Antti Rusasesta tuplamestari

2.9.2019

SM-normaalikilpailun 2019 mitalistit. Kuva Tero Junttila
SM-normaalikilpailun 2019 mitalistit. Kuva Tero Junttila

Antti Rusanen otti sunnuntana Jyväskylässä viikonlopun toisen tarkkuussuunnistuksen SM-kultamitalinsa. Rusanen voitti jo lauantaina tempokisan ja sunnuntaina vuorossa oli normaalikilpailu, joka myös päätyi Hauhon Sisun Rusasen voittoon.

Myös normaalikilpailun muut mitalistit olivat jo tempokisasta tuttuja: Lauri ja Pinja Mäkinen, joiden keskinäinen järjestys vaihtui lauantain jälkeen. Normaalikilpailussa Mäntsälän Urheilijoiden Lauri Mäkinen oli toinen ja Kooveen Pinja Mäkinen kolmas.

Rusasen toinen mestaruus tuli aikarasteilla syntyneen 14 sekunnin erolla, sillä Lauri Mäkinen oli Rusasen kanssa tasapisteissä.

– Esko Junttila oli laatinut Sarvivuoren jyrkänteille ja louhikkoihin todella upean radan. Minulla oli alkumatkasta vaikeuksia parilla rastilla, mutta loppuradasta oli itsevarma olo ja rastit ratkesivat helposti. Oli hienoa voittaa samana viikonloppunas ekä tempon että normaalikilpailun mestaruus, Rusanen myhäili SM-viikonlopun päätteeksi.

SM-tarkkuussuunnistus, normaalikilpailun tulokset

SM-tarkkuussuunnistus, normaalikilpailu, Jyväskylä
1) Antti Rusanen HauSi 28 pistettä/23,5 sekntia, 2) Lauri Mäkinen MU 28/39,5, 3) Pinja Mäkinen Koovee 27/23,5, 4) Petteri Hakala RaN 27/24,5, 5) Janne Seppälä SomE 27/43,5, 6) Sami Hyvönen RasPi 26/17,5.