WRE – Tarkkuussuunnistuksen Maailmanranki alkaa Suomesta

17.11.2017

Ensi kaudella kansainvälinen suunnistusliitto IOF ottaa maailman rankinglistan (WR) käyttöön myös tarkkuussuunnistuksessa. Muissa lajeissa se on pyörinyt jo useamman vuoden. Tulevalle kaudelle kilpailukalenteriin on toistaiseksi ilmestynyt viisi WRE-kilpailua. Ensimmäiset ovat FinTrailOn TempO ja PreO1 eli lauantain 31.3. kilpailut Turussa. Kolmas kisa käydään juuri MM-kisojen alla Liettuassa, ja kaksi viimeistä kisaa ovat samalla ECTO:n eli Euroopan Cupin päätöskisat Tsekissä. Näiden lisäksi WRE-pisteitä saa maailman- ja maaosien mestaruuskisoista. Pistekisoja kauden 2018 kalenterissa on siis toistaiseksi kaikkiaan 9.

Rankisysteemi noudattelee pääosin ruotsalaisten käyttämää, jossa pienimmällä pistemäärällä oleva on paras. Hieman ehkä vieras laskentatapa ainakin niille, jotka ovat tottuneet lukemaan SSL:n tai IOF:n muita rankeja. Tarkempaa tietoa rankista ja pistelaskusta voi hakea täältä.

Rankikilpailuun osallistuminen vaatii kilpailijoilta IOF ID:n eli kansainvälisen suunnistusliiton lisenssinumeron. Lisenssiä ei tarvitse maksaa, mutta lisenssinumero pitää olla. Sen hankkiminen on helppoa ja onnistuu parissa minuutissa. Hakeudu ensin IOF:n Eventoriin. Sen jälkeen vasemmasta yläkulmasta löytyy vihreä nappi ”Create user account” ja siitä se lähtee, eikä maksa mitään. Arvokisoihin (MM) osallistuvien pitää maksaa myös lisenssi, mutta muiden ei siitä tarvitse huolehtia. Jos lisenssinumeron hankkiminen tuntuu tuskaiselta niin apua löytyy. Toivon, ettei kukaan jätä kisaa lisenssin puuttumisen takia väliin. WRE on siis vain E-sarjassa, johon osallistuvilla suomalaisilla pitää olla entiseen tapaan SSL:n lisenssi maksettu. A-sarjassa toimitaan vanhan malliin eli lisensseittä.

Vajaa neljä kuukautta aikaa hankkia lisenssinumero. Älä jätä viimehetkeen.

Tervetuloa hakemaan maailman ensimmäiset tarkkuussuunnistuksen WRE-pisteet Turusta.

 

Juha Hiirsalmi

WRE-kisojen ratamestari tai kuten Eventorissa lukee:

English-speaking contact person

 

ps. Pinja toimii valvojana