Pinja Mäkiselle MM-hopeaa

15.7.2017

MM-Liettua 2017 PreO:n kuusi tarkinta. Kuva Esko Junttila.

Maailmanmestaruuskilpailuiden normaalimatkan toinen ja viimeinen osakilpailu käytiin tänään Liettuassa. Paralympiasarjassa Pekka Seppä lähti kilpailuun johtoasemassa, ja avoimessa sarjassa Pinja Mäkinen neljänneltä sijalta.

Pinjan edellä oli kolme pisteen enemmän ensimmäisessä kilpailussa saavuttanutta urheilijaa. Heistä kukaan ei kuitenkaan onnistunut tänään, ja kun kukaan ei saanut tämän päivän kilpailussa täysiä pisteitä (28), Norjan Lars Jakob Waaler (27 pistettä) nousi voittajaksi ensimmäisen päivän seitsemänneltä sijalta. Pinja Mäkinen teki hienon, varman suorituksen (27 p, 45,5 sek) ja nousi toiseksi, vain 9,5 sekunnin erolla voittajaan. Kolmas kokonaistuloksissa oli päivän parhaan tuloksen tehnyt Geir Myhr Øien (Norja). Pinja Mäkiselle tämä oli ensimmäinen mitali tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailuiden normaalikilpailussa. Pinja voitti tempon maailmanmestaruuden 2013.

Paralympiasarjassa Ruotsin Ola Jansson nousi niin ikään seitsemänneltä sijalta voittoon kokonaiskilpailussa hyvällä tuloksella päivän kilpailussa (26 p). Muut mitalit veivät Ukrainan Vladyslav Vovk ja Tsekin Jana Kostova. Suomen Pekka Seppä taipui johtoasemasta neljänteen sijaan, joka kuitenkin sivuaa hänen kaikkien aikojen toiseksi parasta henkilökohtaista tulostaan MM-tasolla. Kari Pinola oli paralympiasarjassa kymmenes, ja Tuomo Markelin 30. Avoimessa sarjassa Juha Hiirsalmi oli 21. ja Antti Rusanen 31.