Erik Stålnacke voitti tempon Ruotsin mestaruuden

26.8.2017

Ratkaisukartta 1
Ratkaisukartta 2

Erik Stålnacke kesti ennakkosuosikin paineet ja voitti tempon Ruotsin mestaruuden. Stålnacke teki viiden aseman radalla viisi virhettä, mutta oli vastausnopeudessa omaa luokkaansa ja voitti 284 sekunnin kokonaisajalla. Hopealle sijoittui kolmen virheen suorituksella kokenut Erik Lundkvist ja pronssille kahdella virheellä Jens Andersson. Kilpailun ratamestarina toimi Lennart Wahlgren ja valvojana Marit Wiksell.

Kilpailu käytiin metsämaastossa, jossa rastien tarkka sijainnin määrittäminen oli välillä vaikeaa. Kilpailussa vastausajat olivatkin varsin pitkiä ja virheitä tehtiin runsaasti.

"Ykkösasemalla näkyi paljon kiviä, mutta kartalla oli vain muutama ja nekin turkasen kaukana toisistaan, kun mittakaava oli 1:2000. Siinä oli vaikea saada selvää, mitkä kivet oli kartoitettu. Nelosasemalla tulkitsin notkon nenäksi ja vastasin kaksi rastia väärin. Kyllä otti pattiin, kun tajusin virheeni asemalta lähtiessä. Täytyi vain yrittää unohtaa harmitus ja keskittyä seuraavaan asemaan", kertoi Stålnacke kilpailun kulusta.

Tämän vuoden voitto oli Stålnackelle jo toinen tempon ruotsinmestaruus. Hän on voittanut aiempina vuosina mestaruudet myös preossa sekä päivällä että yöllä.