8.5.2023

SM PreO mitalistit / JV
SM Tempo mitalistit / JV
Rastivahti / TN

Stadi TrailO 2023 kilpailtiin viikonloppuna 6.-7.5. vilpoisessa kevätsäässä Helsingissä. Kilpailijoita oli reilu 120, joista yli puolet ulkomailta – Japania ja Hong Kongia myöten. Kisoissa ratkottiin Suomen mestaruudet normaalikisassa (PreO), joka oli kaksiosainen, sekä aikarastikilpailussa (TempO). Lisäksi jokainen kolmesta kilpailusta oli WRE-pisteitä kerryttävä ja yhteistulosten parhaat palkittiin.

Lauantaina kilpailtiin Pihlajamäessä, Suomen modernin arkkitehtuurin merkkikohteessa, PreO1 ja Tempo Rasti-Jyryn isännöimänä. Ensimmäinen kilpailu aloitettiin tähyilemällä Lahdentien vieressä sijaitsevan valtavan maamerkkimäisen kallion rinteille vietyjä rastilippuja ja siitä jatkettiin Pihlajamäen ja Pihlajiston välistä laaksoa pitkin kohti kisakeskuksena toiminutta Pihlajamäen ala-astetta. Tempo-rata puolestaan kulki ikonisten valkoisten tornitalojen välissä.

Sunnuntain PreO2 kilpailtiin Helsingin Suunnistajien järjestämänä Mustikkamaalla aurinkoisessa säässä. Rata kirsi saaren rantaa ja tarjosi näkymiä Kalasatamaan, merelle ja rakenteilla olevalle Kruunuvuoren sillalle.

TempOn Suomen mestaruuden voitti moninkertainen arvokisamitalisti Antti Rusanen (Hauhon Sisu), hopeaa voitti Sami Hyvönen (Nurmeksen Sepot) ja pronssia Juha Hiirsalmi (Turun Metsänkävijät). PreOn Suomen mestaruus meni tarkkuussuunnistuksen uudelle suurlupaukselle, Teemu Niskaselle (Lahden Suunnistajat -37), hopealle ylsi Antti Rusanen ja pronssille Juha Hiirsalmi. P-sarjan paras oli totuttuun tapaan Pekka Seppä (Suunta-Sepot).