Runsaasti suomalaisia lähdössä Uppsalan kilpailuihin

20.9.2017

Eurooppacupin toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu järjestetään Uppsalassa 23.-24.9. Suomesta kilpailuihin osallistuu 14 suunnistajaa. Tiiviiseen viikonloppuun sisältyy lauantain ja sunnuntain Eurooppa-cup-kilpailuiden lisäksi myös lauantai-iltapäivän tempokilpailu ja lauantai-illan yökilpailu. Suomalaiset lähtevät kilpailuun iloisin mielin, mutta hieman epävarmana.

"En oikein tiedä, mitä odottaa kisoista. Kolme päivää ennen kilpailua ei ole vielä mitään tietoa, millaisella kartalla kilpaillaan. Jos kartta on viritetty vanhan suunnistuskartan pohjalta, niin täytyy olla tarkkana, mihin perustaa ratkaisunsa. Onhan tässä iso riski, että häviää ruotsalaisille heidän kotikentällään", kertoo Antti Rusanen ennakkotunnelmista. 

Eurooppa-cupissa kymmenen parhaan joukossa olevat Antti Rusanen, Pinja Mäkinen ja Juha Hiirsalmi ovat mukana Uppsalan kilpailuissa. Tällä hetkellä Eurooppa-cupissa kolmantena oleva Rusanen toivoo täysosumaa ainakin yhteen kilpailuun.

"Nyt olisi hyvä ottaa ainakin toisesta Eurooppa-cupin osakilpailusta voitto, niin olisi mahdollisuudet nousta Slovakian kiertueella Eurooppa-cupin voittoon. Jos tulee selkeät radat, niin aikarasteilla jaetaan paljon sijoja. Onneksi siinä tilanteessa minulta löytyy irtiottokykyä. Eurooppa-cuppia ajatellen olisi parempi voittaa toinen kisa ja olla toisessa vaikka viimeinen kuin sijoittua molemmissa sijoille 3-5", pohtii Rusanen Eurooppa-cupin pistelaskentaa.

Lauantai-iltana järjestetään yökilpailu, joita Suomessa on järjestetty varsin harvakseltaan. Monet Ruotsin maajoukkue-edustajat jättävät yökilpailun väliin ja keräävät voimia sunnuntain kilpailuun. Suomalaiset osallistuvat myös yökilpailuun.

"Uppsalaan lähdetään nauttimaan joka rastista. Yökilpailuissa on aivan oma tunnelmansa", kuittaa Rusanen ajatuksen yökilpailun jättämisestä väliin.

Eurooppa-cupin päätöskiertue järjestetään Slovakiassa 28.-29.10. Slovakian kilpailu on ensi keväänä samalla seudulla järjestettävien EM-kilpailuiden esikilpailu ja viimeinen näyttömahdollisuus EM-joukkuepaikkaa tavoitteleville urheilijoille.