Keskustelu

« aihelistaan

Preokilpailu Ryttylässä 2.9.


  • nimimerkki

    Antti Rusanen

    10.8.2017 klo 11:36
    Riihimäen Suunnistajat järjestää preokilpailun Ryttylässä lauantaina 2.9. Ratamestarina toimii Antti Rusanen, kilpailunjohtajana Heikki Liimatainen ja valvojana Petteri Hakala. Ensimmäiset ovat jo ehtineet ilmoittautua Irmassa. Preokilpailun jälkeen järjestetään avoin tempoharjoitus, johon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

    Kilpailu käydään käytöstä poistetulla soranottoalueella. Maasto on suurelta osin avointa. Soranottoalueen rinteet ovat eriasteisesti metsittyneet. Kilpailumaasto ja rastikohteet ovat ihmisen muovaamia.

    Nousua radalla ei juurikaan ole, koska reitti kulkee soranottoalueen pohjalla. Kulkukelpoisuus on hyvä joskin irtonaista hiekkaa ja kiviä on paikoin.

    Tervetuloa!

  • nimimerkki

    Petteri H

    13.8.2017 klo 22:55
    Hyvän radan oli Antti laatinut soramonttuun. Tehtävät ovat enimmäkseen käyrien lukutaitoa testaavia ongelmanratkaisutehtäviä. Eilen valvontakierroksen päätteeksi tuli Klaara-myrsky päälle ja oli vaikea nähdä kaukaa katseltavia kohteita siinä kaatosateessa. Joku saunavihdan taittaja katseli ihmeissään kun eräät vain veivät rastilippuja pitkin soramonttua ja tähyilivät niitä vaikka oli kauhea ukkonen. No, kisojen aikaan tuskin enää ukkosia esiintyy.

  • nimimerkki

    Antti Rusanen

    24.8.2017 klo 10:03
    Elit-radalla on 22 rastia ja A-radalla 18 rastia. Molemmilla radoilla on yksi kolmen rastitehtävän aikarastiasema maalin jälkeen. Radan pituus on 1,0 km. Nousua on alle 5 metriä.

    3-8-vuotiaille on 8 rastin rata kilpailukeskuksessa. Avustajan käyttö on sallittua. Ilmoittautukaa lastenradalle suoraan minulle.

  • nimimerkki

    Anna

    25.8.2017 klo 10:30
    Voi miten hyvä idea toi lastenrata! Harmittaa hirveästi, ettemme pääse paikalle.

  • nimimerkki

    Mika Loukkalahti

    3.9.2017 klo 01:00
    Kiitokset hyvästä kisasta! Lopun treeni jäikin nyt väliin, kun piti lähteä kotiin. Minimaalisen kokemuksen perusteellakin voin jo sanoa, että lajin kisoja ja harjoituksia pystyvät järjestämään vain todella kokeneet ja osaavat tekijät. Eikä se ratamestarointi taida ihan nopeaa hommaa olevan.Tämän päiväisen kisan tehtävät taisivat olla sellaisia, että ei niissä ratkaisuissa lopulta epäselvyyksiä ollut, kuten pitääkin olla. Itse hieroin jostain syystä kutosta niin kauan A:n ja B:n välillä, että kun kasilla vasta sen väärin A:ksi päätin, oli aikaa kulunut jo tunti. Ysin ja kympin vedin sitten kiireellä väärin, vaikka ysin liput olivat suunnan perusteella kovasti vasemmalla. Kympin arvoin B:ksi, vaikka kovin lähellä kiveä se olikin.

    Oma mielikuva olisi, että lajin pariin olisi olemassa todella valtava oman kaltaiseni pitkään suunnistusta harrastaneiden veteraanien potentiaalinen porukka. JuhaH:n ja MikkoH:n kaltaiset kaverit ovat ilmeisesti todella nopeasti päässeet lajin kärkipäähän. Markkinointia vain lisää suunnistusväen pariin, jos mahdollista. Nuo PreO ja TempO-termit eivät ensinnäkään ole omiaan houkuttelemaan porukkaa mukaan. Normaalikilpailu ja Aikakoekilpailu tms. termeiksi. Eihän kukaan Suomessa käytä FootO-termiäkään. Omakin mielikuva on tätä ennen ollut, että laji on joku salamyhkäinen homma, jota pitää vuosikausia opiskella, ennen kuin siitä mitään tulee. Väärä mielikuva tämä oli toki. Suunnistusta ennen harrastamattomille laji on ehkä alussa aika haastava. Normaalikisaan pääsee kyllä helposti kiinni, aikarasteille tarvitaan hiukan kokemusta ja treeniä, että homma sujuu.

  • nimimerkki

    Jyrki

    3.9.2017 klo 12:05
    Kiitos kisasta. Kieltämättä ei tulisi mieleenkään ryhtyä kansallista kisaa järjestämään, vaikka täällä sellaista peräänkuulutettiin, että seurojen pitäisi kisoja enemmän järjestää. Osaamista ei vaan ole tarpeeksi.

    Ryttylän tehtävistä nro 8 jäi harmittamaan, kun linjojen perusteella lippuja en saanut osumaan oikeaan paikkaan, ja siksi zero. Ilmeisesti kartta oli osin epätarkka tai minä vaan en osannut katsoa oikein?

    Kotimatkalla harmitti erityisesti hänen puolestaan, joka sähkömopolla oli ajautunut epähuomiossa kielletylle alueelle, ja kaatui niin että sattui ja joutui huutamaan apua että pääsi moponsa alta pois ja pystyyn. Ja taisi yksi pyörätuolin rengaskin rikkoutua toiselta kisaajalta. Hyväjalkaisille ok maasto, mutta apuvälineitä käyttäville kehno.

    Mietin myös, miksi kisakarttaan merkataan kielletty alue niin, ettei se rajaudu oletetusta tulosuunnasta selkeästi eikä maastossa ole nauhaa merkkaamassa rajaa, mihin ei saa mennä? Ja pitäisikö siis hylätä ne, jotka kielletylle alueelle menivät joko epähuomiossa tai auttaakseen toista? Tehtävien haasteellisuuteen varmaan käytetään paljon aikaa kisaa järjestäessä, mutta kilpailijoiden turvallisuus ja kiellettyjen alueiden selkeä rajaus sekä merkintä maastoon myös ratamestareille huomioitavaksi.

  • nimimerkki

    Jyrki

    3.9.2017 klo 12:29
    Ja toinen asia, joka vähän harmitti oli se, ettei nollarastin määrittelystä ollut mainintaa kilpailuohjeissa. Huomasin erillisen käsin kirjoitetun lausunnon ilmoitustaululla vasta kisan jälkeen... Sillä olisin voinut sulkea 14-rastin zeron pois, sillä mielestäni rinteen apukäyrällä kuvattu notko oli rastilippujen välissä, mutta A -lippu ei ollut siitä yli viittä metriä pielessä vasemmalle.

    Kaikkiaan intoa preo-kisoihin lähtemiseen vähentää se, ettei aloittelijalla ole keinoja ratkoa kaikkia tehtäviä, eikä kisoja "pureta" tehtävittäin jälkikäteen. Viime vuonna Jarin kanssa pääsi kiertämään SM-preoradan kisan jälkeen ja siinä saattoi saada lisää oppia. Tällä tavalla uusia lajin pariin tulijoita saataisiin innostumaan enemmän, eikä olisi vaan kotimatkalla fiilis, että olinpa taas osaamaton, kun en pystynyt tehtäviä ratkomaan enkä tiedä, missä tein virheen.

  • Antti Rusanen

    3.9.2017 klo 19:06
    Mika, hyvin selvitit radan ja vaikeutesi taisivat olla juuri noilla rasteilla, joilla oli useita rastilippuja samalla kohteella ja jotka jätin A-radalta pois. A-ratahan oli muutoin sama kuin Elit, mutta Elit-radan rastit 6, 8, ja 10 oli jätetty pois.

    Olen samaa mieltä, että PreO ja TempO sopivat huonosti suomenkieleen ja ehkä englantiinkin. Normaalikilpailu on mielestäni parempi, mutta sille voisi joku keksiä paremmankin nimen. Tempo on mielestäni kilpailumuotoa hyvin kuvaava nimi, mutta tempo sopii hyvin suomenkieleen pienellä kirjoitettuna.

  • nimimerkki

    Pepi

    3.9.2017 klo 19:57
    Suomalaisissa säännöissä aikarastikilpailun nimi on tempo, mutta normaalikilpailua tai muuta vastinetta sille ei vaivauduta mainitsemaan. Suomenkieliseksi termiksi sovittiin muistaakseni normaalikilpailu.

    Seiskan ja kasin luona on todellakin kartassa pikku sijaintiheittoa. "Käsityön" makua. Onko monttu ollut muodossaan jo laserkeilauksen aikoihin? Uusimmat ortokuvatkaan eivät kai ole olleet vielä Jannen käytettävissä. Tuollaista huomatessa on alettava lukea vain kohteen lähimaastoa.

    Se taululle ilmestynyt viiden metrin ohje oli oman suoritukseni kannalta ratkaiseva, koska minun oli jo vaikea erottaa etäisimpien rastilippujen lähistöä tarkasti. Aikarastilla en enää saanut selvää kartasta, piti ratkaista pelkillä määritteillä. Virhehän siitä seurasi.

  • nimimerkki

    Antti Rusanen

    3.9.2017 klo 22:00
    Kilpailun voi järjestää pienemmälläkin kokemuksella, kun mukana on osaava valvoja. Valvoja voi samalla toimia neuvonantajana radan ja kilpailun suunnittelussa.

    Kielletyn alueen merkitsemistä pohdittiin kilpailunjohtajan ja valvojan kanssa. Minä olin sitä mieltä, että kilpailijat osaavat kartalta seurata sallittua reittiä. Rastien ratkominen on huomattavasti haastavampaa kuin sallitun reitin seuraaminen. Jos tämä olisi ollut kansainvälinen arvokilpailu, niin olisin varmasti merkinnyt reitin, mutta nyt ajattelin säästää vaivaa.

    Jos kilpailija menee kielletylle alueelle tahattomasti eikä hyödy rikkeestä, niin ei häntä tarvitse hylätä. Apua tarvitsevan kilpailijan auttamiseen ovat kaikki lajisääntöjen mukaan velvollisia, eikä siitä tietenkään voi hylätä.

    Kilpailun jälkeen kannattaa keskustella muiden kanssa, miten he ovat ratkaisseet tehtävät. Tämä on keskeinen asia oppimiseksi ja kehittymiseksi. Kun hakeutuu itseään parempien seuraan oppimaan, huomaa jossain vaiheessa, että itseään paremmat alkavat vähentyä.

    Parhaan tiedon kustakin kilpailusta saa tietenkin suoraan ratamestarilta. Jos ratamestaria ei ehdi kilpailun aikaan jututtaa, niin kysyä voi toki myöhemminkin. Kun kilpailu on päättynyt ja palkinnot jaettu, saa kilpailumaastoon yleensä mennä vapaasti pohtimaan ratkaisumenetelmiä. Ryttylässä ei ollut opastettua kierrosta, kun kisan jälkeen alkoi suoraan tempoharjoitus. Nyt rastit on kerätty, mutta maastoon saa mennä vapaasti tutkimaan.

  • nimimerkki

    Antti Rusanen

    3.9.2017 klo 22:06
    Monttu on uskoakseni ollut muodossaan jo laserkeilauksen aikaan. Pääosin käyrien perusmuoto toimi ja sijainti oli tarkka. Frisbeekorit ja heittopaikat eivät ole olleet paikallaan pohja-aineistojen aikaan ja soramontun eteläosan eli kilpailualueen osalta ei ilmeisesti vielä edes kahden vuoden takaisen ensikartoituksen aikaan. Niissä oli sijaintivirheitä, joita jäi korjaamatta. Kasvillisuusrajat olivat epäselviä maastossa.

    Kompassi toimi kohtuullisen hyvin. Kartan perussuuntaan tein 4 asteen korjauksen ja sen jälkeen ainakin pitkät suunnat olivat melko tarkkoja.

    Rastipisteen lähikohteet ja tietenkin itse rastikohde ovat yleensä kaikkein luotettavimpia.

  • nimimerkki

    Antti Rusanen

    3.9.2017 klo 22:09
    Elitin rasti 18 oli ainoa paikka, jossa maan pinnan muoto oli muuttunut oleellisesti kartoituksen jälkeen. Siinä oli pari kumparetta tasattu ja ajettu lisää maata. Puusto oli kasvanut parissa vuodessa, mutta siltä osin en lähtenyt karttaa päivittämään.

  • nimimerkki

    Esko

    4.9.2017 klo 10:02
    Hyvä kisa ja kivoja tehtäviä. Peräosan pehmeä hiekka oli kyllä liian pehmeää pyörätuolille. Kielletyn alueen nauhaa 18-19 välillä olisi ollut hyvä laittaa. Referenssipiste löytyi esim. 2, 3, 4, 6, 7, 10, 11 -rasteille, muuten vaikkapa 3-tehtävä olisi mennyt arvaukseksi näkymättömänä.

    Asia, mikä ei kyllä toiminut ollenkaan, oli aikarasti. Kilpailijan pitää saada selvää kartasta, nyt näillä silmillä puska oli 1:5000 mittakaavassa sotkuinen ja kaksi tehtävää heitin lippalakista arvauksena. Kilpailukeskuksen pihassa toteutettu aikarasti olisi ollut vaihtoehto.

    Kiitokset järjestäjille ja rohkeasti vain kisoja järjestämään. Asiallinen kritiikki on hyväksi ja parannusehdotuksia saa tuoda esille ja niitähän voi kukin omia kisoja tehdessään sitten toteuttaa paremmin.

  • nimimerkki

    Antti Rusanen

    4.9.2017 klo 11:43
    Oliko monella ongelmana, että aikarastikartoista ei saanut selvää, mitä siihen oli piirretty? Oliko vihreän peittämästä kumpareesta ja käyrästä vaikea saada selvää? Omasta mielestäni tulostusjälki oli ihan hyvä ja laminointi vielä paransi värien kontrastia. Piirtojälki myös oli mielestäni sopivan väljä, joten esimerkiksi pistekumpareet erottuivat hyvin alla olevasta käyrästä.

    Tulostin kartat suoraan ocadista värierottelutilassa ja nyt mietin, olisiko kuitenkin tullut helpommin luettava kartta, jos värierottelutilaa ei olisi käyttänyt aikarastitulosteissa.

    Ennalta odotinkin, että monella menee aikarastilla runsaasti aikaa ja virheitä tulee, kun pitää kolmesta pistekumpareesta valita oikea. Vähän yllätti se, ettei kärjessä tullut 10-20 sekunnin vastausaikoja oikeilla vastauksilla ollenkaan. Luonteeltaan aikarastit olivat mielestäni hyviä kohteenvalintatehtäviä, joissa haastetta toi se, että mentiin maaston sisään kohteiden lähelle. En olisi arvannut, että ensimmäiseen ja viimeiseen rastiin vastataan kaikkia rastilippuja. Jokainen rastilippu siis näytti jonkun mielestä olevan sekä kumpareen pohjoisjuurella että notkon länsiosassa.

    Majan nurkillekin olisi saanut aikarastit, mutta mielestäni on tylsää, jos kärjessä moni vastaa aikarastit 7-10 sekunnissa, jolloin kyseessä on ennemminkin vastausnopeuskilpailu kuin kartanluvun nopeuskilpailu.

    Jälkeenpäinkin olin tyytyväinen aikarastitehtäviin, koska sillä saatiin eroteltua kilpailijoita tuloslistalla, kun radalla odotetusti 8 vastasi kaikki rastit oikein.

    A-radalle aikarastit olivat liian vaikeita, mutta vaivan säästämiseksi A-rata kasattiin Elit-radan pohjalta. Yllätti positiivisesti, että A- ja kuntosarjoihin tuli näin paljon osallistujia.

    Jos tulostusjälki on niin huono, ettei kartasta sen takia saa selvää, niin se on iso ongelma, mutta itse koin karttojen olevan helppolukuisia. Täytyy kokeilla, saisiko eri tulostusasetuksilla helppolukuisempaa jälkeä.

  • nimimerkki

    Antti Rusanen

    4.9.2017 klo 11:55
    Mielestäni rastinmääritteilläkin aikarastitehtävät olisi lähestulkoon voinut ratkaista. Odotin, että ensimmäiselle aikarastille voidaan vastata oikean Alphan lisäksi Echoa, joka oli pohjoisen kumpareen pohjoisjuurella. Siihen vastattiin kuitenkin tasaisesti kaikkia lippuja. Samoin yllätti, miten viimeiseen notkorastiin vastattiin kaikkia lippuja, vaikka mielestäni vain Bravon ja Foxtrotin saattoi kuvitella olevan notkossa.

  • nimimerkki

    Pepi

    4.9.2017 klo 12:24
    En usko, että tulostus normaalinäkymästä olisi parantanut luettavuutta, koska tummuuskontrasti tiheikköä vasten olisi ehkä vain huonontunut. Mielestäni tulostusjälki ei ollut huono. Kilpailun päätteeksi silmäni vain olivat jo väsyneet enkä huomannut ottaa suurennuslasia valmiiksi esiin. Siitä syystä en lähtenyt enää tempotreeniin.

  • nimimerkki

    Mikko

    4.9.2017 klo 13:53
    Ryttylän kisassa rasti 8 aiheutti mulle eniten päänvaivaa. Karttaa lukemalla en osannut sanoa missä rastin pitäisi olla maastossa kun nenää ei näkynyt kunnolla ja oli vaikea hahmottaa mihin se päättyy. Seiskarastin viereinen kumpare näkyi toki mutta näkyvyys heikkeni yleempää polulta eikä rastia oikein päässyt ratkomaan sieltäkään. Paalulta liput olivat aivan läjässä ja siitä kohtaa oli mahdotonta sanoa kuinka kaukana ne ovat. Notkojen avulla päättelin että ei ainakaan A eikä B. C näytti olevan enemmän oikealla kinkeripiirillä mutta pelkäsin että nenä jatkuu pidemmälle ja C lippu on myös liian lähellä. Mä olin myös missanut nollatoleranssin määrittelyn mikä tässä olisi ehkä auttanut. Lopulta vastasin C kun nollaukseen olisi vaadittu liikaa vain musta tuntuu mentaliteettia ilman perusteita. Mielestäni tämä oli kuitenkin hyvä rasti, vaativa, laakea kohde, suht kaukana, rajattu näkyväisyys ja ratkaisu vaati runsasta liikkumista ja ehkäpä myös kompassista olisi ollut apua. Itse en tässä kohtaa luottanut suuntiin kun vaihtoehtoni olivat C tai ns. tiukka nollarasti.

    Aikarastille mennessä bongasin polun mutkan ja lippujen esittelyssä tajusin että A on niin tiheässä paikassa että siinä pitäisi olla tummanvihreä laikku kartassa. Eka tehtävä aukeaa, polun mutka näkyy ja kysytään kumparetta vihreässä laikussa. Seuraavaksi kysytään vierestä kumparetta, sivun katsomiseen meni aikaa mutta oikein meni. Kolmanneksi kysyttiin kahden ekan kohteen väliä, siihen vastasin sitten nopeammin. Huono fiilis jäi tokan lipun takeltelusta ja ajattelin että kärkisijat menivät siihen. Hiirsalmi oli kuitenkin päivän paras, Ville tällä kertaa. Hyvänä päivänä Juha olisi pystynyt paukuttamaan sen alta kymmenen ja Antti toki vielä reilusti nopeammin :-)

    Kiitokset kisasta ja maukkaista palkinnoista!

  • nimimerkki

    PekkaS

    4.9.2017 klo 14:00
    Tuossa oli paljon tavaraa rastiympyrässä, eli suurennuslasi olisi tarvinnut olla esillä.

    Sain kaikki oikein, eikä kartan luettavuudessa ollut ongelmia. Sen sijaan en millään meinannut uskoa, että A-tehtävän kumpare on todella kumpare. Pitkän pähkäilyn jälkeen tulin siihen tulokseen, että pakko se on vastata kun se kartan mukaan on ainoa mahdollinen paikka. Toisen kartan käännettyäni tuli sitten vahvistus, että tuo ensimmäinen meni oikein.

    Tuolin suuntaus oli ehkä vähän pielessä, yritän tullessa katsoa tarkasti miten tuoli on ennen kuin nostetaan tieltäni pois. Ajoin mopon tarkkaan siihen missä tuoli oli ollut. Katsomissuunta oli sitten B-lipulle ja jotenkin se suuntaus vaivasi, koska jäi mieleen. Nythän tuoli oli suunnattu juuri niille kohteille joita kysyttiin.

  • nimimerkki

    PekkaS

    4.9.2017 klo 14:09
    Tuo kulkukelpoisuus reitillä oli kieltämättä huono, tosin minä pääsin hyvin kulkemaan, mutta oli siinä Aaltion Petrin avustajalla kova homma, että pääsi montusta ylös. Tuohan oli kilpailun jälkeen ja tuo mäki olisi tarvinnut yksisuuntaisen liikenteen merkin. Itsekin palasin vielä mäkeä ylös ratkoessani 8. rastia, mutta tasapuolisuuden nimissä palaaminen olisi ollut hyvä kieltää.

    Pidän itse radoista, joilla täytyy osata myös suunnistaa. Siksi pidin siitä, että kielletyt alueet oli merkitty vain karttaan. Tämä on kuitenkin ongelma lajin kokeilijoille. Jos kilpailussa on esim. kuntosarja, kiellettyjen alueiden merkitseminen maastoon selventäisi tilannetta.

  • nimimerkki

    Pinja

    4.9.2017 klo 15:33
    Mulla ei ollut vaikeuksia saada aikarastikartoista selvää. Löysin itseni myös melko nopeasti kartalle, koska oikealla oleva pistekumpare nenällä oli se selvin kohde, jonka tiesin löytyvän kartasta isoimpana, käyrän tukemana maastomuotona. 23 sekunnin aika syntyi ihan siitä, että 1. ja 2. tehtävällä piti poissulkea B-lippu. Kun pistekumpare on nenäkäyrän päällä ja kysytään pistekumpareen sivua, käyrän alla oleva lippu ikään kuin intuitiivisesti näyttää olevan kumpareen sivussa ja kartanluvulla ja loogisella ajattelulla pitää löytää oikea paikka rinteestä. Tällainen aivojen raksuttelu vie mulla oman aikansa.

  • nimimerkki

    Juha

    4.9.2017 klo 15:48
    Lajin hienoudesta kertoo tuo Mikon huomio, että 11 vuotias juniori oli paras vaativalla aikarastilla vaikka mukana 60% maaotteluun valituista.

    Itse eksyin aikarastilla totaalisesti. Tiesin kyllä missä istun, mutten osannut hahmottaa kuin yhden takana oikealla olleen polun jonka luin B-lipun notkon läpi kulkevaksi. Toisen kartan kääntäessäni tajusin virheen ja kuittasin myös sen Echoksi maastoa ja määritettä katsomatta. 14 sekuntia, josta pääosa ensimmäiseen ja kaksi viimeistä sillä nopeudella kun karttoja pystyy kääntämään eli yhteensä 3-4 sekunnissa. Mikon mainitsema 10 sekunnin alitus olisi ollut todella kova suoritus vaikka ensimmäisen olisikin heti saanut kohdalleen.

  • nimimerkki

    Esko

    5.9.2017 klo 12:49
    Vielä pitää antaa kiitokset lasten radan laatimisesta! Tämän tyylisiä toteutuksia ja muitakin innovaatioita kaivataan.

  • nimimerkki

    Juha

    5.9.2017 klo 17:36
    Kiinnostaisi nähdä tuo H/D06-sarjan kartta. Ja lukea osallistuneiden ja ratamestarin kommentteja. Jos vaikka lastenrata jatkossa olisi enemmän käytäntö kuin poikkeus kisoissa ja kuntorasteilla.

  • nimimerkki

    Pinja

    5.9.2017 klo 18:54
    Lasten radalla oli 8 rastia, joissa kaikissa valittiin kahdesta lipusta oikea ilman nollavaihtoehtoa. Tällöin ajatteluksi riittää toisen lipun poissulkeminen, mikä helpottaa sopivasti pienimmille. Pieni lippumäärä auttaa myös nimeämistä. Tämä rata oli oikein sopiva 6v. Venlalle, vaikka kyllä hänkin vielä tarvitsee aikuisen kaveriksi kysymään oikeita kysymyksiä kartan, maaston ja määritteiden tulkinnasta. Leila 3v. ei koko rataa jaksanut keskittyä suunnistusasioihin, osa vastauksista kopioitiin siskolta...
    Oli myös hienoa, että kaikki palkittiin, palkinnon ei tarvitse olla iso, mutta kyllä se lapsia innostaa. Mittakaava voisi olla 1:4000 tai jopa suurempi, se helpottaisi kartan tulkintaa ja aikuisen kanssa keskustelua. Kaiken kaikkiaan näissä pikkulasten hommissa ei kannata olla tiukkapipoinen siitä, ettei aikuinen saisi auttaa yhtään kisassa, kisa kun on paras paikka oppia. Toisaalta siksi paremmuusjärjestykseen perustuva palkitseminen on huonompi vaihtoehto kuin kaikkien tasapuolinen palkitseminen.
    Tästä olisi voinut muutaman euron maksaakin, 0€ on aika vähän...

  • nimimerkki

    Antti

    5.9.2017 klo 19:54
    Senni jaksoi keskittyä kaksi rastia ja vastasi kuulemma ensimmäisellä rastilla taktisista syistä eri tavalla kuin Selma. Ei ole vielä oppinut, että tarkkuussuunnistuksessa ei kannata hakea omaa ratkaisua vaan kannattaa vastata samalla tavalla kuin muutkin.

  • nimimerkki

    Kummi

    5.9.2017 klo 20:29
    Vai olisikonSenni tullut tietämättään kummiinsa. Kaikki tai ei mitään.. ??

  • nimimerkki

    Antti

    5.9.2017 klo 21:06
    Voi olla sama asenne. Ei lähde varmistelemaan normaalikisan hopeamitaleita toisin kuin isänsä. Vaikka vastasinhan minäkin Ranskan tokan päivän vitosrastin oikein (86 % vastasi väärin). Se oli tärkeä rasti. Yhdellä rastilla ratkaistiin normaalikisan kaksoisvoitto ja joukkuekisan voitto, kun molemmat mitalit jaettiin samalta radalta.

  • nimimerkki

    Antti

    5.9.2017 klo 21:08
    Historiassa kaikkien aikojen oman ratkaisun tekijä on kyllä Martin Jullum, joka omalla ratkaisullaan hävinnyt monta kisaa. Tyypillisesti vielä tokan päivän viimeisillä rasteilla.

  • nimimerkki

    Jyrki

    5.9.2017 klo 21:59
    Aikarastin kartan luettavuus oli kieltämättä haaste, mutta minulla syyllinen oli kyllä alkanut ikänäkö ja monitehojen puute, ei kartta sinänsä. Otin parhaat kaukolasit päähän siltä varalta että radalla täytyy nähdä kauas. Se oli nopean kartanluvun kannalta huono juttu...
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Preokilpailu Ryttylässä 2.9.