Avoimia tarkkuussuunnistusharjoituksia ja -esittelyitä elokuussa

1.8.2019

Elokuussa järjestetään useampi avoin tarkkuussuunnistusharjoitus, joihin kuka tahansa voi tulla. Harjoituksissa on tarjolla opastusta lajiin.

Tarkkuussuunnistus on laji, jossa kaikki, katsomatta ikää, sukupuolta tai liikuntakykyä, voivat harrastaa ja kilpailla samassa sarjassa. Tarkkuussuunnistuksessa ei mitata fyysistä suoritusta, vaan laji perustuu kartanlukuun ja päättelyyn. Rata muodostuu tehtävistä, joissa ratkaistaan, mikä 2-5 rastilipusta maastossa vastaa osallistujan karttaan merkittyä rastia. Eliittitasolla kilpailtaessa voidaan käyttää myös ns. nollarastia, jolloin yksikään tarjotuista rastilipuista ei ole oikeassa paikassa. 

Tarkkuussuunnistuksen tehtäväpisteet eli rastit sijoitetaan hyväpohjaisten kulku-urien varrelle, joten myös liikuntarajoitteiset voivat tasapuolisesti osallistua.

Maanantaina 5.8. järjestetään Nousiaisissa Mynärastien yhteydessä tarkkuussuunnistusharjoitus. Lähtöpaikka on omakotitalon pihassa osoitteessa Miekkavuorenkuja 3, Nousiainen. Wc-tiloja, kahviota yms. ei ole käytettävissä. Paikalle on valtatie 8:lta alkaen opastus Mynärastien opasteilla. Radalle lähteminen on mahdollista klo 16-18.30. Pelkkä tarkkuussuunnistusharjoitus maksaa 4€, yhteishintaan 8€ saa myös normaalit kuntorastit. Myös Smartumin liikuntasetelit käyvät maksuksi. Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

Rata on A-tasoinen. Se soveltuu myös aloittelijoille ja lajiin tutustujille, joille on tarjolla myös opastusta. Radalla on 23 tehtävää ja 2 aikarastia. Kartta on tietokoneella tehty suurennos alueen suunnistuskartasta. Reitti kulkee koko matkan pururataa, joka soveltuu hyvin myös liikuntarajoitteisille.

Keskiviikkona 14.8. järjestetään harjoitus Riihimäellä. Lähtö radalle kello 16.30 - 18.00. Opastus Riihimäen Kiskon majalle (osoite Hiihtomajantie 105 Riihimäki), alkaa Kokonkadun ja Hiihtomajantien risteyksestä. Karttamaksu seuran ulkopuolisilta 6 €. Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Myös Smartumin liikuntasetelit ja Hämeen Sanomien kuntorastilipukkeet kelpaavat maksuksi.

Radat A, 15 - 20 tehtävää ja lajikokeilijoille sekä aloitteleville B, noin 10 tehtävää. Molemmilla yksi aikarastiasema. Kartta on alueen suunnistuskartta mittakaavassa 1:5000, jota on paranneltu tarpeellisin osin. Kilpailureitti on pururataa, jossa parin jyrkähkön alamäen takia on hyvä olla mukana avustaja pyörätuolilla liikkuvilla. WC-tiloja ei ole käytössä tapahtumapaikalla.

Karttamäärän arvioimiseksi toivotaan ennakkoilmoittautumista viimeistään 12.8.2019 osoitteeseen heikkil55@gmail.com tai tekstiviestillä 040 867 1217. Tiedustelut samoilla yhteystiedoilla tapahtuman järjestäjälle Heikki Liimataiselle.

Maanantaina 26.8. klo 16-18 järjestetään tarkkuussuunnistusharjoitus Espoon Kilossa. Tapahtumassa on sekä tarkkuussuunnistuksen normaalirata (Preo) että muutama TempO-asema. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ajankohta: Maanantai 26.8.2019 klo 17-18:30, aluksi lajiesittely, sen jälkeen lyhyt rata.

Paikka: Kilonpuiston koulu (ulkona), Kilonpuisto 5, 02610 Espoo

Varusteet: Säänmukaiset varusteet, olemme ulkona. Kompassi (ei pakollinen).

Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset (paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta, mutta ilmoittautuminen auttaa oikean karttamäärän tulostamisessa): Anna Jacobson, anna@ok77.fi.