäämispäätös vain 2017 MM-kisoja? Saattaisi nimittäin minullakin mitali vaihtua, jos tuloksia kaivetaan syvemmältä.

 • nimimerkki

  Kari P

  17.4.2019 klo 17:22
  Niinpä. Otappa tuosta englanninkielisestä Annan tähän liitämästä tekstistä selvää. Tarkoitetaanko poistettavaksi vain tietyllä hetkellä voimassa ollut vammaissarjakelpoisuus (senhän voi saada vain kolmeksi vuodesksi kerrallaan - ihmeellistä sekin useinpien kelpoisten kannalta) vai kaikki näille urheilijoille myönnetyt? Toisaalta ilmoitetaan hylättävän kaikki heidän vammaissarjakelpoisuusajan kilpailut, etenkin, kun säännöt edellyttävät pysyvää vammaa.

 • nimimerkki

  PekkaS

  17.4.2019 klo 18:14
  Eiköhän lopeteta tämä pohdinta, turha miettiä kovin paljon taaksepäin. Minusta olisi ollut järkevää jättää aikaisemmat tulokset voimaan ja vain poistaa tuo parasarjastatus tulevilta kilpailuilta. Nämä ovat kuitenkin aina tulkintakysymyksiä.
  Ihmettelen tuota Surkovin hylkäämistä, on varmaan sitten ihan rajatapaus kun ainakin minä hyväksyisin suoraan parasarjaan.


 • nimimerkki

  Kari P

  17.4.2019 klo 19:41
  Minä kirjoitan mitä kirjoitan aina oman harkintani mukaan!

  Tässä asiassa on ihmetyttänyt päätöksiin ja tiedottamiseen liittyvä salamyhkäisyys niin kotimaisesti kuin kansainvälisestikin, mikä ei taatusti vie lajia eteenpäin. Ei sitä auta myöskään asioiden hautaaminen menneinä.

  Uskalsin kirjoittaa tuon toisenkin kilpailijan nimen päättelemällä saamastani tiedosta, vaikka sen mukaan asiasta ole virallista kirjettä olemassa. Mutta olisi niin, että hän on saman viestijoukkueen mieskilpailija.

  Heidän kelpoisuutensa poistaminen näyttäisi tuon Councilin mukaan perustuvan heidän antamiin vääriin tietoihin - niitähän ei voi tietää mitä ne ovat (kun niitä ei kerrota) saatikka näkyvätkö päällepäin. Tottakai joutuu ihmettelemään, miksi joltakulta on kelpoisuus poistettu, kun sitä ei kerrota eikä myöskään keneltä.

 • nimimerkki

  Antti

  17.4.2019 klo 23:24
  Minä en siis missään nimessä kannata asian perkaamista kauempaa menneisyydestä. Vuoden 2015 joukkuepronssin kirkastaminen hopeaksi olisi lähinnä naurattanut. Vuoden 2017 tuloksetkin olisi ollut syytä käsitellä nopeammin eikä missään nimessä kaivella vanhempia asioita, kun vuonna 2017 paralympiastatusta vasta alettiin virallisesti epäillä. Mahdollisista vammoista huolimatta Vovk on ihailtavan kovannäköisessä kunnossa, mikä on sekin kunnioitettavaa. Kaveri juoksisi tarkkuussuunnistusradan todennäköisesti vaikka käsillään.

  Pekallehan täytyy pitää mitalijuhlat, kun Liettuan kisoista jäi muistaakseni aikanaan juhlittavaksi vain Pinjan hopea.

 • nimimerkki

  Anna

  18.4.2019 klo 06:43
  Minä tosiaan kritisoin hitautta (myös IOF:lle suoraan) lähinnä sen takia, että esim. Tsekistä tuli näin maailmanmestari, ja jos mitalit olisi palautettu ajoissa (ja asiasta tiedotettu), he olisivat hyvinkin voineet saada jotain tukia/palkintoja tms. kotimaassaan. Sama koskee luonnollisesti Pekkaa: jotkut kunnat tai muut tahot voisivat Suomessakin asian huomioida. Nyt se on kovin myöhäistä.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
WTOC 2017 palkintojen uusjako