Sisu-TrailO aloittaa Suomen ensimmäisen tarkkuussuunnistusviikon

13.6.2019


Selkien Sisun Enossa järjestämiin tarkkuussuunnistuskisoihin (13.-14.7.) on tulossa Japania myöten kilpailijoita, sillä lauantain kilpailu on myös maailmanranki -kisa. Enosta kilpailjat siirtyvät Fin5-rastiviikolle Savoon.

Ensimmäistä kertaa Suomessa tässä laajudessa järjestettävä tarkkuussuunnistusviikko on kattaukseltaan runsas. Kilpailuviikon aloittaa Selkien Sisun Sisu-TrailO, joka kilpaillaan Joensuun Enossa neitseellisissä suunnistusmaastoissa. Edes tarkkuussuunnistusta ei ole näissä maastoissa aiemmin järjestetty. Pientä säätöä kisajärjestelyihin aiheutti lauantain ensisijaiseiksi maastoksi kaavailtu Louhivaara, mutta siellä  on kevään aikana aloitettu tien perusparannus, joka ei ehdi valmiiksi kilpailupäivään mennessä. Tämä ei kuitenkaan hetkauta järjestelykoneistoa, sillä ratamestari Petteri Hakala teki viime kesänä peräti kuusi tarkkuussuunnistuskarttaa Enon lähistöltä. Tällä erää riitti, kun otti kompassi suunnan 9km lounaaseen Ilvesvaaraan lähivuosina tulevan tuulivoimapuiston suuntaan. 

Selkien Sisun tarkkuussuunnistuskisoissa on totuttu laadukkaisiin karttoihin ja ratoihin. Uudet kartat on tehty laserkeilausaineistojen pohjilta ja radoissa noudatetaan kasvavaa trendiä, jossa kartanlukua painotettaan parhaana ratkaisumuotona. Nollarasteilla ja senttimetreillä ei tulla kikkailemaan. 

Sisu-TrailOn ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu jo sunnuntai-iltana 16.6., joten kisaan aikovien kannattaa laittaa loppuviikosta ilmoittautuminen sisään. Tämän jälkeen ilmoittautumishinta on 1,5-kertainen. Eno tarjoaa hyviä majoitusvaihtehtoja ja niihin voi saada vinkkejä kisasivuilta.

Tervetuloa kisailemaan ja naustikelemaan Enoon 13.-14.7.2019! Jos matka jatkuu Fin5-rastiviikolle, niin suosittelemme piipahtamaan Kolin kansallismaisemissa, joka sijaitsee matkan varrella Savon maalle.