Suomen molemmat joukkueet viidensiä värikkäässä viestissä

15.7.2017

Kolmoset ei ollut tänään enne, lopputulos viides sija.
Kolmoset ei ollut tänään enne, lopputulos viides sija.

Tarkkuussuunnistuksen MM-viestin lopputuloksia jouduttiin odottamaan seuraavaan aamuun saakka, koska useat joukkueet tekivät kilpailun jälkeen eri asioista vastalauseita ja niiden käsittely vei runsaasti aikaa. Kilpailussa myös hylättiin muutamia joukkueita sääntörikkomusten takia. Kilpailun tuomarineuvosto mitätöi vastalauseiden perusteella kolme tehtävää. Näistä yksi hylättiin puuttuvan rastileimasimen takia. Myös kilpailun alku takerteli, sillä lähtöjä jouduttiin siirtämään lähes kahdella tunnilla, koska kilpailurata ei ollut ajoissa valmis.

Lopputuloksissa Suomen molemmat joukkueet sijoittuivat sarjoissaan viidenniksi. Avoimen sarjan joukkue Juha Hiirsalmi, Pinja Mäkinen ja Antti Rusanen jäivät vain 3,5 sekunti pronssista. Yksi oikein ratkottu tehtävä enemmän olisi tuonut joukkueelle vähintään pronssia. Kilpailun voitti Slovenia, toinen oli Norja ja kolmas Tshekki ja neljäs Slovakia.

Paralympiasarjan joukkue Tuomo Markelin, Kari Pinola ja Pekka Seppä teki tasaisen suorituksen. Hyös heillä yksi virhe vähemmän olisi riittänyt jo hopeamitaliin. Paralympiasarjan voitti Ukraina, toinen oli Tshekki, kolmas Norja ja neljäs Ruotsi.

Tarkemmat tulokset löytyvät kisajärjestäjän sivuilta.

Tänään lauantain on vuorossa normaalikilpailun toinen osa, johon suomalaisista parhaissa asemissa starttaavat avoimessa sarjassa Pinja Mäkinen, joka on ensimmäisen päivän jälkeen jaetulla neljännellä tilalla sekä paralympiasarjaa johtava Pekka Seppä ja sijalta viisi lähtevä Kari Pinola.