Onnistunut tarkkuussuunnistuspäivä Nokialla

21.11.2016


Rasti-Nokia isännöi kuntorasti- ja koulutuspäivän 20.11. Nokialla. Tempokuntorastien ratamestarina toiminut Petteri Hakala oli laatinut monipuolisia ja keskusteluakin herättäviä tehtäviä sisältäneen radan, jota osallistujat kehuivat jälkeenpäin. Yhtämittaisessa sateessakin oli mukava ratkoa tehtäviä leikkipuistoissa, metsämaastossa ja puistossa.

Lounaan jälkeen katsottiin yhdessä 2. asemalla kuvatut videot osallistujien suorituksista Antti Rusasen johdolla. Ratamestarikurssin aluksi Ari Uotila kertoi kokemuksistaan ryhtyessään lähes aloittelijana suunnittelemaan ensimmäisiä omia kilpailuratojaan. Yksi päällimmäisistä viesteistä oli, että omaa rimaa on laskettava: ei voi olettaa, että ensimmäiset kilpailuradat tulevat olemaan huippulaatua, ja apua on pyydettävä kokeneelta valvojalta, joka voi tukea suunnittelua joka vaiheessa.

Sen jälkeen Antti Rusanen kävi läpi ratamestarin tehtävät alusta loppuun Keravan SM-kilpailujen 2013 radan avulla. Rusanen oli mm. suunnitellut koko SM-radan (30 rastia) ennen kuin poistui ensimmäisen kerran kulku-uralta. Hän painotti kiistattomien ja ristiriidattomien tehtävien tärkeyttä. Myös temporatojen tekemisestä keskusteltiin.

Kartat ja tulokset (videot lisätään myöhemmin)