Keskustelu

« aihelistaan

Loppiais PreO


 • nimimerkki

  Antti Rusanen

  7.12.2018 klo 12:42
  Kiitos Arille upeasta Loppiais PreO:n golfkenttäradasta!

  Elit-rata oli hienosti viimeistelty ja arvokilpailutasoa, jos karttaan vain lisäisi keltaisen värin. Tasaisella golfkentällä syvyyssuuntaisten etäisyyksien hahmottaminen on todella vaikeaa, kun ei ole tukikohteita ja näkymään jää katvealueita. Tämä oli todella kehittävä harjoitus. Arvokilpailuissakin on kolmesti päästy golfkentälle, joten maastotyyppi on hyvä hallita myös jatkoa ajatellen.

  Minulla oli suuria vaikeuksia ottaa rastit 12-23 haltuun. Olo oli väsynyt ja ajatuskyky kaukana optimaalisesta kisavireestä. Karkeitakin ajatusvirheitä kertyi paljon ja kokonaisuuden haltuunotto oli vaikeaa. Onneksi suorituksen varmistusmekanismit estivät virheet noilla rasteilla, kun aikapainetta ei ollut.

 • nimimerkki

  Mika Loukkalahti

  7.12.2018 klo 17:50
  Oli kyllä hienosti järjestetty epävirallinen kisatapahtuma! Rasteja oli valtava määrä maastossa. Tehtävät olivat kyllä tosi haastavia, kun oli niin pitkät etäisyydet ja tosiaan vähän vertailupisteitä kaukaisuudessa. Aikaa kului tuhottomasti. Rastien linjoja kai tuossa mm. piti hyödyntää. Keltaisen olisin minäkin lisännyt karttaan, avoimen merkki kun on.

  Täytyy tunnustaa vielä, että kilpailuohjeiden luku jäi vähän vaillinaiseksi, vaikka olisi kyllä ollut aikaa. Lapsiakin piti viihdyttää siinä alussa. Tämän takia tuo avointen alueiden juttu meni ohi ja aikarastilla oli alussa suuri ihmetys, että miten rastit ovat kartalla metsässä, vaikka ne ovat aukealla. No, ei siinä aikarastissa nopeutta olisi silti ollut, vaikka tuo olisi ollut hallussa.

  Mutta sitten toinenkin asia meni ohjeista ohi, nimittäin tuo -11. rastin tehtäväraja. Tämä varmistui vasta lopulta kotona kun tarkistin ohjeet. Katselupaikat 6-11 olivat siinä kasassa ja sitten kielto, ettei saa viivan ylitettyään enää palata. Ratkaisin siinä tehtäviä 9 asti, mutta kauimmat 10-11 jäivät epävarmoiksi (mietin molempia Z-rasteiksi). Sitten näin, että porukka seisoskelee kuitenkin siinä sadan metrin päässä tehtäviä ratkomassa (varmaan katsoivat 12-> rasteja). Järkeilin, että voinhan mä mennä tuonne eteenpäin, vaikken noita paria vielä leimaa, enhän enää palaa, ehkä tuolta ei noita enää näekään. No, sitten menin eteenpäin ja kyllä nuo kaikki tuolta läheltä paremmin tietysti näkyivätkin. Kymppi olikin oikein, jonka olisin kaukaa todennäköisesti laittanut Z:ksi. Joten tuossa taisi muutama sijoitus tulla tahattomalla virheellä. Mutta eihän tämä nyt virallinen kisa ollutkaan.

 • nimimerkki

  pena

  7.12.2018 klo 22:59

  Arin ”Loppiais-PreO” oli taas taattua Ari-laatua, kuten aina ennenkin, vuodesta toiseen.
  Kiitos kisoista; tulipahan samalla reissulla testattua näkönsä ja huonoksi todettua.

 • nimimerkki

  PekkaS

  8.12.2018 klo 13:27
  Hieno kisa taas kerran Arilta. Tämä oli minulta neljäs Loppiais-Preo ja taisi olla ilman puolesta kaikkein leudoin keli. Siitä huolimatta sormet jäässä. Kintaat kädessä oli tosi vaikeaa yrittää linjata kartalta kohteita. Rata oli sellainen, että kesäkelillä ilman kintaita siitä olisi jopa nauttinut.
  Rastit 12-23 tuottivat vaikeuksia, olin jo vähällä luovuttaa kun alkoi niin turhauttaa koko homma. Onneksi menin sitten maalin kohdalle ja aloin katsella loppupään rasteja. Ne olivatkin hyvin selvän tuntuisia ja ratkoin ne pois. Niistä sain uutta potkua ja maltoin ratkoa noita keskivaiheen rasteja uudestaan. Vähän lisää kärsivällisyyttä ja lämpöä, niin ne pari keskivaiheen virhettäkin olisivat jääneet pois.
  Golfkenttäkisat ovat minulle ongelmallisia, sillä minun on täysin mahdoton erottaa syvyyssuunnassa kaukana olevien kohteiden keskinäisiä etäisyyksiä. Pitää vain luottaa siihen, ettei ratamestari ole tarkoittanutkaan ratkaisuja tehtäväksi sillä perusteella. Nytkin tuntui toimivan, kun parista eri suunnasta sai tähystettyä sivuttaisen sijainnin. Loppupään rasteilla tosin oli vain yksi tähystyssuunta.
  En ollut Jyväskylässä kokeilemassa malli "Kontkasen" aikarasteja ja ensin hieman hämäsi kun lippuja ei mitenkään esitelty. Pääsin sitten kuitenkin juonesta kiinni ja käytin ratkaisuun aikaa, mikä näkyikin sitten hyvänä onnistumisena. 12 aikarastia ja kaikki oikein. Tuolla röyhistelenkin seuraavat puoli vuotta.


« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Loppiais PreO