Eurooppa-cupin (ECTO) voittotaistelu kiristyy. Hakala voittoon Wlenissä

16.9.2019

ECTO 2019 Puolan mestaruuskilpailujen viestin voitti Suomi 1 Juha Hiirsalmi, Petteri Hakala ja Pinja Mäkinen. Ruotsi oli toinen ja Suomen kakkosjoukkue Esko Junttila, Ari Uotila ja Ari Tertsunen kolmas. Kuva EJ
ECTO Tempon Puolassa voitti Petteri Hakala ja Juha Hiirsalmen ollessa toinen. Kuva EJ

Tulevissa MM-kisamaisemissa Puolan Wlenissä järjestettiin epävirallisen Eurooppa-cupin (ECTO) osakilpailut 14.-15.9. Kisat olivat samalla maailmanrankikisoja (WRE) ja Puolan mestaruuksistakin kisattiin.

Viikonlopun rupeaman aloitti Puolan mestaruusviesti, jossa voiton vei (kisan ulkopuolella tosin) Suomen ykkösjoukkue Petteri Hakala, Pinja Mäkinen ja Juha Hiirsalmi. Toiseksi yllättävänkin hyvien tempoasemasuoritusten ansiosta nousi ruotsalaisryhmä Lundqvist-Fredholm-Ståhlnacke jättäen niukasti taakseen PreO-osuuden jälkeen jopa voitossa kiinni olleen Suomen kakkosjoukkueen Junttila-Uotila-Tertsunen.

Odotusten mukaisesti muilla ei ollut mitään mahdollisuuksia lauantain TempO-kilpailussa, vaan Eurooppa Cupin kokonaiskilpailun voitosta taistelevat Petteri Hakala ja Juha Hiirsalmi jakoivat kaksi ensimmäistä sijaa. Hakalan ottaessa tällä kertaa voiton 21 sekunnin turvin. Kolmannen sijan jakoivat Lars Jacob Waaler (NOR) ja Pavel Kurfurst (CZE).

Sunnuntain PreO-kilpailu ei sujunut suomalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla. Lauantaina hieman epäonnistunut Pinja Mäkinen oli parhaana suomalaisena 7. ja Ari Uotila 12. Voiton vei nuori vasta tällä kaudella kärkitaistoihin noussut tsekki Pavel Ptacek.

Eurooppa Cup päättyy kolmen viikon kuluttua pohjoismaisen maaottelun yhteydessä kisattaviin kahteen PreO-kisaan. Jo nyt on varmaa, että kokonaiskilpailun voitto jää Suomeen (ECTO:n). Hiirsalmi johtaa 294 pisteellä, toisena Hakala 270 pisteellä ja kolmantena Ptacek 213 pisteellä.