Kolme suomalaisvoittajaa Uppsalan kilpailuissa

24.9.2017

Suomalaiset voittajat Pinja Mäkinen, Ville Hiirsalmi ja Antti Rusanen
Suomalaiset voittajat Pinja Mäkinen, Ville Hiirsalmi ja Antti Rusanen

Uppsalassa kilpailtiin viikonloppuna kaksi Eurooppa-cupin normaalikilpailua sekä tempokilpailu ja yökilpailu, joihin osallistui yli 120 suunnistajaa ympäri Eurooppaa. Juha Hiirsalmi toimi viikonloppuna autonkuljettajana kolmelle suomalaisvoittajalle.

Lauantain tempokilpailun voitti Antti Rusanen. Kilpailu käytiin pienipiirteisessä kalliomaastossa, jossa kolmella rastiasemalla rasteja katsottiin rinteessä alaspäin. Rusasen kahden virheen suoritus riitti voittoon, kun muut vauhdinpitäjät sortuivat useisiin virheisiin.

Yökilpailussa suomalaiset valtasivat kärkisijat. 12-vuotiaiden sarjassa ylivoimaisen voiton otti Ville Hiirsalmi. "Ei se nyt kovin kummoiselta tuntunut, kun tiesi, että voittaa", kommentoi itsevarma Ville Hiirsalmi voittotunnelmiaan.

Yökilpailun Elit-sarjan voitti Pinja Mäkinen sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Antti Rusaseen. "No kyllähän se kivaa oli, mutta ei se nyt ehkä ollut se kaikkien tärkein kisa. Positiivista oli myös se, että pystyin tekemään nopean aikarastisuorituksen", kertoo Mäkinen voitostaan. 

Sunnuntaina Eurooppa-cupin normaalikilpailussa Mäkinen jatkoi hyviä suorituksiaan ja sijoittui toiseksi. Mäkinen oli aikarasteilla kuusi sekuntia kilpailun voittanutta Geir Myhr Øieniä hitaampi. Molemmat ratkaisivat radalla kaikki rastit oikein.

Lisäksi lauantaina järjestettiin Eurooppa-cupin kilpailu, josta ei suomalaisittain jäänyt paljoa kerrottavaa. "Olisi pitänyt nukkua edeltävät yöt paremmin", kommentoi Rusanen omalta osaltaan ensimmäistä kilpailua.