Keskustelu

« aihelistaan

Kilpailu 20.10.2018 Sastamalan Houhajärvellä


 • nimimerkki

  PekkaS

  10.9.2018 klo 13:51
  Kauden päätteeksi järjestän kansallisen kilpailun ja samassa yhteydessä Satakunnan aluemestaruuskilpailun. Kilpailijat pääsevät tutustumaan kotitaloni ympäristöön, eli kyseessä on maatilatrailo Sastamalan Houhajärvellä.
  Kilpailu on minun tapani juhlistaa syntymäpäivääni, eli tarjolla on kakkukahveista alkaen pientä purtavaa.
  Kilpailu tulee myös Irman kalenteriin.
  Tilaisuudessa on tarkoitus myös esitellä lajia ja viettää aikaa yhdessä vähän muutenkin kuin kilpailemalla, joten varatkaapa koko iltapäivä tuota varten.

 • nimimerkki

  Jari

  10.9.2018 klo 17:28
  Onnittelut Pekka jo etukäteen !

 • nimimerkki

  PekkaS

  16.9.2018 klo 15:45
  Koska lajin kehittämisen kannalta on hyvä joskus kokeilla jotakin uutta (mieluummin kuin ottamalla kokeilematta uusia asioita sääntöihin), aiomme kokeilla normaalikilpailun E-sarjassa aikarastin sijaan viiden kartan Tempo -asemaa.
  Toivon mukaan kilpailuun tulee myös yleisöä ja helpommalle A-radalle kokeilijoita, jotka saavat seurata E-sarjan kilpailijoiden työskentelyä Tempoasemalla, eli tuo myös yleisörastina kilpailun alussa.

  Kilpailukutsu on julkaistu, löytyy IRMAsta ja tästä linkistä: http://www.suunta-sepot.fi/sivu.tmpl?sivu_id=2814

  Ilmoittautuminen avautuu lähipäivinä.

 • nimimerkki

  PekkaS

  7.10.2018 klo 17:39
  Kilpailu lähestyy ja kartan viimeistely on käynnissä. Tärkeät oheistyöt, kilpailukeskuksen siivoaminen ja vessan oven asentaminen on tehty.
  Sinä mielessä ollaan voiton puolella, että nuo vuosikausia roikkuneet oheistyöt tuskin olisivat valmistuneet ilman pakottavaa tarvetta. Nyt on hienoa ihailla verstasta, josta on romut siivottu pois.
  Käykäähän ilmoittautumassa, luvassa on ihan mielenkiintoinen rata.

 • nimimerkki

  Anna

  7.10.2018 klo 18:04
  Harmittaa kovasti, etten pääse mukaan! Kilpailut ja kilpailukeskus kuullostavat hienoilta ja hyvin suunnitelluilta!

 • nimimerkki

  Lauri M

  13.10.2018 klo 20:08
  Ilmoittauduin mukaan! Onko joku lähestymässä kilpailualuetta akselilta Porvoo-pääkaupunkiseutu (tai Mäntsälä)? Kimppakyytiä?

 • nimimerkki

  Antti

  15.10.2018 klo 21:51
  Muistakaa ilmoittautua! Minäkin muistin.

 • nimimerkki

  PekkaS

  18.10.2018 klo 16:34
  Lähtöajat julkaistu SuSen kotisivulla http://www.suunta-sepot.fi/sivu.tmpl?sivu_id=2813

  Kilpailuohje tulee viimeistään perjantaina 19.10.

 • nimimerkki

  Kari P

  19.10.2018 klo 16:12
  Minun täytyy jättää kisat väliin - pahottelen.
  Kävin Taysin Silmäkeskuksessa ja siellä - tutkimusten jälkeen - päädyttiin silmänsisäiseen lääkitykseen, joka annettiin heti. Tästä syystä kaikenlaista rasitusta on vältettävä viikon verran eli puoliväliin ensi viikkoa.
  Toivotamme Pekalle hyvää 60 -vuotisjuhlaa!
  Kari ja Anne

 • nimimerkki

  Anna

  20.10.2018 klo 10:37
  Eikä, luulin että nää oli 50-vuotisjuhlat :D Kiitos korjauksesta (?) Kari. Hyviä kisoja kaikille!

 • nimimerkki

  pena

  20.10.2018 klo 19:21
  Hei,
  Päivänsankari oli pannut parastaan. Hyvät radat, ylenpalttiset tarjoilut; siinäpä tapahtuma lyhyesti pähkinänkuoressa. Vielä kerran onnea Pekalle ja KIITOS kisoista.

 • nimimerkki

  PekkaS

  20.10.2018 klo 19:26
  Tulokset toistaiseksi www.preoresultat.se
  Tulokset A-sarjan osalta myös korjattuna, harmittavasti oli taas jäänyt ratkaisukarttaan yksi virhe, eli rastilla 2 oikea vastaus oli D, eikä B.

  Laitan tuloksia ja karttoja vähän myöhemmin näkyviin, nyt on pikkuisen puhti pois.

 • nimimerkki

  Pekka S

  21.10.2018 klo 08:48
  Anna, kiitos tuosta kommentista. Se nuorensi kymmenen vuotta.

 • nimimerkki

  Kyllis

  21.10.2018 klo 11:02
  Kyllä oli mukava kauden päätöskilpailu. Niin vain muokkaantui maatila ympäristöinen hyvätasoiseksi tarkkiskisaksi.

  Spesiaalikiitokset jokahiselle synttärijuhlaa organosoineelle - niin varastoa järjestäneelle kuin kakkuja leiponeelle :-)

  Oli niii-iii-in Pekan näkööset juhulat.

 • nimimerkki

  AriU

  21.10.2018 klo 14:08
  Kiitokset Pekalle synttäritapahtumasta. Hienot olivat puitteet, radat ja järjestelyt.

  Yllättävän kinkkisiä tehtäviä oli loihdittu pihapiiriin ja lähimaastoon.

  Sellainen tunnustus, että 21-rastin suurennoksen hoksasin kartasta vasta kotona. Lienenkö ainut hoksaamaton...? Toki normikartastakin tuon kohteen juuri ja juuri pystyi lukemaan, jos halusi tehdä tehtävän itsellee hieman haastavammaksi.

 • nimimerkki

  PekkaS

  21.10.2018 klo 16:54
  Tulokset, kartat ja ratkaisut löytyvät nyt tulokset -sivulta

 • nimimerkki

  Juha

  22.10.2018 klo 10:58
  Kiitos Pekalle mukavasta synttäritapahtumasta. Kunnioitettava saavutus saada aikaan noin hyvä kartta mopon selästä. Kuten Kyllis jo ehtikin todeta: Pekan näköiset juhlat. Niimpalhianoppileet.

  Arin kommenttiin rastin 21 suurennoksesta: Ykköstä ratkoessani silmiini osui kartasta mittakaava 1:1000. Sitä hetken ihmeteltyäni löysin suurennoksen, mutta unohdin sen olemassa olon matkalla ja ratkoin ko. tehtävän kompassin suurennuslasin avulla kuten sinäkin. Hyvällä mielikuvituksella siitäkin pystyi lohkareiden keskellä olleen pyöreän kiven lukemaan. Seurakaveri oli kyllä luullut suurennosta joksikin kelta-mustaksi logoksi.

 • nimimerkki

  pena

  22.10.2018 klo 13:15
  Ari, et ollut ainut hoksaamaton. Ihmettelin ensin kommenttiasi, mutta kaivoin sitten uudelleen kartan esille ja syvennyin kunnolla karttaan; kesti kuitenkin kauan ennen kuin tajusin mainitun suurennuksen. Näköjään täytyy jälleen ryhtyä kantamaan suurennuslasia mukana.

 • nimimerkki

  PekkaS

  22.10.2018 klo 16:02
  Ensiksi, kiitos kaikille osallistujille. Oli mahtava päivä, kotiväkikin kehui, että olipa todella mukavaa. Vähän ehkä rankkaa, kun vedettiin käytännössä oman perheen voimin koko tapahtuma (nyt ei sovi unohtaa Saaren Taunoa ja SuSen lätynpaistajia, joilla oli suuri merkitys päivän onnistumiseen).
  Voisi sanoa, että tavoite täyttyi; nämä minun "siviilielämän" ihmiset saivat hienon kuvan lajista ja kilpailijat saivat varmaan kuvan minun "siviilielämästä".
  Kenties joku uusi innostuu jopa kokeilemaan lajia toistekin, ainakin veljeni ja hänen poikansa olivat aika innostuneita A-radan kierrettyään (oli kuulemma helppoa kuin heinänteko, eli olisi tarvinnut antaa heti E-sarjan kartta käteen).

  Kiitos myös kaikista muistamisista. Aina en ehtinyt ihan kunnolla kaikkien kanssa juttelemaan, mutta illalla oli mukava lueskella kortteja.

  Kiitokset tarkkuussuunnistajien "motivaation" kohotuslahjasta. Oikeastaan motivaatio ei ole kateissa, nautin kilpailemisesta ja hienosta seurasta. Ongelma on siinä, että joka vuosi iän karttuessa kisareissut käyvät entistä rankemmiksi ja inhoan siitä johtuvaa väsymistä. Katsotaan nyt, miltä kevään puolella tuntuu jatkoa ajatellen.

  Juha, en minä koko karttaa tehnyt mopon selästä. Pellon reunat ja hiekkakuopan kiersin traktorilla ja piirtelin konseptit hytissä. Tarkkasilmäiset saattoivat huomata hiekkakuopan pohjalla kartoitustraktorin pyöränjäljet. Ja auttoihan Taunokin mittaamaan muutaman metsässä olleen kiven paikoilleen. Kiviähän tuolla metsässä piisaa, mutta yhtään sellaista ei kartalle mittailtu, jolla ei ollut merkitystä ratkaisuihin. Niinhän siinä kävi, että 6-7 rastin mäessä jäi tarkastamatta yhden kartoittamattoman kiven koko, se saattoi olla juuri se mikä Juhan siinä sekoitti.

  Kartta oli pakosta ylikartoitettu, kun pieneen alaan piti saada rastipisteitä. Tuo rasti 21 ei kilpailullisesti ole mikään "helmi", mutta paikkana hieno ja tarkoitus oli antaa vähän hauskuutta kilpailijoille.

  Tempoasema aikarastin sijasta ja säännöillä oli kokeilussa. Mitä mieltä olette siitä? Itse ainakin pitäisin selkeää tempoasemaa parempana kuin sitä, että aikarastiasema viedään vaativuuden lisäämiseksi hämärään paikkaan (huono näkyvyys, tulee arvauksia).
  Tempoaseman 2. rasti oli odotetun vaikea. Taisi käydä monelle niin kuin Mellerin Kari kertoi, että kun A-lippu näkyi selvästi jo etukäteen niin se näytti niin selvältä, että rastiympyrän keskipiste ja etenkin rastimäärite jäi lukematta.
  Tuon lipun paikkaa muutettiin alkuperäisestä ojan päässä olleesta sijainnista selvästi ylemmäksi pellon reunaan. Itse ajattelin, että se helpottui jo liikaakin, kun rastipisteenä oli ojan haara, jolloin lippu ei olisi kunnolla edes näkynyt maan pinnan tasolle.
  Koko tempoasemahan tuntui helpolta, kun on melkein koko ikänsä noita nurkkia katsellut, mutta osoittautui kuitenkin ihan kelpo asemaksi. Muutama malttoi ratkaista tuon 2. rastinkin oikein.
  Pari oikein kunnon (toivottavasti kukaan ei nyt loukkaannu) ääliönollaakin radalle saatiin mahtumaan. Onneksi en lyönyt Taunon kanssa vetoa niistä, kun väitin ettei kukaan mene näissä halpaan. Eipä vaan yhtään rastia saanut 100 % oikeita ratkaisuja.

  Mutta vielä kerran kiitokset hienon "liikunnallisen iltapäivän" vietosta.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kilpailu 20.10.2018 Sastamalan Houhajärvellä