Hiirsalmi voittoon Portugalin ECTO:ssa

24.6.2019

Petteri Hakala ja Juha Hiirsalmi menestyivät Eurooppa-cupissa Portugalissa. Kuva: Esko Junttila

Ennen maailmanmestaruuskilpailuiden alkua maailman eliitti lämmitteli kisafiiliksiä Portugalin järjestämissä epävirallisen Eurooppa-cupin (ECTO) osakilpailuissa 22.-23.6.

Lauantain normaalikilpailussa menestyi suomalaisista parhaiten Petteri Hakala, joka sijoittui kolmanneksi häviten voittaja Marit Wiksellille vain 2,5 sekuntia aikarastilla. Wiksellin (SWE) ja Hakalan väliin mahtui vielä Tomas Lestinsky (CZE). Suomen Sami Hyvönen oli neljäs.

Sunnuntain tempossa Juha Hiirsalmi jatkoi hyviä tempo-otteitaan: kauden kolmas ECTO-tempo ja kauden kolmas voitto Hiirsalmelle! Ruotsin Marit Wiksell sijoittui toiseksi ja Petteri Hakala jälleen kolmanneksi. Antti Rusanen ja Pinja Mäkinen olivat tuloksissa sijoilla 7 ja 8.

Maailmanmestaruuskilpailut alkavat tänään Portugalin Idanha-a-Novassa mallisuunnistuksella. Huomenna on vuorossa normaalikilpailun ensimmäinen kilpailupäivä.