Ruotsilta kokenut joukkue MM-kilpailuihin

6.6.2017

Ruotsi lähtee heinäkuun puolivälissä Liettuassa järjestettäviin MM-kilpailuihin kokeneella joukkueella. Normaalikilpailun avoimessa sarjassa suunnistavat hallitseva maailmanmestari Martin Fredholm sekä Stig Gerdtman, William Rex ja Marit Wiksell. 

Normaalikilpailun paralympiasarjassa Ruotsia edustavat hallitseva maailmanmestari Michael Johansson sekä Ola Jansson, Rolf Karlsson ja Inga Gunnarsson.

Tempossa kilpailevat viime vuoden MM-hopeamitalisti Marit Wiksell sekä Erik Stålnacke, Lennart Wahlgren ja Martin Fredholm. Viestijoukkueet nimetään MM-kilpailuiden aikana.

Ruotsin MM-edustajista Martin Fredholm, Stig Gerdtman, Lennart Wahlgren, Michael Johansson, Ola Jansson ja Inga Gunnarsson ovat aiempina vuosina keräilleet kultamitaleita MM-kilpailuista. Ruotsin ykköstykillä Marit Wiksellillä sen sijaan on vain viisi hopeamitalia. Wiksell odottaa haastavia ratoja, jotka edellyttävät kilpailijoilta eri ratkaisumenetelmien luovaa käyttöä. "Tavoitteenani on voittaa maailmanmestaruus", Wiksell kertoo tavoitteistaan. William Rex on joukkueen ainoa ensikertalainen, mutta hänelläkin on kokemusta EM-kilpailuista ja maaottelusta.

Suomen MM-edustajan Antti Rusasen mukaan Ruotsin kokenut joukkue oli odotettu, mutta ei aiheuta suurta vaaraa suomalaisille: "Kaikki Ruotsin MM-edustajat on tullut useammin voitettua kuin heille hävittyä." Lisäksi tänä vuonna MM-kisat järjestetään suunnilleen samalla pituuspiirillä kuin kaksi vuotta sitten Kroatiassa, jossa Ruotsi ei saanut yhtään mitalia.