ECTO:n avauksesta voitot Suomeen

19.3.2019

Hevoskuiskaajaksi juuri kurssittautunut Petteri Hakala valmistautumassa kisakauden avaukseen. Kuva Mia Hiirsalmi
Hevoskuiskaajaksi juuri kurssittautunut Petteri Hakala valmistautumassa kisakauden avaukseen. Kuva Mia Hiirsalmi

Tarkkuussuunnistuksen Euroopan Cup aloitettiin perinteiden mukaisesti suomalaiskomennossa.

Slovenian Lipicassa lauantaina kisatussa TempO:ssa voiton vei Juha Hiirsalmi. Petteri Hakala oli toinen ja Pinja Mäkinen neljäs.

Sunnuntain PreO:ssa kärkisijat ratkottiin aikarasteilla, jotka parhaiten hallitsi TempO:n maailmanmestari Petteri Hakala. Muista suomalaisista radalla kaikki oikein saivat Ari Tertsunen 5., Juha Hiirsalmi 10. ja Martti Inkinen 12.

Viikonlopun yllättäjä oli kansainvälisellä tasolla uusi nimi Tsekin Pavel Ptacek, joka otti sija 3 ja 4. Muuten tuloslistojen kärkipää ei suuria yllätyksiä tarjonnut. http://www.oktrzin-klub.si/sl/lipica-trailo/results.html

Kisat käytiin Lipican seudulle tyypillisessä karstimaastossa. Petterin yhteenveto kuvaa varmasti aika hyvin useimpien osallistuneiden näkemystä viikonlopun kisoista:

”Sloveniassa oli hienot kisat, haastavaa kartanlukua. Kartat tarjosivat hyvin runsaasti luettavia kohteita, helpotti monella rastilla oikeaan ratkaisuun päätymistä kun pienet avokalliot paistoivat pensaikon läpi. Tempossa haastavinta oli, kun kivet näkyivät vain yhdestä suunnasta, eikä usein pystynyt hahmottamaan niiden pituutta. Yllättävän vaivattomasti ymmärsi kuvauksen vaikka ei aiempaa kokemusta karstimaastosta.”

Euroopan Cupin ensimmäisen viikonlopun jälkeen Petteri Hakala on selvässä johdossa. Samalla kisattiin maailmanrankipisteistä. Kärjen järjestykseen ei tullut muutoksia vaikka Antin johto kaventuikin hieman. Lipica TrailO:n yhteistuloksissa voiton vei Juha ennen Petteriä, seuraavina Pavel ja Pinja.