Keravan Urheilijat voitti Uudenmaan aluemestaruuden

15.10.2017

Rajamäen Rykmentti ansaitsee maininnan vuoden kilpailunjärjestäjänä, kun se järjesti vielä Uudenmaan aluemestaruuskilpailun SM-kilpailuiden ja lukuisten muiden tapahtumien jälkeen. Martti Inkisen suunnittelemalla 21 rastin ja kolmen aikarastin radalla ratkottiin sekä henkilökohtainen että kolmen hengen joukkueiden aluemestaruus. Kilpailuun osallistui 48 tarkkuussuunnistajaa.

Keravan Urheilijat voitti Uudenmaan aluemestaruuden tarkkuussuunnistuksen joukkuekilpailussa. Joukkueessa suunnistivat Antti Rusanen, Teemu Kalvas ja Jarmo Karvinen. Rusanen ja Kalvas suorittivat 21 rastin radan virheittä. Toiseksi sijoittunut Rajamäen Rykmentti jäi kahden pisteen päähän ja kolmanneksi sijoittunut Mäntsälän Urheilijat edelleen kaksi pistettä hopeasta.

Henkilökohtaisessa kilpailussa peräti yhdeksän kilpailijaa ratkaisi kaikki radan 21 rastia oikein. Keravan Urheilijoiden Antti Rusanen voitti myös henkilökohtaisen aluemestaruuden 11 sekunnin aikarastiajallaan. Toiseksi sijoittui Mäntsälän Urheilijoiden Kristiina Mäkinen 25 sekunnin aikarastiajalla ja kolmanneksi Rajamäen Rykmentin Lauri Laajaniemi neljän sekunnin päässä Mäkisestä. Uudenmaan ulkopuolisista Ari Uotila oli lähinnä Rusasta 17 sekunnin aikarastiajalla.

Rusanen kertoi käyttäneensä kilpailussa samaa taktiikkaa kuin SM-kilpailuissa: "Täytyy vain leimata kaikki rastit oikein ja polkaista aikarasteilla kovempaa kuin muut, koska tasapisteissä on monta kilpailijaa. Tällaisessa kisassa aikarastisuorituksesta täytyy hioa kaikki turha pois. Oli mukavaa, että saimme Keravan Urheilijoista näin kovan joukkueen liikkeelle. Keravalta on nyt niin moni innostunut tarkkuussuunnistuksesta, että ensi vuonna voimme saada 3-4 joukkuetta mukaan."