Rusanen voittoon FIN 5 -tarkkuussuunnistusviikolla

18.7.2019

Ensimmäinen FIN 5 -tarkkuussuunnistusviikko päättyi Suomen Antti Rusasen voittoon. Kautta aikain ensimmäillä Suomen tarkkuussuunnistusviikolla (ilman arvokilpailuita) kilpailtiin neljänä päivänä viidessä kilpailussa Nilsiän ja Rautavaaran maastoissa. Kaksi kilpailuista oli maailmanrankitapahtumia. Pääjärjestäjä ja kansallinen valvoja Sami Hyvönen oli loihtinut kasaan viiden kilpailun kokonaisuuden, jossa suomalaiset huippuratamestarit suunnittelivat kukin yhden kilpailun. Kilpailut käytiin Juha Hiirsalmen, Pekka Sepän, Petteri Hakalan, Pinja Mäkisen ja Hannu Niemen radoilla.

Toiseksi yhteiskilpailuissa Rusasen jälkeen sijoittui Norjan Lars Jakob Waaler ja kolmanneksi hänen maanmiehensä Geir Myhr Øien. Neljäs oli Suomen Lauri Mäkinen. Paras ratamestari, eli kilpailija, joka ei voinut valita pois yhtään kilpailua yhteistuloksista, oli kuudenneksi sijoittunut Pinja Mäkinen.

Kilpailut käytiin hyvässä säässä ja hienoissa maastoissa. Viidestä kilpailusta neljä parasta laskettiin yhteistuloksiin, jotta ratamestareilla olisi yhtä lailla mahdollisuus menestyä. Osallistujia oli yhteensä n. 90 Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Isosta-Britanniasta, Italiasta, Puolasta, Slovakiasta, Tsekistä, Venäjältä, Japanista ja Hongkongista. Viikon aikana kävi myös moni aloittelija kokeilemassa tarkkuussuunnistusta A-sarjassa. Kun kilpailukeskus oli sama, tai hyvin lähellä FIN5-pääkilpailukeskusta, oli kynnys matalampi onnistua. Viimeisenä kilpailupäivänä kävi myös suunnistuksen maailmanmestari Liisa Peltola (ent. Veijalainen) kokeilemassa lajia. Viimeisen päivän kilpailukeskuksesta (Tahko Panorama Bar & Cafe) oli satumaiset näkymät järvien ja saarien ylle.

 

Tulokset