Mäntsälässä kauden kovavauhtisin tempo

25.9.2016

Mäntsälän Urheilijat järjesti vauhdikkaan tempokisan Mäntsälän keskustan tuntumassa. Lauri Mäkisen suunnittelemilla radoilla kilpailtiin kartanluvun nopeudesta kauniissa puistomaisemissa. Ratamestari toivoi syyskuun alussa kilpailusta kauden kovatasoisinta tempoa. Kilpailusta tuli ainakin kauden kovavauhtisin tempokilpailu, kun Keravan Urheilijoiden Antti Rusanen tykitti radan virheittä 123 sekunnissa. Rusasen keskimääräinen vaustausaika oli 4,1 sekuntia rastia kohti. "Tulin tänne nauttimaan vauhdista, taktiikkana oli johtaa kilpailua ensimmäisestä rastista alkaen. Välillä on mukavaa voittaa ylivoimaisesti." kertoi Rusanen tempotunnelmistaan. Rusanen todellakin otti kilpailun johtopaikan heti ensimmäisellä rastilla, koska ratamestarin videotallenteen mukaan ensimmäisen rastin vastaus lähti maastoon vilkaisematta ja Rusanen latoi ykkösaseman 6 rastia 17 sekuntiin.

Kakkospaikasta käytiin tiukka taistelu koko kilpailun tasatahtiin edenneiden Koo-Veen Pinja Mäkisen ja IFK Göteborgin Erik Stålnacken välillä. Molemmat tekivät radalla yhden virheen, ja Mäkinen voitti lopulta tuloksellaan 180 sekuntia Stålnacken vain yhden sekunnin erolla. Neljännen sijan otti kilpailun yllättäjä Turun Metsänkävijöiden Juha Hiirsalmi tuloksellaan 228.