Rusanen pronssille normaalikilpailussa

10.8.2018

Suomen Antti Rusanen onnistui tarkkuusuunnistuksen toisen päivän kilpailussa ja saavutti päivän parhaalla suorituksella kaksipäiväisessä normaalikilpailussa pronssia. Kilpailun kärkisijat pysyivät kahden päivän yhteistuloksissa samoina kuin ensimmäisen päivän jälkeen ja kulta ja hopea menivät ensimmäisen päivän kilpailun kärjessä olleelle kaksikolla Slovakian Jan Furuczille ja Norjan Geir Myhr Øienille.

Rusasen pronssi oli kokeneelle kisailijalle MM-normaalikilpailussa viides ja MM-tasolla 10. mitali ja hyvä jatko kevään EM-kullalle.

-Tosi tyytyväinen olen tähän päivään. Etenin tasaisesti ja hallitusti ja tuli hyvä suoritus. Muuta ei ollutkaan tehtävissä, sillä aikarastierot olivat niin isot ensimmäisen päivän jälkeen, Rusanen iloitsi onnistuneesta suorituksestaan.

Suomalaisten hienosti sujunutta päivää täydensi Pinja Mäkisen kuudes sija.

– Tämän päivän kilpailu meni hyvin ja hallitsin aikaakin. Ensimmäisen päivän virhe jäi kyllä harmittamaan ja siitä opin, että helpot rastit voi ohittaa nopeammin, jotta ratkaiseville rasteille jää enemmän aikaa, toisen päivän kilpailussa kolmanneksi ja yhteistuloksiksi kuudenneksi sijoittunut Mäkinen harmitteli.

Paralympiasarjassa parhaiten onnistui ensimmäisen päivän jälkeen vielä sijalla 21. ollut Kari Pinola, joka oli normaalikilpailun yhteistuloksissa lopulta 14:sta.

Tulokset, Tarkkuussuunnistuksen normaalimatka, Latvia

kahden päivän yhteistulokset (pisteet/aikarastilla käytetyt sekunnit)

Avoin sarja: 1) Jan Furucz SVK 61p/30,5s, 2) Geir Myhr Olen NOR 61/43, 3) Antti Rusanen 61/45,5, 4) Stig Gerdtman  SWE 61/115, 5) Joao Pedro Valente POR 61/171, 6) Pinja Mäkinen FIN 60/43, 21) Sami Hyvönen FIN 57/90, 36) Juha Hiirsalmi FIN 55/37,5

Paralympia sarja: 1) Ola Jansson SWE 58p/114s, 2) Michael Johansson SWE 57/100, 3) Svein Jakobsen 56/196, 4) Jano Kostova CZE 55/252, 5) Inga Gunnarsson SWE 54/318, 6) Bohuslav Hulka CZE 53/311, 14) Kari Pinola FIN 47/129, 19) Pekka Seppä 45/222, 30) Tuomo Markelin FIN 40/277