Tarkkuussuunnistuksen edustusvalinnat 2022

28.7.2021

25.-29.5.2022 EM-kilpailut, Suomi, Lohja

Vuodelta 2020 ja 2021 Covid-19 pandemian vuoksi siirtyneet EM-kilpailut järjestetään toukokuussa 2022.

Alkuperäiseen kilpailuajankohtaan tarkoitettujen valintojen teosta on kulunut aikaa kesän 2021 jälkeen kaksi kautta. Tästä syystä aiemmin tehdyt valinnat mitätöidään ja joukkue valitaan uudelleen. Aiempien kausien menestys kotimaassa ja ulkomailla korostuu tässä tilanteessa johtuen viimeisen kahden kauden aikana järjestettyjen ja järjestettävien kilpailuiden vähäisestä määrästä.

Tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailun avoimeen sarjaan valitaan 7 urheilijaa, joista Antti Rusanen on edellisenä euroopanmestarina yksi ja max 6 paralympia säännön täyttävää urheilijaa P-sarjaan. Tempo-kilpailuun valitaan 9 urheilijaa, joista Pinja Mäkinen on edellisenä euroopanmestarina yksi.

Joukkue valitaan pääosin 30. marraskuuta 2021. Joukkuetta täydennetään viimeistään 30.4.2022. EM-kilpailujen P-sarjaan valittavien urheilijoiden on todistettava paralympiakelpoisuutensa IOF:n ohjeiden mukaisesti 1.4.2022 mennessä. Omavastuista ilmoitetaan myöhemmin.

Valintaperusteet:
Vuoden 2020 SM-kilpailua ja FinTrailO-kilpailuita sekä vuoden 2021 kilpailuita pidetään tarkkailukilpailuina. Pääpaino vuoden 2021 kilpailujen huomioimisessa on kotimaan kilpailut. Mahdollisuuksien mukaan pyritään huomioimaan myös se, jos riskiryhmään kuuluvat eivät ole voineet osallistua kilpailuihin. Valinnat tehdään harkinnan mukaan huomioiden erityisesti myös aiempi arvokisamenestys kotimaassa ja ulkomailla.

Valintaryhmä: Heikki Liimatainen ja Hannu Niemi

19.-23.7.2022 MM-kilpailut, Puola

Heinäkuulta 2021 Covid-19 pandemian vuoksi siirtyvät MM-kilpailut järjestetään heinäkuussa 2022.

Tarkkuussuunnistuksen uusien sääntöjen mukaiset joukkueen kokorajoitusten muutokset otetaan huomioon joukkuetta valittaessa. Tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailun avoimeen sarjaan valitaan 5 urheilijaa, joista Pinja Mäkinen on edellisenä maailmanmestarina yksi ja max 4 paralympia säännön täyttävää urheilijaa P-sarjaan. Tempo-kilpailuun valitaan 4 urheilijaa.

Huom! Edellä mainittujen lisäksi meillä on mahdollisuus nimetä joukkueeseen max 2 korkeintaan 20-vuotiasta kilpailijaa molempiin sarjoihin ja kilpailumuotoon. Tämän lisäksi on mahdollisuus valita tietyin ehdoin kilpailijoita maailmanrankin perusteella.

Joukkue valitaan viimeistään 1. kesäkuuta 2022. MM-kilpailujen P.-sarjaan valittavien urheilijoiden on todistettava paralympiakelpoisuutensa IOF:n ohjeiden mukaisesti 29.5.2022 mennessä. Omavastuista ilmoitetaan myöhemmin.

Valintaperusteet:
Harkinnan mukaan menestys kauden 2021 ja kevään 2022 kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä aiempi arvokisamenestys kotimaassa ja ulkomailla.

Valintaryhmä: Heikki Liimatainen ja Hannu Niemi

Pohjoismainen maaottelu

Pohjoismaisen maaottelun peruutettiin Covid-19 pandemian vuoksi vuodelta 2020 ja järjestelyvuoro on Norjalla. Maaotteluvalinnoista tiedotetaan, kun selviää milloin se seuraavan kerran järjestetään.

 

Valintaohjeet SSL:n sivulla.