Tarkkuussuunnistus hyvin esillä kesäkuussa

27.6.2017

Vammaisurheiluliiton ja Paralympiakomitean leirin osallistujia tarkkuussuunnistamassa. Kuva: Vammaisurheiluliitto
Vammaisurheiluliiton ja Paralympiakomitean leirin osallistujia tarkkuussuunnistamassa. Kuva: Vammaisurheiluliitto

Suunnistusliiton Leimaus-leirillä pääsi tänä kesänä 1712 osallistujaa tutustumaan tarkkuussuunnistukseen Sami Hyvösen suunnittelemilla radoilla. Leiri pidettiin Kuortaneen urheiluopistolla 5.-8.6.2017, ja tarkkuussuunnistus oli yksi lajeista, joita saattoi kokeilla halutessaan. Suuri osa 8-18-vuotiaista osallistujista käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja tutustui lajiin 10 rastin PreO-radalla. Rata on käytössä urheiluopistolla koko kesän ajan. Leirin järjestäjät kiittelivät tarkkuussuunnistajien panosta: "Sami teki todella hyvää työtä, ja arvostamme hänen apuaan suuresti, sillä ilman häntä hommasta ei olisi tullut mitään. Pyrimme hyödyntämään rataa vielä syksyn leirikouluissa, opiskelijoiden suunnistusopetuksessa sekä meillä vierailevien paraurheilijoiden oheisharjoituksena. "

Vammaisurheiluliiton ja Paralympiakomitean järjestämällä Tie tähtiin -leirillä oli puolestaan yhden illan tarkkuussuunnistusesittely ja -harjoitus Liikuntakeskus Pajulahdessa 13.6.2017. Harjoituksen järjesti Martti Inkinen. Leirin 10-20-vuotiaat osallistujat kokeilivat tarkkuussuunnistusta ensimmäistä kertaa. Monella heistä on vielä lopullisen lajin valinta tekemättä, ja oli hyvin tärkeää, että he pääsivät tutustumaan itselleen uuteen lajiin leirin aikana.

Kaikille avoimia tarkkuussuunnistusharjoituksia ja -esittelyitä järjestetään myös kesän aikana. Tarkistakaa aikataulu täältä ja/tai keskustelupalstalta.