Uudessakaupungissa kuhina - 70 osallistujaa!

17.5.2016

Vakka-Rastin kuntosuunnistuksen yhteydessä pidetty tarkkuussuunnistusesittely oli menestys. Lajiin tutustui peräti 70 osallistujaa 8 rastisella radalla Mörnen sairaala- ja virastotalopuistossa.

Osallistujissa oli pitkän linjan suunnistusihmisiä, karttamiehiä, entisiä maajoukkuesuunnistajia, perheitä ja tänä keväänä suunistuskoulun aloittaneitakin. Palaute oli paljon puhuva :" Tämähän on mielenkiintoista. Hienoa kartanlukua. Minulla on ollut ihan väärä käsitys lajista". 

Vakka-Rastin Veijo Viitanen ja pitkänlinjan suunnistustoimittaja Jussi Arola tekivät loistavan markkinointityön tapahtuman eteen. Pitkin talvea ja kevättä tilaisuutta oli markkinoitu Vakka-Rastin tilaisuuksissa. Viime viikolla Jussi Arola teki hyvän jutun Uudenkaupungin Sanomiin. (liittenä)

Radastakin saatiin vaihteleva, vaikkei U:gin niin tyypillisiä avokallioita päästykään kiertelemään. Hyvälle kartalle (L.Kontkanen 2014) oli mukava laatia tehtäviä. Demo-pisteessä opastusta varten oli yksi 5 lipun asema, jolla oli 7 eri tehtävää. Niillä demottiin tarkkuussuunnistuksen idea, lippujen järjestys, leimausruutu, nollarasti ja lähekkäin olevat kohteet. Demo-asema toimi hyvin, sillä osallistujat saivat riittävän monen tehtävän kautta rutiinin itse radalle.

 

Liitteet