Kansallinen preo ja tempo, Eno (Joensuu)

Aika: 7.-8.7.2018
Paikka: Eno, Joensuu

Selkien sisu järjestää 7.7. kansalliset tarkkuussuunnistuskilpailut (preo ja tempo). Sunnuntaina 8.7. toinen normaalikilpailu. 

 

SISU-TRAILO 7.-8.7.2018 KILPAILUOHJEET

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n tarkkuussuunnistuksen lajisääntöjä.

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja: Matti Ikonen 0400-887965
Ratamestari: Petteri Hakala
Valvoja: Lauri Kontkanen
Tuomarineuvosto: puheenjohtaja Antti Rusanen KeU, Anna Jacobson OK77, Pekka Seppä SuSe

Leimaus: Preo-kilpailuissa leimaus tapahtuu omilla pihtileimasimilla. Järjestäjällä on muutamia pihtileimasimia lainattavaksi.

Avustajat: Oman avustajan käyttö on sallittua. Avustaja saa auttaa vain kulkemisessa ja leimaamisessa, ei tehtävien ratkaisemisessa.

Kartta: Kaikissa kilpailuissa mittakaava 1:5000 ja käyräväli 2,5 m. Preoissa A4-kartta muovisuojuksessa. Jyrkänteiden ja kivien minimikorkeus on yksi metri. Kuviorajat ovat kartoitettu sen mukaan, missä raja näkyy suunnistajan silmien korkeudella, ei siis latvusten mukaan.

Nollatoleranssi: Kaikissa kilpailuissa nollarasteilla (zero) lähimmät liput ovat vähintään neljän metrin päässä kysytystä paikasta. Lasten radalla ei ole nollarasteja.

Tulokset: nähtävillä tulostaululla kilpailukeskuksessa tulosten selvittyä. Tulosten valmistuttua on 15 minuutin protestiaika. Tulokset laitetaan myös nettiin osoitteeseen www.trailo.fi.

Palkinnot: Elit-sarjassa palkitaan joka kilpailussa kolme parasta ja A-sarjassa paras kilpailija.

Lauantai 7.7.

Kilpailukeskus: Pelkolan tila, osoite Vanhankaltimontie 243. Opastus Ahvenisentieltä (tie 518) 2,5 km Enosta pohjoiseen. Kilpailukeskuksessa on kanttiini ja bajamaja-vessat.

Kuntosarjaan ilmoittautuminen: Paikan päällä infossa voi vielä ilmoittautua kuntosarjaan. Kunto-A preo
18 €, kunto-A tempo 5 € (elitin asemat 1-4). Lasten rata (B) preo 5 €, voi halutessaan myös kokeilla tempoa elitin asemilla 1-4, mutta ne ovat osittain vaikeita. Elit-radallekin pääsee erityistapauksessa.

Maasto ja kartta: Maasto on maatalojen pihapiirien rakennettua ympäristöä, niittyä ja vaaran rinteen metsiä. Laserpohjainen sprinttisuunnistuskartta (ISSOM), kartoitus 2015-2018 Petteri Hakala.

Tempo: Päivän ensimmäinen kilpailu on tempo, jonka lähdöt alkavat klo 15. Kilpailunumerot ja kortit jaetaan lähtöpaikalla parkkipaikan vieressä. Omat hakaneulat. Tempossa on 6 aikarastiasemaa, joilla on jokaisella 5 tehtävää. Kaikilla asemilla on kuusi lippua A-F, jotka nimetään suullisesti, mieluiten käyttäen kansainvälisiä foneettisia aakkosia (alfa, bravo, charlie, delta, echo, foxtrot). Maksimivastausaika on 150 sekuntia. Väärästä vastauksesta lisätään aikaan 30 sekunnin sakko. Radan pituus 800 m. Tempoa voivat kokeilla myös kunto-A-radalle tai lastenradalle menevät asemilla 1-4, mutta tehtävät ovat samoja kuin elitillä ja myös nollarasteja on.

Preo 1: Temposta siirrytään infoon, josta saa tarvittavan materiaalin preoradalle. Infosta siirrytään ensin aikarastille, jonka jälkeen on varsinainen rata. Kilpailijat, jotka eivät osallistu tempoon, tulevat myös infoon n. kello 15:30.

Aikarastilla on elit-sarjalla kolme tehtävää, maksimivastausaika on 90 sek. A-sarjalla on kaksi tehtävää, maksimiaika 60 sek. Nollavastaus (zero) ei ole aikarastilla mahdollinen. Kuusi lippua A-F, jotka nimetään suullisesti käyttäen foneettisia aakkosia (alfa, bravo, charlie, delta, echo, foxtrot). Väärästä vastauksesta lisätään aikaan 60 sekunnin sakko.

 

rasteja

radan pituus

nousu

maksimiaika

Elit

28

1,4 km

15 m

130 min, paralympia 140 min

Kunto-A

20

1,4 km

15 m

100 min

Lastenrata (B)

10

0,5 km

20 m

ei maksimiaikaa

 

Sallitut reitit ovat ruskealla karttaan merkityt tiet ja kovapintaiset alueet. Ylityskiellot ovat merkitty karttaan ja epäselvissä paikoissa myös maastoon.

Elit- ja A-rata kulkevat alussa yleisellä tiellä. Tien varrella ratkotaan muutama rasti. Kilpailijoiden on liikuttava tien reunassa ja oltava varovaisia. Tien nopeusrajoitus on 50 km/h ja liikenne ei ole runsasta. Tiellä on toimitsijoita antamassa huomiomerkkejä muulle liikenteelle. Pyörätuolin ja invamopon käyttäjillä on etuoikeus kulkea tien reunassa ja ratkaisupaalulle.  Lasten rata ei mene tien alueella, ja lapsia voidaan vahtia infossa, jossa on lastenradan karttojen jako ja lasten maali.

Maalista kilpailijat siirtyvät infoon.

Kilpailujen jälkeen sauna- ja uintimahdollisuus järven rannalla kilpailualueella. Omat pyyhkeet ja uikkarit mukaan.

Sunnuntai 8.7.

Preo 2

Kilpailukeskus: Vallisärkän ulkoilualueen parkkipaikka, osoite Karhunsalontie 14, Joensuu. Opastus Uimaharjuntien (tie 73) ja Karhunsalontien risteyksestä. Kilpailukeskuksessa on kanttiini laavun yhteydessä.

Vain elit-rata. Ensimmäinen lähtö klo 10. Kilpailu alkaa aikarastilla kilpailukeskuksen läheisyydessä, josta ohjataan kilpailijat radalle.

Aikarastilla on kuusi lippua A-F, jotka nimetään suullisesti käyttäen foneettisia aakkosia (alfa, bravo, charlie, delta, echo, foxtrot). Nollavastaus ei ole mahdollinen. Kolme tehtävää, maksimivastausaika 90 sek. Väärästä vastauksesta lisätään aikaan 60 sekunnin sakko.

Maasto on kangasmaastoa, jossa on suppia ja sorakuoppia. Kartta on Jussi Silvennoisen tekemän suunnistuskartan suurennos, mutta radan osalta kokonaan tarkennettu laserpohjia apuna käyttäen. Radan pituus 1,8 km, 29 rastia, nousua 25 m, maksimiaika 140 min, para-sarja 150 min. Sallitut reitit ovat  ruskealla karttaan merkityt tiet ja kovapintaiset alueet.

 

Tervetuloa!
Selkien sisu ry.

 

LÄHTÖAJAT

Lähtölista Tempo-kisa (lauantaina 7.7.)

 

Mäkinen Pinja 15.00

Seppä Pekka 15.02

Hartman Pertti 15.04

Hiltunen Pekka 15.06

Pinola Kari 15.08

Hyvönen Sami 15.10

Inkinen Martti 15.12

Jacobson Anna 15.14

Junttila Esko 15.16

Koponen Pentti 15.18

Korhonen Arto 15.20

Mäkinen Lauri 15.22

Nevalainen Pentti 15.24

Nyström Jan-Eric 15.26

Nyström Margita 15.28

Pinola Anne 15.30

Rusanen Antti 15.32

Uotila Ari 15.34

Villikka Juha 15.36

Mäkinen Vesa 15.38

Anttila Kyllikki 15.40

 

 

KILPAILUKUTSU

Sisu-TrailO, Kansalliset tarkkuussuunnistuskilpailut Enossa 7.-8.7.2018

Selkien Sisu järjestää tempon ja normaalikilpailun lauantaina ja toisen normaalikilpailun sunnuntaina. Lauantain aamupäivällä on myös jalkasuunnistuskansallinen samassa kisakeskuksessa kuin iltapäivän trailo, katso Irmasta Hukkarastit 7.7. 

Sarjat: E-sarja ja A-sarja. Kilpailijalla on oltava voimassa oleva suunnistuksen kilpailulisenssi. A-sarjaan voi ilmoittautua myös kuntosuunnistaja ilman lisenssiä. A-sarjassa helpompi rata, soveltuu hyvin lajiin tutustumiseen. Kaikki kilpailijat, sukupuolesta, iästä ja liikuntakyvystä riippumatta, kilpailevat samassa vaativuustason mukaisessa sarjassa. 

Lauantaina tarjolla myös lyhyt helppo lastenrata (preo). Ilmoittautuminen paikan päällä. Hinta 5€. 

Ilmoittautuminen ja osanottomaksut: Kaikkiin kilpailuihin erikseen, viimeistään perjantaina 29.6.2018 Suomen Suunnistusliiton IRMA-palvelun kautta. A-sarjaan voi ilmoittautua myös sähköpostilla selkiensisu (at) gmail.com ja kilpailupaikalla ennen kilpailun alkua. Maksut E-sarjassa TempO 18 € ja PreO 18 €. Vastaavat hinnat A-sarjassa 12 €, maksu Irman kautta tai käteisellä kilpailupaikalla.

Opastus: Lauantain kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Vanhankaltimontie 243, Joensuu. Opastus Ahvenisentieltä (tie 518). Sunnuntain kilpailukeskus on Enon Vallisärkällä, Karhunsalontie 14, Joensuu. Opastus Uimaharjuntieltä (73).

Lähdöt: Lauantain ensimmäiset lähdöt klo 15. Preo ja tempo peräkkäin. Sunnuntain ensimmäiset lähdöt klo 10 Tulokset molempien kilpailujen jälkeen kilpailukeskuksessa.

Kartta ja maasto: Lauantaina sprinttisuunnistuskartta 1:5000 / 2,5 m. Kartoitus 2016, Petteri Hakala. Maasto loivapiirteistä vaaran rinnettä, jossa niittyä, peltoa, rakennettuja kohteita, kiviröykkiöitä ja metsää. Sunnuntain normaalikilpailun kartta suurennettu 1:10 000 suunnistuskartasta ja tarkennettu tarkkuussuunnistusta varten. Maasto on loivapiirteistä suppa-kangasmaastoa, jossa muutama soramonttu. Kulkureitit hiekkapintaisia ajopolkuja, hyvä näkyvyys ja kohtalaiset korkeuserot.

Leimaus: Tapahtuu pihtileimasimilla. Omien leimasinten käyttö on sallittu. Järjestäjällä on muutamia lainattavia leimasimia (varaa ennakkoon).

Avustajat: Oman avustajan käyttö on sallittua. Avustaja saa auttaa vain kulkemisessa ja leimaamisessa, ei tehtävien ratkaisemisessa.

Kilpailukeskus: Lauantaina Pelkolan tilan pihapiiri. Sunnuntaina Enon Vallisärkän ulkoilualueen parkkipaikka. Kanttiini.

Majoitus: Kilpailijat, jotka majoittuvat kisa-alueella ennen kilpailua, eivät voi saada tempokilpailussa palkintoja, koska majoitusalueella on tempoasemia. 

Niittymaja
Kisa-alueella on tarjolla pienehkö, n.  25  m^2 neljän hengen mökki, Niittymaja, jossa 2  parisänkyä. Hinta 60€/vuorokausi. HUOM! Varaukset ennen juhannusta, sillä sen jälkeen sen jälkeen se voi olla vuokrattu muille.

Mökissä on sähkö. Ei juoksevaa vettä, peseytyminen saunoissa kiukaassa lämmitetyllä vedellä, juomaveden saa n. 150 metrin päässä olevasta raikkaasta lähteestä. Saunanlämmitys sisältyy hintaan. Ei sisävessoja, ulkokäymälät mökkien läheisyydessä. Pieni keittiö sisältäen jääkaapin, mikron, liesilevyt, uunin, kahvinkeittimen ja astiaston. Mökissä on takka. Pieni terassi ja grilli.  Sänkypaikkoihin sisältyy patjat, tyynyt ja huovat. Pussilakanat, aluslakanat, tyynyliinat ja pyyhkeet on majoittujien tuotava mukanaan. Vaihtoehtoisesti voi nukkua makuupussissa sängyssä.

Alueelle voi myös pystyttää teltan tai pysäköidä asuntovaunun. Telttapaikka 20€/vrk, asuntovaunupaikka tai asuntoautopaikka 30€/vrk sisältäen sähkön. Kaikissa näissä saa käyttää saunaa, ulkovessaa ja pihagrilliä.

Varaukset mahdollisimman pian numeroon 0503221281 /Pentti Kamppuri.
Varausmaksut tilille 
FI93 5770 0540 1200 67, Kamppuri Heini.
Maksut suoritettava 28.6. mennessä.

 

Jos on enemmän tarvetta mökeille, kilometrin päässä lauantain kisakeskuksesta on lisää vuokramökkejä. Katso http://www.alavanrantatuvat.fi . Lähin hotelli on Hotelli Kaltimonkoski Enossa, https://hotellikaltimonkoski.fi

Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja Matti Ikonen 0400-887965, ratamestari Petteri Hakala, valvoja ja tiedoittaja Lauri Kontkanen 040-7596177.

Lisätiedot: www.trailo.fi

Tervetuloa! Selkien Sisu ry

Liitteet