Keskustelu

« aihelistaan

Kuntorastit, Ruissalossa 29.12.


 • nimimerkki

  Juha

  29.12.2018 klo 20:24
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Tuloksia https://tume.fi/suunnistajat/ sivulla ja vielä tämän illan klo 22 asti auki tulosten syöttökin. Mielipiteitä testatusta tulostensyöttö-/tulospalvelujärjestelmästä?

  PreO Kuntorastien A-sarjan voitti Ari Uotila ja B-sarjan Katja Auvinen, molemmat puhtaalla suorituksella.

  Ennen kuntorasteja järjestetyn aikarastiharjoituksen tulokset perinteisessä (ruotsalaisessa) muodossa löytyy preoresultat.se ja erilaisin laskutavoin saatuja muita näiden sivujen tulos-osiosta. Kommentoikaa, jos on mielipiteitä hyvästä aikarastikisaformaatista.

 • nimimerkki

  AriU

  30.12.2018 klo 16:04
  Tulosten syöttö toimi hyvin ja tulospalvelu erinomaisesti. Hieno systeemi harjoituksiin. Lienee kuitenkin TuMe-spesiaali sovellus? Hatunnoston arvoinen oivallus ja toteutus softan vääntäjiltä.

 • nimimerkki

  Juha

  30.12.2018 klo 17:26
  Tulospalveluohjelma perustuu seuramme tulospalveluguru Hannu Arkin täksi talveksi Turku Street-O:n tulosten syöttöön. Siinä kilpailijat keräävät tunnissa rasteilta löytyvät vastaukset 30 kysymykseen tai niihin mihin ko ajassa ehtivät. Osanottajamäärien kasvettua viime kaudella jo yli 150:n oli järjestelyjen ehdottomasti suurin ponnistus syöttää osallistujien vastaukset koneelle.

  Kysyin mahdollisuutta virittää ohjelma myös PreO:n tarpeisiin, kun se jo laski pisteitä ja sakkoaikaa. Hannu teki hieman enemmän kuin pyysin lisäsi aikarastim mukaan ja saitte eilen olla ensimmäisinä sitä testaamassa.

  Alkuperäinen ajatukseni oli ja on edelleen saada aikaan kuntorasteja ja myös kilpailujärjestelyjä helpottava paketti tarjolle. Nythän tulosten syöttäminen on yksi kisaa turhaan pitkittää ja järjestelyihin lisäresursseja vaativa välttämättömyys.

  Kilpailija voisi itse kisan jälkeen (tai jopa sen aikana) syöttää vastauksensa puhelimella tai tabletilla ja pudottaa sen jälkeen kilpailukorttinsa tulostoimistona toimivaan postilaatikkoon. Ennen palkintojen jakoa kärkipään syöttöjen oikeellisuuden tarkistus, loput näppäilyvirheet ehtii tarkistaa vaikka seuraavana päivänä.

  Se mitä tuon käyttöönotto vaatii on minullekin vielä hämärän peitossa. Käyttö helppoa. Onnistuin maastosta käsin vaihtamaan yhden tehtävän vastauksen, kun virheeni huomasin. Järjestäjällä myös linkki josta näkee kilpailijoiden vastaukset, muillehan tuo näkyi kisan aikana vain värein.

 • Ari Uotila

  30.12.2018 klo 17:36
  Aikarastin optimisuoritus poikkeaa hieman TempO-aseman suorituksesta. Siksi erinomainen juttu, että tätä treenatan erikseen. Jatkettaisiinko treeniä Kokemäellä helmikuussa?

  Aikarastikisaformaatin kehittäminen Antin ja Juhan pisteytysten mukaisesti auttaa maajoukkuetason taitajia. Laajempaa harrastajajoukkoa palvelevana laskutapana näiden rinnalla tai jopa sijaan voisi käyttää oman osaamis-/onnistumistason määrittämistä esimerkiksi seuraavalla tavalla:

  1. KARTTAKUVA. Kuinka monen aseman katselupiste ja kaikkien rastilippujen karttakohde oli selvillä (oikein) lippujen esitelyn jälkeen. Yksi piste jokaisesta tällaisesta asemasta. Max. 8 pistettä.

  2. NIMEÄMINEN. Kuinka monella asemalla kunkin rastilipun kirjain oli selvillä (lukittuna) lippujen esitelyn aikana. Eli yhdenkään lipun nimeä ei tarvinnut "laskea" ennen vastaamista. Yksi piste jokaisesta tällaisesta asemasta. Max. 8 pistettä.

  3. SUORA VASTAUS. Kuinka moneen tehtävään vastasit katsomalla vain karttaa, et maastoa. Yksi piste jokaisesta tällaisesta tehtävästä. Max. 24 pistettä.

  Karkea arvio on, että 1. ja 2. kohdat kun on hallinnassa, pystyy vastaamaan kolmeen aikarastitehtävään 10 - 15 sekunnissa (oikein). Jos aika on suurempi tai on peräti virheitä sattunut, on jompi kumpi kahdesta ensimmäisestä kohdasta epäonnistunut.

  Päästäkseen 5-9 sekunnin aikoihin (ja oikeisiin vastauksiin) on lisäksi pystyttävä vastaamaan osa tai kaikki tehtävät välillä maastoon katsomatta.

  Jokainen lisäsekunti tai väärä vastaus tarkoittaa epäonnistumista jossain asiassa kyseisellä asemalla.

  Malliksi paljastan oman osaamislaskentani, jos vaikka tohditte laskea omat pisteennekin:
  - KARTTAKUVA. Täysin oikein neljällä asemalla. Neljällä jäi jotain puutteita. --> 4 pistettä.
  - NIMEÄMINEN: Yhdellä asemalla yksi takeltelu. --> 7 pistettä.
  - SUORA VASTAUS: Julkinen tunnustus = 0 pistettä.

  Yhteensä: 11pistettä (max. 40)

  Johtopäätös: vielä on mahdollisuus kehittyä ;-)

  Kiinnostaisi millaisiin pisteisiin muut pääsisitte tällaisella tarkastelulla.

 • nimimerkki

  Juha

  31.12.2018 klo 07:56
  Arin pistelaskulla:
  - KARTTAKUVASTA 5 pistettä.
  - NIMEÄMISESTÄ 0 pistettä.
  - SUORAT VASTAUKSET: 12 pistettä.
  Yhteensä 17 pistettä.

  Oma tekemä kartta, mutta hyvin oli Pinja löytänyt asemapaikkoja, jotka olin piirtänyt kokonaan tai osittain pelkästään kaavakartan ja ilmakuvien perusteella. Ja kun myös muisti on huono, niin vaikka asemalle 6 olinkin jopa vuosi sitten liputtanut tempoaseman en siltikään osannut tulkita maastoa kartaksi täysin oikein.

  Nimeämisessä ja suorissa vastauksissa näkyi myös keskittymisen puute, kun joka asemalla piti vilkaista maastoon vähintään kerran. Varsinaista laskemista ei toki tarvinnut tehdä, mutta epävarmuutta kuitenkin. Nämä pisteet pitäisi kyllä tarkistaa hidastuksesta, koska itse ei aina välttämättä edes tajua katsoneensa. 6 sekunninkin suorituksissa ehdin hukata pari sekuntia yhdessä tehtävässä epäröintiin ja ylimääräiseen vilkaisuun.

 • nimimerkki

  Martti

  31.12.2018 klo 12:10
  Kiitos Pinjalle ja Juhalle + kumppaneille hyvistä harjoituksista.

  Tulosjärjestelmä on erittäin kätevä kuntorasteilla ja harjoituksissa. Tulevaisuudessa toimii varmaan myös kilpailuissa, vaikkapa Juhan esittämällä postilaatikko-mallilla.

  Arin onnistumistaulukon mukaisia pisteitä ei minulle olisi montaa herunut. Ehkä 2 pistettä ykkös- ja kakkoskohdasta, eli yhteensä 4 pistettä.

  Typerin virhe lauantaina minulta oli 22-rasti. Ei tullut luettua ohjeista nollatoleranssin neljän metrin määritelmää. Lippu näytti takaapäin katsottuna olevan hieman kivien välisen linjan ulkopuolella. Tosin sieltä katsottuna kauimmainen kivi ei edes kokonaan näkynyt. Kun palasin takaisinpäin arvioimaan kivien välin keskipistettä, lippu tuntui myös olevan vähän sivussa. Ajatukseni oli, ettei nollatoleranssia ole ohjeissa annettu ja Juha on laittanut "tiukan" nollarastin, jollaisia oli joskus kisoissa n 5-10 vuotta sitten.
  Aikarastina toimineen tempoaseman viimeisellä tehtävällä aivot eivät toimineet, kun aloin jotenkin miettiä notko-määritteen ja lippujen sijaitsemisen tasaisella välistä ristiriitaa. Ainakin 10 sekunnin miettimisen jälkeen vastasin Zeron, vaikka yksi lippu näyttikin oleva jyrkänteen alla juuri oikeassa paikassa.

 • nimimerkki

  Antti Rusanen

  31.12.2018 klo 22:01
  1. Karttakuva. 6 pistettä. 2. ja 3. asemalla ongelmia. 2. aseman karttakuvaa en ymmärtänyt edes kartan kanssa aikarastisuorituksen aikana.

  2. Nimeäminen. 4 pistettä. 1., 2., 4. ja 6. aseman sain hyvin haltuun.

  3. Suora vastaus. 5 pistettä. Maastoon katsomatta vastasin rastit 4-1, 4-2, 4-2, 5-2 ja 6-3.

  Yhteensä 15 pistettä.

  On hyvä muistaa, että kartan ymmärtäminen on kaikkein tärkeintä. Lippujen nimien muistaminen mahdollistaa nopeat vastaukset. Vastaaminen maastoon katsomatta ei ole kovin olennaista. Toki kahden helpon aikarastin kansallisessa voi yrittää polkaista kovaan aikaan maastoon katsomatta. Silti voi olla parempi, jos pystyy vastaamaan kahdessa sekunnissa maastoon katsoen kuin neljässä sekunnissa maastoon katsomatta.

 • nimimerkki

  Lauri M

  2.1.2019 klo 22:13
  Kovat on kovia. Itsellä meni lauantain treeni lajiin tutustuen - fokus tekemisestä oli hukassa. Arin pisteytys vaikuttaa hyvältä apuvälineeltä oman suorituksen arviointiin.

  1. Karttakuva: 2p asemilta 1 ja 6
  2. Nimeäminen: Vaikeasti määriteltävä osaamisalue. Millään asemalla ei erityistä hakemista, toisaalta millään asemalla en nimennyt lippuja etukäteen. 0p
  3. Suorat vastaukset 1p, tehtävä 4-3 tuli suoraan.

  Yhteensä noin 3p. Maailmanmestarin sanoin maajoukkueeseen on vielä matkaa. Kiitos harjoituksesta, seuraavaan tulen paikalle paremmin lajiin orientoituneena.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kuntorastit, Ruissalossa 29.12.