Sisu-Trailossa monipuoliset ja haastavat radat

8.7.2018

Antti Rusanen voitti Sisu-Trailon molemmat normaalikilpailut ja osasi parhaiten lukea käyrämuodot sunnuntain kangasmaastossa.
Antti Rusanen voitti Sisu-Trailon molemmat normaalikilpailut ja osasi parhaiten lukea käyrämuodot sunnuntain kangasmaastossa.

Antti Rusanen voitti kummatkin normaalikilpailut ja Lauri Mäkinen tiukan tempo-kilpailun.

Selkien Sisun järjestämä Sisu-Trailo tarjosi haasteellisia ja monipuolisia tehtäviä viikonlopun aikana. Sisu-Trailo alkoi lauantaina iltapäivällä kuuden aseman tempolla, jossa yksi asema oli raunioituneen navetan sisällä. Kisan voitti Lauri Mäkinen viidellätoista sekunnilla yhden virheen tehneen Rusasen. Mäkinen suoriutui temposta virheittä yhteisajalla 123 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui myös virheittä mennyt Anna Jacobson, vain viisi sekuntia Rusasta hitaampana. Pinja Mäkinen jäi kärkeen 42 sekuntia. Tempon kärkikahdeksikossa peräti viisi suoriutui virheittä.

Lauantaina kilpailtiin normaalikilpailu heti tempon jälkeen samassa maastossa. Rastipisteinä oli yli satavuotiaita kivikasoja, kiviaitoja, rakennuksien pohjia ja edellä mainittu raunioitunut navetta. Antti Rusanen voitti normaalikilpailun täysillä pisteillä ja 16 sekunnilla ennen Pekka Seppää. Kolmanneksi sijoittui Pinja Mäkinen yhdellä virheellään vain kuusi sekuntia ennen Ari Uotilaa.

Kisaviikonloppu huipentui Vallisärkän kangasmaaston normaalikilpailuun, jossa Rusanen jatkoi virheetöntä putkeaan. Hän keräsi täydet 29 pistettä ja latoi kolmen tehtävän aikarastilla tulokseksi huimat 6 sekuntia, mikä kestää kansainvälistä vertailua. Toiseksi sijoittuneelle Pinja Mäkiselle sattui kisan loppumetreillä ratkaiseva virhe Vallisärkän päälle kipuamisen jälkeen. Kolmanneksi sijoittui Åke Jacobson kahdella virheellään.

Hukkarastien ratamestari ja tarkkuussuunnistuskisojen valvoja Lauri Kontkanen kommentoi viikonloppua seuraavastI: "Kaiken kaikkiaan kisaviikonloppu sujui mielestämme hyvin myös järjestäjien osalta, joskin lauantaina Hukkarastit verottivat oman osansa tarkkuussuunnistuksen ennakkojärjestelyistä. Kahden eri lajin kisat samana viikonloppuna ja samoilla ydinhenkilöillä on kenelle tahansa tiukka rupeama. Yllättävän pienillä virheillä selvisimme, mutta mainittakoon pieni lapsus viime metreillä, kun tarkkuussuunnistuskisan ratamestarille Hakalalle sattui myöhään lauantaina yömyöhällä "pieni" viidentoista metrin liputusvirhe, joka selvisi minulle 25 minuuttia ennen kisastarttia. Onneksi liputus oli niin paljon väärin, joten todettiin pikaisesti, että vaihdetaan vastaus nollaksi. Näitä ei tietenkään pitäisi sattua ja ratamestari varmasti oppi sen, että jokainen lippu pitää merkata, koska väsyneenä ja kiireessä voi sattua vastaavia virheitä todella helposti. Seuraavaksi anotaan aikaisintaan 2020 am-tempon järjestelyoikeuksia, sen verran pitänee hengähtää ennen tulevia kisajärjestelyitä."