FinTrailO kokoaa Pohjoismaiden huiput kasaan

26.4.2016

Ruotsista ja Norjasta tulossa liuta MM-mitalisteja.

FinTrailO kilpaillaan tänä vuonna Muuramessa ja Jyväskylässä 7.-8.5. Luvassa on kolmen kilpailun aikana yhteensä noin 100 tehtävää, joka on totuttuun nähden tavallista enemmän. Keskimäärin yhdessä kilpailuissa on siis 33 tehtävää ja ratamestarit lupailevat, että näistä suurin osa on kartanlukutehtäviä, joissa kompassia tarvitaan lähinnä kartan suunnastamiseen oikein päin.

Kilpailuun on tulossa Suomen kärkinimien lisäksi parhaimmisto myös Ruotsista ja Norjasta. Suomalaisia kilpailuun odotetaan noin 40-50 ja ulkomaalaisia 20. Kevään monipuolisen Keski- ja Etelä-Euroopan kilpailutarjonnan takia muiden maiden osallistujat jäänevät vähiin. Tänä vuonna FinTrailO ei ole myöskään epävirallisen Euroopan Cupin, joten se luonnollisesti vähentää osallistujamäärää.

FinTrailOssa on tarjolla Elit-sarja sekä A-sarja, joka sopii lajista kiinnostuneille vasta-alkajille paremmin. Elit sarjaan kannattaa osallistua rohkeasti, jos suunnistuskokemusta on enemmän. Radat ovat kartanlukupainotteisia, joten hyvällä suunnistuspohjalla saattaa pärjätä yllättävän hyvin.