Tarkkuussuunnistuksen Tempon maailmanmestaruus Jukolan voittajalle

11.7.2017

Tempon kuusi parasta
Tempon kuusi parasta
Tempon mitalistit
Tempon mitalistit
Juha viides.Kuva Esko Junttila.
Juha viides.Kuva Esko Junttila.

Tämän vuoden jukolavoittaja Vetle Ruud Bråten voitti tarkkuussuunnistuksen maailmanmestaruuden Tempossa Liettuan Bristonasissa. Norjalaiset ottivat kaksoisvoiton vaativalla finaaliradalla, sillä toiseksi sijoittui Martin Aarholt Waaler, häviten voittajalle vain neljä sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Slovakian kokenut, moninkertainen arvokisamitalisti Ján Furucz. Suomalaisten kokonaispanos kilpailussa oli mainio. Kaikki neljä kilpailijaa pääsivät finaaliin. MM-ensikertalainen Juha Hiirsalmi pääsi finaalissa omalle tasolleen ja sijoittui hienosti viidenneksi. Pronssimitalista Juha jäi vain kahdeksan sekuntia. Antti Rusanen oli seitsemäs, Pinja Mäkinen kahdeksas ja Sami Hyvönen neljästoista. Ruotsalaisista Maarit Wiksell  oli neljäs vain sekunnin pronssista ja Lennart Wahlgren kuudes.

Karsintakilpailu sujui suomalaisilta jopa finaalia paremmin, sillä Antti voitti oman karsintaerän ja Pinja sijoittui toiseksi. Toisessa erässä Juha Hiirsalmi oli vasta 17. eli toiseksi viimeinen finaaliin selvinneistä. Sami Hyvönen oli saman erän kymmenes. Sekä karsinnan että finaalin tehtävät olivat MM-kisan arvon mukaisesti haasteellisia ja kukaan ei selvinnyt finaalista virheittä. Finaalin voittaneella Vetle Ruud Bråtenilla ja kakkosella Waalerillakin oli lopputuloksissa kolme virhettä, Furuczilla peräti viisi. Tulokset löydät tarkkuussuunnistuksen tulospalvelusivuilta.

Kilpailun kuudelle parhaalle oli tarjolla kunniapalkinnoksi lento kuumailmapallolla heti mitalien jaon jälkeen, mutta lento siirtyi myöhempään ajankohtaan sateen ja ukkosen takia.

MM-kisaviikko jatkuu torstana normaalikilpailulla.