Keskustelu

« aihelistaan

Lasten ja nuorten sarjat


 • nimimerkki

  Juha

  4.3.2019 klo 10:01
  Hienoa, että FinTrailO:n sunnuntaille on saatu liiton erikoisluvalla lasten sarjat.

  Olisiko mitenkään mahdollista saada liitolta ihan kaikille kisoille lupa pitää myös lasten ja nuorten sarjoja?

  Sääntömuutoksella toki saa aikaan mitä vaan, mutta se on pitkä tie. Junioreilla on todella iso kynnys lähteä lajia edes kokeilemaan, kun tarjolla on E- ja kunto-sarjat. Useimmat heistä kuitenkin tulevat jalkasuunnistuksen puolella ja aika harvassa on ne alle 16 vuotiaat, jotka voisivat edes kuvitella lähtevänsä kisaamaan H/D21E-sarjaan. Vielä isompi kynnys on nuoren para-sarjakelpoisen lähteä lajia kokeilemaan, koska heillä ei yleensä ole edes jalkasuunnistustaustaa.

  Alkuun liitolta lupa kaikille TrailO-kisoille kaudelle 2019 vapaasti ottaa mukaan lasten ja nuorten sarjoja. Ja sääntömuutos työn alle.

 • nimimerkki

  Anna

  4.3.2019 klo 10:06
  Moi!

  Sääntömuutosta on haettu, mutta se ei ehtinyt ajoissa tälle kisalle. Oletan, että erikoislupa pitäisi hakea kuitenkin kisakohtaisesti mahdolliseen sääntömuutokseen asti. Mutta se ei ehkä ole ihan kauhean rankka prosessi, varsinkaan jos KooVee tarjoaa meille valmiin kirjeen hakemista varten :) Kaikki järjestäjäthän voisivat allekirjoittaa saman hakemuksen.


 • nimimerkki

  Esko

  4.3.2019 klo 12:57
  Liitossa on asia jo kirjattu. Tarvittaisiin keskustelua mitä lasten tai nuorten sarjoilla tarkoitetaan ikä huomioiden. H/D20-, H/D18-, H/D14, H/D10 ..., käsite nuoret ei oikein riitä, eikä käsite lapset ... ?
  Halutaanko samassa yhteydessä ottaa käyttöön joku ikäimmeisten sarja H/D60 tai ... ?

  Kehittämisryhmä voisi ottaa virallisempaa kantaa valmistelun tueksi.

 • nimimerkki

  Juha

  5.3.2019 klo 13:24
  Mielestäni sääntöihin pitää saada mahdollisimman väljä määritys, jotta järjestäjä voi sovittaa juniorisarjat kisan ja kysynnän mukaan. HämeenCupin mukaiset sarjat ovat perusteltuja keväällä Tampereella, mutta tyhjiä sarjoja ei kannata olla eli normikisassa riittäisi hyvinkin esimerkiksi 12- ja 16-sarjat tai jos saadaan varmuudella paikallisia junnuja mukaan niin vaikkapa 10-, 14- ja 18-sarjat.

  Alle 10 vuotiaita kisaajia löytyy viime kauden tuloksista useampia, mutta 11-18 ikähaarukassa ensi kaudella vakioporukasta on vain pari (jotka kisannevat toki jatkossakin E:ssä).

  FinTrailO:n sunnuntain juniorisarjoille pitää saada jatkoa Riihimäen TempO:ssa. Tampereella joku voi oikeasti innostua lajista ja on todella ikävää, jos uutta tilaisuutta kisata ei ole edes näköpiirissä.

 • nimimerkki

  Lauri

  5.3.2019 klo 16:10
  Samaa mieltä Juhan kanssa - sääntöjen olisi hyvä mahdollistaa juniorisarjojen järjestäminen ja jättää samalla järjestäjälle laaja harkintamahdollisuus sopivasta sarjajaosta. Voisiko tämä onnistua määrittämällä säännöissä kaikki mahdolliset sarjat joista järjestäjä voi valita kilpailuun sopivat? Jos ahtaampi sarjojen määrittäminen koetaan tarpeelliseksi, esimerkiksi jako 10,14,18 (siimarijuoksijat, polkujuoksijat, metsässä juoksemaan opettelevat) ja tavalliset A ja E voisi toimia.

  Koska kartanlukutaito on sukupuolesta riippumaton ominaisuus, en näe sarjojen sukupuolittamista ilman syytä perusteltuna. Nyt FinTrailO:ssa jako on HämeenCup:n vuoksi tarpeen.

 • nimimerkki

  JuhaV

  5.3.2019 klo 21:07
  Hakeminen ei ole hankalaa. Meidän osalta se oli sähköpostiviesti liittoon (Petteri Palm). Siihen pyyntö mikä poikkeus halutaan (eli lista sarjoista) ja lyhyt perustelu (esim. lasten saaminen mukaan tarkkuussuunnistukseen). Mainitsin myös sääntöjen pykälät 16.31 ja 16.32, joihin halusimme poikkeusta. Eli ei ollut mitään virallista kirjettä. Pyynnön käsittely voi viedä muutaman viikon eli siihen pitää varautua.

  Meillä sarjat määräytyivät Häme-Cupin sarjojen mukaan.

  Sääntöihin en kirjaisi sarjoja, ainoastaan mitä nuoremmille (16 tai 18 minun mielestä) voi järjestää iän mukaiset sarjat ja jokainen järjestäjä voisi itse päättää mitkä sarjat järjestetään. Mietin itsekin aluksi, että onko tarvetta sukupuolen mukaisille sarjoille, mutta päädyin Häme-Cupin takia erottelemaan ne. En näe sille jaolle normaalisti tarvetta, sääntöihin sen voisi varmaan laittaa niitä kilpailuja varten, missä sitä tarvitaan. Tuosta ikärajasta ja sukupuolesta mainitsemisesta olisi varmaan syytä keskustella lisää, esim. kehitysryhmässä.

 • nimimerkki

  Sami H

  tänään klo 14:59
  Mitä aiheesta olen keskustellut eri henkilöiden kanssa ja sääntöjä katsonut olisi varmaan paikallaan tehdä hieman pientä lisäystä isompia korjauksia. Aihe sinänsä on arka, sillä mikä tahansa perustelu joka sarjajaon tekemisen puolesta löydetään nakertaa yhden sarjan periaatteen perusteita. Toisaalta, jos jakamalla osallistujia sarjoihin tarjoaa onnistumisen elämyksiä useammalle, niin onko sarjajaon tekeminen (millä perusteella tahansa) automaattisesti väärin? Näiden tahtotilojen muodostaminen järkeviksi säännöiksi ei ole sekään itsestään selvyys. Varsinkin, jos haluttaisiin välttää ristiriitoja muita sääntöjä kohtaan.

  Ehdotan, että kehittämisryhmä voisi kokoontua aiheen tiimoilta vetämään suuntalinjoja, vaikka jonkun tapahtuman yhteydessä. Jos kokouskutsu tulisi hyvissä ajoin, niin voisi sommitella aikataulun sen mukaan.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Lasten ja nuorten sarjat