Rusanen katkaisi Wiksellin FinTrailO-putken

2.4.2018

Neljä edellistä FinTrailOn kokonaiskilpailua voittanut Ruotsin Marit Wiksell joutui taipumaan Turun FinTrailO-viikonloppuna sijoittuen yhteistuloksissa vasta kahdeksanneksi. Tasaisen varmaa tulosta (sijoitukset 1 - 2 - 1) tehnyt Antti Rusanen (KeU) otti selkeän voiton ennen Norjan SIgurd Dæhliä ja Slovakian Jan Furuczia. Sami Hyvönen (RasPi) sijoittui viidenneksi ja Ari Uotila (KK-V) kuudenneksi.

Rusanen voitti myös lauantai-iltana Turun keskustassa järjestetyn yötempon ennen Mäntsälän Urheilijoiden Lauri Mäkistä. Yhteensä 66 kilpailijaa valloitti Turun yön otsalamppuineen etsiessään järjestäjien suunnittelemia vilkkuvavalollisia rasteja. Menestyksekkään kisan ratamestarina toimi Kari Lehto.

Sunnuntaina normaalikilpailussa Ruissalossa oli ennätykselliset 39 rastia ratamestari Pinja Mäkisen (Koovee) radalla. Kartanluku oli valttia ykkösrastilta alkaen, ja tarkimmat saivatkin kaikki 39 rastia oikein. Järjestäjät olivat tehneet kovan työn hiekottaessaan ja kolatessaan kulkureitin kuljettavaksi. Välietapilla ollut juoma- ja eväsrasti ilahdutti väsyneitä tai jopa palelevia kilpailijoita.

Maanantain viestissä 30 rastin radalla, joista kukin joukkueen jäsen ratkaisi 20, tarkimpia olivat italialaiset ennen Slovakiaa ja Ruotsia. Viimeisellä osuudella Suomeen tullut lumimyrsky saavutti vihdoin suunnistajat haitaten hiukan tehtävien ratkomista. Ratamestari Rauli Helkkula oli laatinut mielenkiintoisen ja vaihtelevan radan. Muut kilpailut käytiin kuitenkin todella kauniissa kevättalvisäässä: auringonpaisteessa ja pikkupakkasessa. Turun Metsänkävijät järjesti todellakin FinTrailO-tason kilpailut (6 kilpailua!), kun radat olivat huippuluokkaa ja muut järjestelyt todella laadukkaat.